Помош, проблеми, прашања, совети...

F

fantomX

Гостин
Зедов слушалки со микрофон и ги уклучувам однапред на куќиштево кај шо му е место во зеленото за слушалкиите и црвеното за микрофонот - компјутеров не ги препознава. Ги исклучувам звучниците одназад на куќиштево и ги уклучувам слушалкиве - работат ко звучници, така и ги препознава, а и микрофонот. Работи така шо работи, ама не мислам на секоја потреба од слушалки да се пикам под бирово и да го вртам куќиштево и да исклучувам/уклучувам приклучоци. Што би можело да е проблем оти не ги прифаќа во приклучоков однапред кој е и наменет за нив, т.е. слушалки? Драјвери? Нешто внатре да не е поврзано ко шо треба? :raz:

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
Другари имам два проблеми.

- Кога ке дојде до Assessin CPU Perfomance ми замрзнува компјутеров :tapp:

- Што може да е ?? Помош

Attachments

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
- Ми се одлепија сами овие делчиња од графичкава.
- Дане се виновни за проблемот на горниов пост, и што губи графичката со овие делчиња .....

Attachments

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Мислам дека тоа се делови од кулерот..... може и да сум во грешка.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Ај пробај оптерети го PC-то со некоја игра или слично што бара мн. перформанси од процесорот дали ќе ти замрзне. И кажи што конфигурација имаш.

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
Некогаш ми се замрзнува или рестартира

C2D E8400
4gb Ram
n9800gt 512mb
msi p45 neo-f

shifty

En Taro Adun, Executor!
Член од
31 август 2009
Мислења
269
Поени од реакции
25
@Extream ... ме мрзи да чекам да се отвори сликата (пројден лимит) но претпоставувам дека ти се испаднати пасивните ладњаци на меморијата на графичката ... доколку незнаеш да се снајдеш обавезно однеси на сервис нека ти ги наместат. За останатите проблеми ќе мора да објасниш малку подетално што се случува (објасни во детали) ќе погледнам денеска, денски кога ќе станам од спиење. ззЗЗз

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
So gt 200 mozes da igras najnovi igri na full hd razberi veke ednas bez razlika dlai e poslaba od 8800 gt.
АХАХАХАХАХАХАХАХААХАХАХА!!! ХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!! ХАХАХАХАХАХАХА!!!

600w ама појма немам што фирма

--- надополнето ---

+ температурата на процесорот ми околу 40-степена кога играм.

Напојувањето, ако не ти е квалитетна марка, ти ги прави сите проблеми. Сите до еден!

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
@Extream ... ме мрзи да чекам да се отвори сликата (пројден лимит) но претпоставувам дека ти се испаднати пасивните ладњаци на меморијата на графичката ... доколку незнаеш да се снајдеш обавезно однеси на сервис нека ти ги наместат. За останатите проблеми ќе мора да објасниш малку подетално што се случува (објасни во детали) ќе погледнам денеска, денски кога ќе станам од спиење. ззЗЗз
За графичката ( VGA ) такае, одлепени се и грејат и по мене мислам дека затоа ми мрзне цел Ком. И среде форматирање ми замрзна ......

Перформанси.
C2D E8400
4GB Ram
n988GT расипаната хехехе
MSI P45 Neo 1600 OS

-Со програмчињара cpuz и Еверест и од Биосот процесорот ми е 35-43степени.
Ана графичката ми е 50степена а кога играм пи мава до 60степена а порано ми беше до 30/35степена.

Кога одам во My Kom. Properties за рефреш на компонентите, и иде до Assessin CPU Performance и ми замрзнува или кога гледам видео или кога играм игри како на пример Split Secant на се најако.

По мое си мислам дека цела дубара ми ја прави графичката ???? Ти што ке кажиш броо, можно ли е VGA да го замррзнува PC-то ?????

А напојувањето ( PSU ) ми е Spire ( SP-ATX-350WT-PFC )

tooose

Dr_Go_FasT
Член од
26 август 2009
Мислења
55
Поени од реакции
11
Extream добро а која е причината што ти се одлепиле сами делчињата од грфичката? тоа е механички оштетено можда од тоа нема некој проблем може да е друго. ако си го треснал или си чепкал по насилно и некој друг дел или контакт да има оштетено.
прво што мислам да си ди провереш драјверите за грфичката или дали е некој вирус а после да видеш дали е хардвер.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Extream чим појма немаш која марка е напајањето, изгледа е некое чкарт, и ете ти го одговорот на проблемите со замрнувањето. BTW, 30-60 степени макс на GPU-то не е лошо според мое мислење. Мојава 4850 е 50 степени idle а се качува до 70-75 степени кога играм и да чукнам у дрво ништо не и е. Сепак треба да одиш на сервис ако можат пак да ти ги стават тие делови од кулерот.

С

Спенсер

Гостин
Extream чим појма немаш која марка е напајањето, изгледа е некое чкарт, и ете ти го одговорот на проблемите со замрнувањето. BTW, 30-60 степени макс на GPU-то не е лошо според мое мислење. Мојава 4850 е 50 степени idle а се качува до 70-75 степени кога играм и да чукнам у дрво ништо не и е. Сепак треба да одиш на сервис ако можат пак да ти ги стават тие делови од кулерот.
Пишал погоре, напојувањето му е

А напојувањето ( PSU ) ми е Spire ( SP-ATX-350WT-PFC )
ама изгледа не се доволни 350w за таа конф...

Kajgana Shop

На врв Bottom