- Член од
- 7 јануари 2008
- Мислења
- 5.366
- Поени од реакции
- 804
таа што ти ја покажува тоа ти е гејтвејот за пристап до рутерот, така да најдобро ти е, остај мрежната нека повлече ип од рутерот, пример 192.168.1.101 или 1, зависи од кој до кој ранк е наместено да пушта ип, види на мрежната која ип ти дал рутерот, и внеси ја таа ип, или уште подобро внеси статична ип, 192,168,1,110 субнет маск 255 255 255 0 - ова автоматски ке ти го даде, гејтвеј 192,168,1,254 и днс сервери на адсл, 62,162,32,5 и 62,162,32,6 провери само дали се тие незнам мислам тие се , дека не сум на адсл јас :smir:
Офф, томпсон рутер имам. Има едно мени Games and Applications, овде правев само за hlds.exe. Следно, откога е направена играта т.е. серверот, преминувам кон внесување на портите од. И откако ќе наместам да е ИПто на мрежната ( во случајот 192.168.1.254 ), не ја дава ИП адресата, туку ја покажува онаа што е за пристап до рутерот- 192.168.1.254. Пробав и директно да ја впишам моменталната адреса ( што и не е баш решение ) но и така небиде ништо. И се откажав веќе кога небива, небива
Небива и така, го пробав и тоа. Инаку днс, ип тоа се е наместено како што треба. А сега нешто и рутерот ми е зезнат, при нормално работење онаа сијаличката за power почна да свети портокалово, и ми се исклучи рутерот. И од кога го вклучив, има друг интерфејс. Оние од техничка ми рекоа дека firmware-от му бил сменет. Е како кога јас сум единствениот што работи на пцво, а знам што сум правел претходно И сега немам никаков пристап до оние менија, ова ви го пишував од сеќавање . Чаре некој... ? или да се откажам и дефинитивно од серверот