Помош, проблеми, прашања, совети...

KaZaN89

шуруп мајстор
Член од
2 јуни 2006
Мислења
193
Поени од реакции
25
nv4disp.dll јас го "дешифрирам" како nVidia 4 display... Со други зборови, имаш проблем со драјверите за графичката.
да да...знам...и ја го дешифрирав така...ама чаре? симнав од nVidia страната...па имав некои постари...ама истото се дешава...

P

Princ

Гостин
Не инсталирај драјвер врз драјвер. Тргни го целосно претходниот (од Device Manager), рестартирај па инсталирај го другиот.

С

Спенсер

Гостин
Медицинарче,ја ке ти кажам, и мене така ми праеше на МОТО ГП 07, пробав СЕ, ама баш се, мењавав драјвери,формат му напрајв, стари нови драјвери, оно пак на сред игра БСОД, кај мене тоа праеше на 7300ГТ, значи само кај МОТО ГП 07,а кај другите немам проблем, а да ти кажам ја пробав МОТО ГО 07 на компјутер со АТИ графичка,перфектно си работеше,поздрав

KaZaN89

шуруп мајстор
Член од
2 јуни 2006
Мислења
193
Поени од реакции
25
Не инсталирај драјвер врз драјвер. Тргни го целосно претходниот (од Device Manager), рестартирај па инсталирај го другиот.
пробуев и така...али нема шо да изгубам...ќе пробаме пак....

фала у секој случај :) утре штом ќе можам...ќе пробам...

TNX

KaZaN89

шуруп мајстор
Член од
2 јуни 2006
Мислења
193
Поени од реакции
25
Медицинарче,ја ке ти кажам, и мене така ми праеше на МОТО ГП 07, пробав СЕ, ама баш се, мењавав драјвери,формат му напрајв, стари нови драјвери, оно пак на сред игра БСОД, кај мене тоа праеше на 7300ГТ, значи само кај МОТО ГП 07,а кај другите немам проблем, а да ти кажам ја пробав МОТО ГО 07 на компјутер со АТИ графичка,перфектно си работеше,поздрав
ме чуди што на 2 игри ист проблем ми праи...па затоа идам од логика дека не е до игриве...него до графичката... :S

Z

ZeroStyle

Гостин
медицинарче ова е линк од страната на една игра,ама ги има најновите драјвери за графички и матични. Најдоле се скролај ќе ги видиш. Пробај со нив.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Најверојатно драјверите од старата графичка доаѓаат во конфликт со новата.

Ги избриша целосно пред да ја ставиш неа?

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
За бришење на nVidia Chipset, nVidia Display, ATi Display, Ageia PhysX драјвери користи Driver Sweeper.

KaZaN89

шуруп мајстор
Член од
2 јуни 2006
Мислења
193
Поени од реакции
25
дечки...фала на сите...избришав старите драјвери, ставив нови...пробав одма со FlatOut 2, играта почна да работи...ама се појавуваат некои линии, коцки и слични ствари што нон стоп трепкаат...пример...колава си е се супер...дрвата и околината трепка и такви појави... од шо може па тоа да биде?

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
дечки...фала на сите...избришав старите драјвери, ставив нови...пробав одма со FlatOut 2, играта почна да работи...ама се појавуваат некои линии, коцки и слични ствари што нон стоп трепкаат...пример...колава си е се супер...дрвата и околината трепка и такви појави... од шо може па тоа да биде?
Направи резолуцијата на 1024 х 768.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Да претпоставам на старо си ја земал 6600ката?

Епа,рикната ти е тогаш,тоа се симптомите на почеток,пукање текстури,а понатака и BSOD,како што и ти правела...

KaZaN89

шуруп мајстор
Член од
2 јуни 2006
Мислења
193
Поени од реакции
25
Да претпоставам на старо си ја земал 6600ката?

Епа,рикната ти е тогаш,тоа се симптомите на почеток,пукање текстури,а понатака и BSOD,како што и ти правела...
...да на старо ја земав...од другаче...он ја користеше до скоро време..и после јас ја земав... викаш да рикнува???

Кажи ми...може некако тоа да го проверам...да го потврам дека е така?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Земи Aquamark тестот,заборавив целосниот назив како беше само,нека пишат другиве форумџии :)

Ако го пројде,значи е во ред графичката,а ако падне на сред тест,и низ целиот тест почнат да се појавуваат зелени линии,или е :

1.Конфликт на матичната со графичката (мене ми се случи ова со HD3850 на ASRock матична)
2.Или е графичката неисправна.

Z

ZeroStyle

Гостин
Имам интегрирана звучна. У последно време ме заебава цело време. Нешто некоја си грешка ќе падне и готово не работи. Преинсталирам драјвери,работи некое време и пак се заебува. Така неколку пати. Што може да биде проблемот?

Интересна е и следнава работа. Еве сега слушав музика,ми падна таа грешката нешто svchost.exe вамте тамте,и музика се си слушав најнормално. Исклучив музиката и после не се пушча. :icon_conf

Kajgana Shop

На врв Bottom