Побарај у контрол панел на лаптопот, мислам дека имаш сетинзи за тач падот, таму се мести. Или ако имаш некој додатен софтвер за тачпадот (некои имаат), таму се мести тоа.имам нешто проблем со тач падот на лап топот, не ми иде надоле нагоре(не ми скрола кога сакам да идам на некоја страна надоле):nesum:
abe mora da ja fati na plocata nego vidi da ne ti e zbutano kukisteto pa tamu da ne nemoze da ja zbere....Сакам да земам NVidia 9800gtx али како што гледав имаат ОГРОМЕН кулер така да не знам дали ќе ми ја фати на матичната... Па ако некој може да ми помогне нека каже. Имам Abit ip35p матична.
Не баш. Со цената може да е тука негде, ама перформанси и искористеност во споредба со 9800GTX :pos2::pos2::pos2:abe mora da ja fati na plocata nego vidi da ne ti e zbutano kukisteto pa tamu da ne nemoze da ja zbere....
Inaku jas bi ti preporacal da si zemes Ati 4870 mislam deka e isti pari , a e mnogu podobra.....
4870 е подобра од 9800gtx во искористеност. Само што 4870 грее доста и од кај што ќе земам 9800 ми е скоро дупло поевтина од 4870. И + ќе биде ноекоја фабрички добро оверклокувана верзија.Не баш. Со цената може да е тука негде, ама перформанси и искористеност во споредба со 9800GTX :pos2::pos2::pos2:
Ќе ја собере во куќиштето нема гајле мене ми беше само за на матичната. А пишав погоре зошто не идам со 4870... Ако во случај да паднат малце цените земам 4870 без размислување.abe mora da ja fati na plocata nego vidi da ne ti e zbutano kukisteto pa tamu da ne nemoze da ja zbere....
Inaku jas bi ti preporacal da si zemes Ati 4870 mislam deka e isti pari , a e mnogu podobra.....
Мене ми изгледа ко да ќе фати кај рамот... А може и грешам Абе па дојдете до кај мене со Корунот деновиве ќе пукаме некој филмАј утре ќе видам слики од матичната,зашто некои имаат начукано кондензатори после слотот,па може и да не ти фати
Според тестовите по нет што ги гледав, HD4850 е идентична ако не и подобра во повеќе тестови од 9800GTX, а не па HD4870. Чисто информативно ....Не баш. Со цената може да е тука негде, ама перформанси и искористеност во споредба со 9800GTX :pos2::pos2::pos2:
да ве прашам нешто...боље е:
-GeForce 8500GT PCI Express 512 DDR2
-GeForce 8500GT PCI Express 256 DDR3
ама дајте одговор ПОБРЗО!!!
Ако можеш, извади го хардот, однеси го на друг лап топ и префрли си се што ти треба. После е све лесно. Можеш да си експериментираш а можеш и формат да му дадеш.help ne se razbiram mnogu od kompjuteri pa zatoa mi treba mala pomos i sovet. vo kukata mi snema struja vo momentot koga lap top mi bese uklucen. koga sakav povtorno da go uklucam nesakase da se podigne windowsot. mi se uklucuva ona so kako sakas da go startuvas kompjuterot ( start windows normaly, safe mode i t.n.) gi probav site opcii i pak nesaka da se ukluci. postojano se vraka na istoto. nekoj sovet sto da napravam? ako vo slucaj nemozam nisto sama da napravam, muabetot mi e kako da gi povratam site informacii sto gi imam na hardot? dali da go izvadam hardot i da go povrzam so drug kompjuter ili ??? ve molam za sovet
ps: samo da vi kazam deka ova mi se slucuva dodeka sum na odmor i SITE SLIKI MI NA LAP TOPOT!!!!!