Помош, проблеми, прашања, совети...

Janev

2.856
Поени од реакции
58
имам нешто проблем со тач падот на лап топот, не ми иде надоле нагоре(не ми скрола кога сакам да идам на некоја страна надоле):nesum:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
имам нешто проблем со тач падот на лап топот, не ми иде надоле нагоре(не ми скрола кога сакам да идам на некоја страна надоле):nesum:
Побарај у контрол панел на лаптопот, мислам дека имаш сетинзи за тач падот, таму се мести. Или ако имаш некој додатен софтвер за тачпадот (некои имаат), таму се мести тоа.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Сакам да земам NVidia 9800gtx али како што гледав имаат ОГРОМЕН кулер така да не знам дали ќе ми ја фати на матичната... Па ако некој може да ми помогне нека каже. Имам Abit ip35p матична.

Член од
16 јануари 2008
Мислења
180
Поени од реакции
1
Сакам да земам NVidia 9800gtx али како што гледав имаат ОГРОМЕН кулер така да не знам дали ќе ми ја фати на матичната... Па ако некој може да ми помогне нека каже. Имам Abit ip35p матична.
abe mora da ja fati na plocata nego vidi da ne ti e zbutano kukisteto pa tamu da ne nemoze da ja zbere....
Inaku jas bi ti preporacal da si zemes Ati 4870 mislam deka e isti pari , a e mnogu podobra.....

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ај утре ќе видам слики од матичната,зашто некои имаат начукано кондензатори после слотот,па може и да не ти фати :)

Член од
13 јули 2008
Мислења
17
Поени од реакции
0
Проблем со двд режачот

Луѓе помагајте ! ДВД режачот не сака да снима на двд медиуми. Одам на бурн во Неро 8, го испитува дискот и по 5 секунди покажува Illegal disc. Сменив неколку типови на дискови, го исчистив режачот но опет исто. Не можам ни да го користам InCD софтверот од Неро за да направам формат на двд-то и да го користам како big floppy. А ги пробав двд медиумите на друг ПС и работат беспрекорно. Иначе режачот ми е Sony DVD RW DW-D22A

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
abe mora da ja fati na plocata nego vidi da ne ti e zbutano kukisteto pa tamu da ne nemoze da ja zbere....
Inaku jas bi ti preporacal da si zemes Ati 4870 mislam deka e isti pari , a e mnogu podobra.....
Не баш. Со цената може да е тука негде, ама перформанси и искористеност во споредба со 9800GTX :pos2::pos2::pos2:

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Не баш. Со цената може да е тука негде, ама перформанси и искористеност во споредба со 9800GTX :pos2::pos2::pos2:
4870 е подобра од 9800gtx во искористеност. Само што 4870 грее доста и од кај што ќе земам 9800 ми е скоро дупло поевтина од 4870. И + ќе биде ноекоја фабрички добро оверклокувана верзија.

Ќе ја собере во куќиштето нема гајле мене ми беше само за на матичната. А пишав погоре зошто не идам со 4870... Ако во случај да паднат малце цените земам 4870 без размислување.

Ај утре ќе видам слики од матичната,зашто некои имаат начукано кондензатори после слотот,па може и да не ти фати :)
Мене ми изгледа ко да ќе фати кај рамот... А може и грешам :) Абе па дојдете до кај мене со Корунот деновиве ќе пукаме некој филм :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Абе нигде нема да фати, ќе си клапне таман графичката. За да стигне до рамот има време :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Најдобро иди пробај ја прво...

Јас кога ја земав HD3850-ката,ми маваше позади во кондензаторите само затоа што беше малку подолга,а не ова со огромен кулер :)

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Според тестовите по нет што ги гледав, HD4850 е идентична ако не и подобра во повеќе тестови од 9800GTX, а не па HD4870. Чисто информативно ....

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
да ве прашам нешто...боље е:

-GeForce 8500GT PCI Express 512 DDR2
-GeForce 8500GT PCI Express 256 DDR3

ама дајте одговор ПОБРЗО!!!

Член од
1 јуни 2008
Мислења
43
Поени од реакции
3
help :) ne se razbiram mnogu od kompjuteri pa zatoa mi treba mala pomos i sovet. vo kukata mi snema struja vo momentot koga lap top mi bese uklucen. koga sakav povtorno da go uklucam nesakase da se podigne windowsot. mi se uklucuva ona so kako sakas da go startuvas kompjuterot ( start windows normaly, safe mode i t.n.) gi probav site opcii i pak nesaka da se ukluci. postojano se vraka na istoto. nekoj sovet sto da napravam? ako vo slucaj nemozam nisto sama da napravam, muabetot mi e kako da gi povratam site informacii sto gi imam na hardot? dali da go izvadam hardot i da go povrzam so drug kompjuter ili ??? ve molam za sovet

ps: samo da vi kazam deka ova mi se slucuva dodeka sum na odmor i SITE SLIKI MI NA LAP TOPOT!!!!! :tapp:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
help :) ne se razbiram mnogu od kompjuteri pa zatoa mi treba mala pomos i sovet. vo kukata mi snema struja vo momentot koga lap top mi bese uklucen. koga sakav povtorno da go uklucam nesakase da se podigne windowsot. mi se uklucuva ona so kako sakas da go startuvas kompjuterot ( start windows normaly, safe mode i t.n.) gi probav site opcii i pak nesaka da se ukluci. postojano se vraka na istoto. nekoj sovet sto da napravam? ako vo slucaj nemozam nisto sama da napravam, muabetot mi e kako da gi povratam site informacii sto gi imam na hardot? dali da go izvadam hardot i da go povrzam so drug kompjuter ili ??? ve molam za sovet

ps: samo da vi kazam deka ova mi se slucuva dodeka sum na odmor i SITE SLIKI MI NA LAP TOPOT!!!!! :tapp:
Ако можеш, извади го хардот, однеси го на друг лап топ и префрли си се што ти треба. После е све лесно. Можеш да си експериментираш а можеш и формат да му дадеш.
Иначе, земи си ХР цеде, и инсталирај си виндовс врз старата инсталација, NEW INSTALL. Нема да ти работи скоро ниеден програм што ти бил претходно инсталиран, ама се што имаш на хардот ќе ти остане :) ОСВЕН, ако не ти рикнало нешто во компјутерот.

Пробај и плочките рам извади ги, и ако имаш повеќе, враќај ги една по една, и после секоја уклучи го лап топот. Види дали ќе се подигне виндовсот, пошо може и рамот да ти е рикнат или сјебан.

Kajgana Shop

На врв Bottom