Помош за избор на лаптоп

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Не би требало да работи, јас за на АСУС имав специјален анти вирус во ЦДто со драјвери (Тренд Микро Титаниум) и го стадов ЦДто на десктоп компјутеров и ми излезе " Your computer is not ASUS " , а камо ли за Power4Gear :) Во секој случај, пробај, али не верувам дека би работело.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Тие се најобични програмчина кој не ни ти требаат. Кликнете на батеријата и тоа е тоа.

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
За Ејсер има ли вакво програмче? И доколку има како да го најдам.
Како може Power4Gear Hybrid да го има за Acer ? :pos: Како прво која фирма се Acer за да имаат оваков софтвер. Кога купувате гледајте што купувате и за што давате пари а не после цацко ви е крив што немал лаптопот ова она, Asus последниве години мислам дека се на 1 место за лаптопи ако не ги сметаме Apple.

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Тие се најобични програмчина кој не ни ти требаат. Кликнете на батеријата и тоа е тоа.
tocno taka treba samo na win7 na baterijata da se klikne i go ima istovo programce vo samiot windows i se tamu se podesuva nema potreba od nikakvi dodatni programi za volku ednostavna rabota.

Limbo

maybe an alien
Член од
26 декември 2007
Мислења
835
Поени од реакции
1.471
Некое лаптопче до кај 40... па нека биде и до кај 45, 6 7 8 илјади денари преку сила негде, да има минимум i5, хард диск мање битно 500гб бар да има, ако има и SSD уште подобро, RAM барем 4гб.
Не сум некој хардкор гејмер, ама сакам да има графичка барем колку толку да можам да ги пробам поновите игри (не мора на high level, може medium, low), дали Nvidia или Ati Radeon небитно (или?). Исто приметив новите имаат и интегрирана и плус `додатна` графичка така да можеш да се префрлаш од една на друга ако играш нешто на пр, ова би ми било од огромно значење.

Друго, не сакам со вклучени Виндоус и Офис, имам тоа, не сакам за џабе да го плаќам...

Најбитен ми е квалитетот. Acer, Asus и слично не сакам никако зашо лошо искуство сум имал. Немам многу од хардверскиве трендови познавање, така да нека ми препорача некој кој се најквалитетни од среднава класа (Dell, HP, Lenovo.. i dont know.. ) за таа цена. Исто така од кај да го купам, да не биде преварантска фирмата, зашо имам чуено многу фирми шо продавале outlet/refrubished лаптопи како нови. Значи да биде стабилна фирма, па макар и поскапо некој денар да е. И да има бар 3 години гаранција, преку сила 2.

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
Некое лаптопче до кај 40... па нека биде и до кај 45, 6 7 8 илјади денари преку сила негде, да има минимум i5, хард диск мање битно 500гб бар да има, ако има и SSD уште подобро, RAM барем 4гб.
Не сум некој хардкор гејмер, ама сакам да има графичка барем колку толку да можам да ги пробам поновите игри (не мора на high level, може medium, low), дали Nvidia или Ati Radeon небитно (или?). Исто приметив новите имаат и интегрирана и плус `додатна` графичка така да можеш да се префрлаш од една на друга ако играш нешто на пр, ова би ми било од огромно значење.

Друго, не сакам со вклучени Виндоус и Офис, имам тоа, не сакам за џабе да го плаќам...

Најбитен ми е квалитетот. Acer, Asus и слично не сакам никако зашо лошо искуство сум имал. Немам многу од хардверскиве трендови познавање, така да нека ми препорача некој кој се најквалитетни од среднава класа (Dell, HP, Lenovo.. i dont know.. ) за таа цена. Исто така од кај да го купам, да не биде преварантска фирмата, зашо имам чуено многу фирми шо продавале outlet/refrubished лаптопи како нови. Значи да биде стабилна фирма, па макар и поскапо некој денар да е. И да има бар 3 години гаранција, преку сила 2.
Dell има 5 год гаранција, ASUS 3години, а HP и Lenovo по 1 год.

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Екранот се обрна наопако на лаптопот ? па како да го вратам во првобитната состојба ... помош?

Schhh87

schhh...
Член од
3 февруари 2009
Мислења
356
Поени од реакции
16
Кај се продаваат Сони лаптопи кај нас? Ама мислам на цела гама, а не ко во купилаптоп шо носат по 1 моделче од рандом серија. Дали има некој овластен за Сони. Пошто и на македонската страна нивна, нема лаптопи :/

Limbo

maybe an alien
Член од
26 декември 2007
Мислења
835
Поени од реакции
1.471
za budget do kj 40, max 45-6 iljadi... najbiten mi e kvalitetot na markatai garancija. i5 min i graficka da ima nvidia ili ati..nekoj?

btw mislenje za dell inspiron n5110 so i5?

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Кај се продаваат Сони лаптопи кај нас? Ама мислам на цела гама, а не ко во купилаптоп шо носат по 1 моделче од рандом серија. Дали има некој овластен за Сони. Пошто и на македонската страна нивна, нема лаптопи :/
Каков сакаш може ќе ти најдам нов со гаранција?

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445

Kajgana Shop

На врв Bottom