Помош! - ми треба одредено дело/проект...

Член од
11 април 2011
Мислења
3
Поени од реакции
0
можи кратка содржина на 100 години самотија или на полковникот нема кој да му пишува??

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
Никако не можам да ја најдам Психологија на личност од Никола Рот,ми треба за на факултет.Да не ја има некој да ми ја прати на пдф???

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.729
Поени од реакции
897
Vaka sea mi treba bilo shto nekakvi tekstovi, praam pismena vo ponedelnik na temi :
  • 1. karakteristikite na poetskoto pvoreshtvo na bodler
  • 2. egzistencijalnata nemokj na chovekot i nuzhnosta od nejzino nadminuvanje, preku likot merso
  • 3.merso - stranecot otugen od sebesi i od moralnite principi na opshtestvotokoi docna ja osoznava nuzhnosta od vrakjanje kon niv
  • 4.ispraznetosta i besmislenosta na chovechkiot zhivot preku dramata chekajkji go godo
Ako mozhe nekakva pomosh bi bila blagodarna :))

...
Колку убави теми човече за пишување...неисцрпно е...Како може да бараш помош за овие две дела/писатели.

Како и да е, имаш мал тон на Интернет токму за овие работи...

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Имам едно писмо пратено од странство, на француски јазик е ама не можам точно да разберам што пишува, дали има некој што знае француски јазик?
Од Прилеп сум ако може во живо да ви го дадам писмото или овде на форум да ставам слика.... ако се читка? Ве молам, итно ми треба помош и се извинувам ако веќе има ваква тема ама не најдов :confused:

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Имам едно писмо пратено од странство, на француски јазик е ама не можам точно да разберам што пишува, дали има некој што знае француски јазик?
Од Прилеп сум ако може во живо да ви го дадам писмото или овде на форум да ставам слика.... ако се читка? Ве молам, итно ми треба помош и се извинувам ако веќе има ваква тема ама не најдов :confused:
http://translate.google.com/

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957
Ми треба збирка поезија од Никита Станеску. По антикварници и книжари нема, ако на некој случајно му се наоѓа по дома такво нешто нека пише.

Daniel.

Juventino per sempre
Член од
18 август 2009
Мислења
620
Поени од реакции
356
Ако може некако да стигнам до кратка содржина од Светото евангелие - според Марко?

Ако има некој, пратете ПП или постирајте овде.
Однапред благодарам :)

Член од
24 јануари 2012
Мислења
4
Поени од реакции
6
Здраво да прашам дали може некој да ми помогне да ми даде некои информации за биографијата на Димко Тасевски?
Благодарам однапред.

Член од
26 јануари 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
Потребен ми е проект за Погледите на Крсте П. Мисирков кон македонскиот литературен јазик. Ако има некој материјал, молам да ми пратите.

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.606
Поени од реакции
2.224
„Љубовта за Ана“ од Иле Милевски, може да се најде дигиталната верзија на книгата? На почетокот била бесплатна, па се прашувам дали ја има некој па да ја сподели?
За купување малце потешко бидејки сум од Охрид, но ако има некои информации каде може да се купи во Охрид би бил благодарен :)

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.606
Поени од реакции
2.224
Мислам дека не целосната книга, туку само рецензија за неа, неколку пати го начекав овој документ.
Мене ми треба целата, или инфо кај да се купи.
На гугл небарајте, дека 2 сати барав, се свртив и не ја пронајдов, евентуално ако ја има некој во компјутер па да ја уплодира.
Сепак благодарам :)

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957
Ја нема целосната електронска верзија, ставија на креатив камонс прво само извадок од почетокот, па кога видоа дека има голем интерес излезе и печатена верзија. Пробај на фејсбук најди го авторот, тој сигурно ја има како e-book, може ќе сака да ти ја испрати. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom