Помош, проблеми, прашања, совети...

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
za grafickata pravis golema greska sto vikas deka e poslaba od 8800 gt
Ај погуглај малце па види. Немој само да тропаш глупости.

gt220<gt240=9600gt<8800gt

--- надополнето ---

Aj kazi mi ti na mene koja igra od ovie jade povise za grafika GTA IV ili Saints row 2?????? Koga gta Iv na gt 220 mozes da ja igras na maximalna rezolucija
А која е таа максимална резолуција?:)

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
:uvo:

http://www.gpureview.com/GeForce-8800-GT-card-544.html
http://www.gpureview.com/geforce-gt-220-card-617.html

Како прво огледни ги спецификациите ко второ немој више да тресеш глупости а ко трето поткрепи го тврдењето со доказ (кој нема да го најдеш) дека gt220 е појака од 8800gt.
Тој ти зборува да прогуглаш за која е МАКСИМАЛНАТА резолуција на GTA IV

Член од
13 јули 2009
Мислења
534
Поени од реакции
243
:uvo:

http://www.gpureview.com/GeForce-8800-GT-card-544.html
http://www.gpureview.com/geforce-gt-220-card-617.html

Како прво огледни ги спецификациите ко второ немој више да тресеш глупости а ко трето поткрепи го тврдењето со доказ (кој нема да го најдеш) дека gt220 е појака од 8800gt.
Znaci ne vikam deka e pojaka 8800 gt ne ni me zanima dali e pojaka ili ne e ti kazuvam deka so GT 220 mozat site novi igri da se igraat na visoka rezolucija bez problem kako GTA IV, Just cause 2, Cod MW 2, Bad company 2 i dr. Ja prasav zasto Saints Row 2 secka so moite specifikacii na mojot PC koga nabrojanite igri mozam da gi igram bez problem. Znam deka 2gb se malce no Saints Row 2 bara 2 gb za da ja igram bez problem.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Znaci ne vikam deka e pojaka 8800 gt ne ni me zanima dali e pojaka ili ne e ti kazuvam deka so GT 220 mozat site novi igri da se igraat na visoka rezolucija bez problem kako GTA IV, Just cause 2, Cod MW 2, Bad company 2 i dr. Ja prasav zasto Saints Row 2 secka so moite specifikacii na mojot PC koga nabrojanite igri mozam da gi igram bez problem. Znam deka 2gb se malce no Saints Row 2 bara 2 gb za da ja igram bez problem.
Ок, значи имаш Core i3, 2GB RAM i GT220. Кажи прво на која резолуција ги играш игрите. Како второ, да 2GB RAM е доста за повеќето игри, а во нив спаѓа и SA2. Можеш да пробаш да симнеш пач за играта ако веќе немаш симнато или ако тоа не го поправи проблемот пробај дефрагментирај го дискот, и исчисти све со CCleaner. (Cookies и такви ствари) Можеш и да пробаш да го скенираш компјутерот да не ти се натрупале malwere, spyware и такви програми.

--- надополнето ---

Тој ти зборува да прогуглаш за која е МАКСИМАЛНАТА резолуција на GTA IV
Аааа, ОК, го сватив погрешно :)

Член од
13 јули 2009
Мислења
534
Поени од реакции
243
Rezolucijata ne e ni tolku bitna posto Saints Row 2 mozam da ja pustam i na 1920 x 1080, no setinzite za level of detail i slicno moram da gi stavam na low sto ja prvai igrata uzasna.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Rezolucijata ne e ni tolku bitna posto Saints Row 2 mozam da ja pustam i na 1920 x 1080, no setinzite za level of detail i slicno moram da gi stavam na low sto ja prvai igrata uzasna.
Па нормално дека ќе ги ставиш на low кога се обидуваш да играш на Full HD резолуција со GT220. Другите игри на која резолуција и сетинзи ги играш? Намали резолуција на 1440x900 или нешто повисока, и стави све на медиум и по некој сетинг на хај (ако може). И симни пач.

Член од
13 јули 2009
Мислења
534
Поени од реакции
243
So gt 200 mozes da igras najnovi igri na full hd razberi veke ednas bez razlika dlai e poslaba od 8800 gt. Ako moze edna CoD mw 2 koja graficki e mnogu pozahtevna od SR 2 togas kako SR 2 mora an low da se igra bez razlika na rezolucijata dali ja pustas na 1280 ili 1920 nema vrska problemot e ist. Patch-ot e izdaden preku steam a go nema da se simne ni po torenti ni na steam. RESENIE samo so patch koj ima dosta graficki podobruvanja.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
So gt 200 mozes da igras najnovi igri na full hd razberi veke ednas bez razlika dlai e poslaba od 8800 gt. Ako moze edna CoD mw 2 koja graficki e mnogu pozahtevna od SR 2 togas kako SR 2 mora an low da se igra bez razlika na rezolucijata dali ja pustas na 1280 ili 1920 nema vrska problemot e ist. Patch-ot e izdaden preku steam a go nema da se simne ni po torenti ni na steam. RESENIE samo so patch koj ima dosta graficki podobruvanja.
COD MW2 има многу подобра графика ама не е и многу “позахтевна“ туку е предобро оптимизирана. Јас со 8400GS ја играв со се на Very High без да сецка. Играта што сакаш да ја пуштиш си има други побарувања. Што се случува ако наместиш на пример 1200 со 960 резолуција (некоја ваква)? Тогаш можеш да менуваш сетинзи од LOW на HIGH?

Член од
13 јули 2009
Мислења
534
Поени од реакции
243
Setinzite mozat da se menuvaat na bilo koja rezolucija pritoa igrata da raboti megjutoa ne secka samo na LOW bidejki ima da se podesi na low, medium i high i pritoa v-sync on ili off, i so uklucen v-sync i so isklucen pak na medium i na high secka. So oficijalniot PATCH ova treba da se popravi megjutoa nemozam da go najdma da go simnam nitu na STEAM nitu pak na torenti.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Setinzite mozat da se menuvaat na bilo koja rezolucija pritoa igrata da raboti megjutoa ne secka samo na LOW bidejki ima da se podesi na low, medium i high i pritoa v-sync on ili off, i so uklucen v-sync i so isklucen pak na medium i na high secka. So oficijalniot PATCH ova treba da se popravi megjutoa nemozam da go najdma da go simnam nitu na STEAM nitu pak na torenti.
Во тој случај ќе си почекаш да излезе некој асален пач. Истово беше и со GTA IV. Сецкаше на секоја можна машина, после извадија 2-3 пачови и сега лизга сегде :)

Член од
13 јули 2009
Мислења
534
Поени од реакции
243
Nema da iskaca nov patch toj eden i edinstven e, gleav po youtube lugje milion problemi imaat so igrava na pc. Izgleda double pack GTA IV da simnam so lost and damned i balad of gay tony najdobro ke bide.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Епа ништо тогаш, чекај нов пач. Мора да искочи, неможе вака да оставаат гневни луѓе да има насегде поради багови и неоптимизираност на енџинот на играта.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070

GTA 4, ја играш се на VERY HIGH, и Бројките на 100, со резолуција 1920*1080?

Kajgana Shop

На врв Bottom