GT555Која графичка е подобра нвидиа 555 или 630?
Ако јас лично би купувал. Би го земал тој со i7. Има двојно повеќе јадра и threads. Малку помалку фреквенција но повеќе јадра. Плус има двојно повеќе кеш меморија 6 мега наспорти 3 мегабајти кај i5-ката.Некој?
И дали е подобро да се земе i5 2450M со 7200RPM диск или i7 2670QM со 5400RPM диск
Ај со среќа нека е и да те служи верно!http://www.set.com.mk/setClient/productdetails.asp?subitem=&brand=Asus&bybrand=&group=Преносни компјутери&productid=37035
Изборот падна на овој, ќе докупам ССД за некое време
благодарам за опширниот одговор,не ми е за игри туку највеќе за листање по интернет,гледање клипови,филмови,тв,стримови и сл...ОК е лаптопчево, само за тие пари треба да побараш некој од i-сериите на процесори од Intel, i3 види побарај, мислам дека ќе најдеш, јас за 22990 од АМЦ зедов со слични перформанси, со послаба графичка од таа но со i3 процесор, сепак не ми е за игри и го имам веќе 3 месеци и немам никакви проблеми, се си е во ред, брзина топ. Моментално пишам од десктоп PC каде што имам i7 процесор, но не гледам некоја преголема разлика освен за некои инсталации, копирања на големи фолдери или сл.
Не е лош,но да сум на твое место кога веќе си одбрал со графичка би одел на
АМЦ даваат на рати .. минимална рата ти е 1200 денари .. зависи од производот ..дечки некои фирми кои даваат лаптопи на рати да се купат пожелно да даваат на 24+ рати ако можете да ми наведете би бил благодарен.поздрав
Па нека земеДругарче сака да земе лап топ од сет компјутери..... линкенштајн