Помош за избор на лаптоп

Член од
27 јануари 2012
Мислења
17
Поени од реакции
4
Која графичка е подобра нвидиа 555 или 630?

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.663
Поени од реакции
14.538
Некој?

И дали е подобро да се земе i5 2450M со 7200RPM диск или i7 2670QM со 5400RPM диск

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Некој?

И дали е подобро да се земе i5 2450M со 7200RPM диск или i7 2670QM со 5400RPM диск
Ако јас лично би купувал. Би го земал тој со i7. Има двојно повеќе јадра и threads. Малку помалку фреквенција но повеќе јадра. Плус има двојно повеќе кеш меморија 6 мега наспорти 3 мегабајти кај i5-ката.
Ако можеш да го земеш тој со седмицата, па кога ќе собереш едно стотина евра да си ставиш едно SSD и да осетиш многу добри брзини за бутирање и подигнување на апликации. Ова е мое мислење и јас така би направил доколку би купувал, и најверојатно 8 гига рам затоа што е евтин. Сепак, некој поискусен може да ти даде друг совет.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623

ОК е лаптопчево, само за тие пари треба да побараш некој од i-сериите на процесори од Intel, i3 види побарај, мислам дека ќе најдеш, јас за 22990 од АМЦ зедов со слични перформанси, со послаба графичка од таа но со i3 процесор, сепак не ми е за игри и го имам веќе 3 месеци и немам никакви проблеми, се си е во ред, брзина топ. Моментално пишам од десктоп PC каде што имам i7 процесор, но не гледам некоја преголема разлика освен за некои инсталации, копирања на големи фолдери или сл. :)

Член од
3 декември 2010
Мислења
168
Поени од реакции
77
ОК е лаптопчево, само за тие пари треба да побараш некој од i-сериите на процесори од Intel, i3 види побарај, мислам дека ќе најдеш, јас за 22990 од АМЦ зедов со слични перформанси, со послаба графичка од таа но со i3 процесор, сепак не ми е за игри и го имам веќе 3 месеци и немам никакви проблеми, се си е во ред, брзина топ. Моментално пишам од десктоп PC каде што имам i7 процесор, но не гледам некоја преголема разлика освен за некои инсталации, копирања на големи фолдери или сл. :)
благодарам за опширниот одговор,не ми е за игри туку највеќе за листање по интернет,гледање клипови,филмови,тв,стримови и сл...

ќе почекам уште неколку дена да излезе нов каталог во амц па ќе видам,сепак и јас сум повеќе за i3 :)

Член од
31 август 2008
Мислења
499
Поени од реакции
381
Не е лош,но да сум на твое место кога веќе си одбрал со графичка би одел на
HP ProBook 4520s(XX752EA)
иако е малку поскап,но далеку поефтин од истиот модел во DD Store

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
447
дечки некои фирми кои даваат лаптопи на рати да се купат пожелно да даваат на 24+ рати ако можете да ми наведете би бил благодарен.поздрав

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
дечки некои фирми кои даваат лаптопи на рати да се купат пожелно да даваат на 24+ рати ако можете да ми наведете би бил благодарен.поздрав
АМЦ даваат на рати .. минимална рата ти е 1200 денари .. зависи од производот ..

Kajgana Shop

На врв Bottom