Полуфинале: Србија - Хрватска [27.01.2012 - 20:15 ч.]

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Нема везе тоа со спортот дали Хрват или било што... како и да е моментално е најдобро да си Србин, ватерполисти финале, рукометаши финале, Ноле финале... да му ебем матер човек да не може да се отрезни!!!
Ако гледаме за спорт, секогаш е добро да си Србин! :D Па и да не е спорт, топ си е :)

Член од
28 јануари 2012
Мислења
109
Поени од реакции
96
@pixa
To da, ali sam ja pisao u smislu njegovog nastupa prema mojim stavovima i onome sto je doticni pisao o Srbima.
Da, sad je najlepse biti Srbin! Sutra se borimo u tri finala! Tako mala zemlja, a tako velika sportska nacija! Stvarno nije mala stvar...cestitke i makedonskim rukometasima na osvajanju 5 mesta!

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Ако гледаме за спорт, секогаш е добро да си Србин! :D Па и да не е спорт, топ си е :)
И тој има логика, ама рецимо за моју јетру и не е добро да си моментално Србин, свак дн нешто се слави!!! :)

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.383
The trooper се нашол да зборува во име на Македонците за овие погоре работи, а пред некое време и сам се изјасни дека е Хрват, па ова и малко ми е смешно кога го читам од него...додека овие Београѓаниве или од каде и да се воопшто нетреба да си прават филмови демек Македонците ги мразат, јас како Србин кој што живее во Македонија немам досега ниту еден проблем од никој Македонец затоа што сум Србин или навивам за Звезда, Ноле и остали... а тие тастатура националисти или како што се нарекуваат патриоти имам и лично разговарано со нив и имам заклучено дека се или деца под 14 години или пак се луѓе кои што бројот на патики им е далеку поголем од коефициентот на интелигенција таака да не им замерувајте такви има секаде, па и во Србија каде што мразат Македонци или што таму проблеми имаат со нив но во Македонија излгеда се процентуално многу позастапени!!!

Е сега за утакмицава, каква утакмица цело време се дерев, викав, пцуев но накрај кога победи Србија по повод тоа се начукав и незнаев за себе и сега се некако приберувам и ако се случи и утре исто јас наебав :)... како и да , браво за момците, победија репрезентација која реално гледано е класа подобра од нив, но изгледа овие играа само за овој меч...така да утре со нетрпеливост го очекувам мечот па се надевам на злато !!!
Да мешан сум и ? Повеќе сум македонец него ли хрват и живеам и роден сум во Македонија.
Немам јас ништо против србите,реков ме боли уво.......рамнодушен сум кон Србија скроз.Ако Целта на моите постови беше да не му падне чудно ако се најде некој не ја сака Србија тука.Или пак ако има по некој излив на омраза.Ги има и од двете страни.Па маме му ебем ја бев прв кој овде пиша против етикетирањата како србоман и сум за секој да си навива за кој сака.Тоа што имам и хрватско потекло ама баш ич не ми влијае за моите ставови и симпатии кон Србија.Никаде ни збор против Србија не пишав.Фи исфалив како спортски талентирана нација,честитав победа..........
Обидувајќи се нешто да објаснам нешто и изнервиран од тоа што некој пробува да му каже на некого дека не е прав Македонец ако не ја сака Србија испаднав тастаура националист и мрзач на срби............
За препуцавања Србија вс. Македонија се знае кој има почнато и зашто и овде има реакции на тоа и луѓе што не ја сакаат или мразат Србија.А овде ми врти дечково причи и ми го изнакажа фамилијарното стебло ебате беља............

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.913
Поени од реакции
73.231
To su predrasude. Kao da ih pise neki tamo Hrvat ili Albanac a ne "Makedonac". Ne zameri, ali za mene takav poput tebe ne moze da bude pravi Makedonac kad svoj nacionalni identitet gradi na mrznji prema sebi najblizem narodu, vadi iz kontesta sve moguce kako bi sve to iskoristio protiv Srba. Ti si Srbofob!
Doduse, mozda si pro-Bugarski nastorojen, a koliko cujem takvi mrze Srbe...Ok, tvoje pravo, a moje je da reagujem.
Srbi imaju dobre odnose sa vecinom suseda: sa Madjarskom, Rumunijom, Bugarskom, Makedonijom, pa i vecinom naroda u CG. Ne mrze nas ni u jednoj od tih zemalja. Hvala Bogu, pa ja nisam naleteo na nekog poput tebe, jer se bojim da bi neopravdano zamrzeo ceo makedonski rod. Verujem da ti slobodu daje i cinjenica da pises pod pseudonimom, al da te vidim licno sve bih ti ovo rekao u oci. Imam na to pravo kao neko ko je polu-Makedonac.
Za razliku od Srbije, cinjenica je da Makedonija ima problem sa svim susetima, sem sa Srbijom! Ali ti to "zaboravljas"...Albanci hoce da vam podele zamlju, Grcka vam ne priznaje ime i kaze da kradete njihovu anticku istoriju i identitet, Bugari kazu da Makedonci ne postoje i ne priznaju vam jeziku, prisvajaju kulturu i narodne pesme. Kad god odem na Youtube stalno se prepucavate sa Bugarima oko pesama.
Jedino zvanicna Srbija i velika veicna njenog naroda vas priznaje i uvazava! To je cinjenica, a ti izvoli pa demantuj me argumetima ako ih imas. Naravno da svugde ima i drugacijih, ali su oni brojcano potpuno zanemarljivi u Srbiji. Postoji problem crkve, ali i cinjenica da je Makedonija priznala Kosovo. Pa opet, u Srbiji ne zameraju toliko na tom vasem priznavanju Kosova, koliko pojedini ovde vade oci sa problemom crkve...iako je veca stvar kad nekome sudelujes u rasparcavanju drzave. Hocu da kazem da kada neko hoce da unosi razdor medju narodima, to moze uvek lako da uradi nalazeci razloge poput citirane persone.
Ne zelim da odgovaram na sve besmislice koje "Saber Rider" ovde prosipa, posto bi mi to oduzelo previse vremena. Misli sta hoce...za takve popu tebe me iskreno zabole, ovo pisem zbog drugih koji citaju!

Obe rodjene sestre moga oca su udate za Makedonce i nikada ni od njih i njihove dece nisam cuo ovako nesto. Siguran sam da ne misle poput tebe, pa se pitam u kakvom je "Saber Rider" podneblju odrastao kad je ovoliko nadojen hrvatskom ljubavlju a mrznjom prema Srbima?!
Mogu da zamislim kako bi moje tece Makedonci reagovale na ove bljuvotine - mislim da bi te onako lepo i socno makedonski pljunuli u lice!
Svestan sam da ovo moze da ode u pravcu prepucavanja, sto nije dobro...ali, ja nisam mogao da ne odgovorim na ovakve prozivke. Previse je takvih komentara ovde poslato da bi se sve precutalo.
Хахахахаха, од кого стигнав да ми каже дали сум прав Македонец :cool:
Да си ја сакал Македонија ти, како прво ќе си го научел нашиот јазик. Ми доаѓаш на форумов и класично се обидуваш да не понижиш нас Македонците со твоите мислења за нас. Ти море мисир еден дојде да ми даваш најразни придавки тука?
Како прво дојден си на форум од друга држава, и треба да ги почитуваш правилата.
Да налеташ на мене, и да ми го кажеш ова во очи, веројатно следен пат кога ќе ме видиш ќе биде негде горе од небото.

Македонија нема проблем со ниту едни соседи, они имаат проблем со нас :cool:
Тоа што и вие, и Бугарите и Грците ни коментирате на клипови од јутјуб, само покажува колку сте искомплексирани од нас. Шака народ ви е трн во око на сите.

Кај вас ситуацијата е различна. Си направивте војни со Хрватска, со Босна, сеуште Македонија и Црна гора си ги сметате за свои бановини.
Како ви оди во Нови Пазар? Нешто слушам и Санџаклииве ќе се одвојувале.

Сум се криел зад ник :eek:
Па што треба лична адреса да оставам?

Не се секирај, за жал како што кажав нашата младина е сеуште Про Српски настроена кога е спорт во прашње. Нешто од кое треба да се засрамат сите Македонци!
Никој не ги тера да бидат про Хрватски или Про Бугарски, ние сме Македонци, си имамен Македонски клубови и за нив треба да навиваме.
Ти го рамниш твоето bravo braco Makedonci za vas sam navijao со тоа што го прават нашиве заболени умови?
Па кога Партизан прв пат играше во ЛШ, во Скопје се навиваше како Македонија да игра. Сеуште се тепаат во возови Гробари и Делије од Македонија. Кога гостувавме Комити во Куманово, цела сала пееше Албанци, Албанци, а кога се врати со Србомани, пола сала пееше Србија, Србија вадејќи шалови Србија.
Не се секирај длабоко сте навлезени тука.
Ти твоите зборови ги рамниш со ставање слики на ФБ од Српски спортисти и носење на истите по една година и притоа пишување статуси NUSKNVP, Mi smo cigani...?
Можеш да ми одговориш зошто ниту еден Србин не става слика од Кире Лзаров на профил? Најдобар ракометар е во светот.
Дали некој во Србија навива за Вардар?
Колку гомна изедовте за Бо? За Антиќ? Знаеш колку е Антиќ Србин? Колку што сум јас Австриец :icon_mrgr:
Абе од завист ќе пикнете бе деца бееее....

Како може да споредувате навивање за еден смрдлив Партизан или Ѕвезда со навивање за светски странски клубови (тоа навивање од други причини не го поддржувам)? Се знае зашто се гледаат тие клубови, а Српска лига е на рамниште на Македонска, а друга работа што за нив се навива ради навивачите.
Плус никој во Шпанија не ви вика Македонија е грчка, туку тие на кои се палите ви го плескаат тоа во фаца.
Ама малку ви е, нека ве дупат, вие ќе си зборите Српски, они ќе ве ребраат ќе ви вадат знамиња Грчки на трибина, ќе се тепате меѓу вас дур цел свет ви се смее.

Али ќе се опамети полека Македонскиот народ. Со засилување на нашите клубови и репрезентации ќе се искорени тоа комуњарското во себе.

Еве ти факти господине Србин по мајка Македонец од Источна Македонија.

Ова е тема за спорт, а на спортски настани вие сте покажале доста непријателски потези против Македонија.
Зошто не одговори дали се пееше ЈУЖНА СРБИЈА, НИКАД МАКЕДОНИЈА?
Зошто не одговориш за маиците со натписи Македоније је Грчка?
http://forum.krstarica.com/showthread.php/493524-MAKEDONIJA-ISTINSKA-SRPSKA-ZEMLJA

Интересен е форумов и има интересни милион Анти Македонски теми. Можеш да се увериш во мислњето на твоите сонародници.

Запрепастен бил тој :pos:

Али ипак они требало повеќе да се лутат за Косово отколку ние за црквата. Абе треба да ти се нацрта дека ние решаваме за Косово, колку што и за ланскиот снег во Уганда?
За разлика од нас, вие за нашата црква решавате сами без притисок од никого.

И запамти јас застапувам само една страна - МАКЕДОНСКАТА!
Ми е гајле за сите Срби, и за тоа што вие мислите. Лажни пријателства на нас не ни требаат. Загрижен сум само за нашата младина која не знае да си го цени своето, затоа што од нивните татковци кои сеуште живеат во Југословенски филм (што донегде ги сваќам пошто за време на Тито поубаво се живеело) се учени дека се што е наше не чини. Нашите фудбалери не знаат да одат, Српските се најдобри, нашата кошаркарска репрезентација се пола Срби или па некогаш играле за Српски клубови па треба да им се заблагодариме на Србите. Исто треба да се заблагодариме дека сте ни ја дале утакмицата со вас. Вистина дека беше во порелаксирачк атмосфера одиграна, ама далеку од дадена.
Па и оние комнтари илјада благодарници за Србите дека ни ја пуштиле утакмицата.
Засрами се Македонски народе, па како ќе се почуствуваат нашите ракометари кога ќе дознаат дека мислиме дека благодарение на милостина се нашле на 5-то место?

Ако се уште се двоумиш дали сум Хрват или Албанец како член на навивачката група Комити го поздравувам твоето ценено мислење со:

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Да мешан сум и ? Повеќе сум македонец него ли хрват и живеам и роден сум во Македонија.
Немам јас ништо против србите,реков ме боли уво.......рамнодушен сум кон Србија скроз.Ако Целта на моите постови беше да не му падне чудно ако се најде некој не ја сака Србија тука.Или пак ако има по некој излив на омраза.Ги има и од двете страни.Па маме му ебем ја бев прв кој овде пиша против етикетирањата како србоман и сум за секој да си навива за кој сака.Тоа што имам и хрватско потекло ама баш ич не ми влијае за моите ставови и симпатии кон Србија.
Обидувајќи се нешто да објаснам нешто и изнервиран од тоа што некој пробува да му каже на некого дека не е прав Македонец ако не ја сака Србија испаднав тастаура националист и мрзач на срби............
За препуцавања Србија вс. Македонија се знае кој има почнато и зашто и овде има реакции на тоа и луѓе што не ја сакаат или мразат Србија.А овде ми врти дечково причи и ми го изнакажа фамилијарното стебло ебате беља............
Бато батали, ти беше тој што почна да меша косово, бјрм, грчко знаме и остали заебанции во врска Македонија вс. Србија, а пред некое време се изјасни како Хрват, така да чудно ми беше пред некое време беше Хрват, а сега зборуваш како Македонец демек Србите не ти чинеле... само тоа ми беше забелешка што сакав да ја доловам на новиот член на форумот и мислам дека успеав!!!
--- надополнето: 29 јануари 2012 во 00:41 ---
Хахахахаха, од кого стигнав да ми каже дали сум прав Македонец :cool:
Да си ја сакал Македонија ти, како прво ќе си го научел нашиот јазик. Ми доаѓаш на форумов и класично се обидуваш да не понижиш нас Македонците со твоите мислења за нас. Ти море мисир еден дојде да ми даваш најразни придавки тука?
Како прво дојден си на форум од друга држава, и треба да ги почитуваш правилата.
Да налеташ на мене, и да ми го кажеш ова во очи, веројатно следен пат кога ќе ме видиш ќе биде негде горе од небото.
Мноого јак бе ти, искрено сега страв ми е каде живеам како Србин, веќе почнав да размислувам да избегам надвор од државата од тие како тебе, бидејќи го делам мислењето со инкогнитус!!! :)
Господ нека ви е напомош!!!

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.913
Поени од реакции
73.231
Мноого јак бе ти, искрено сега страв ми е каде живеам како Србин, веќе почнав да размислувам да избегам надвор од државата од тие како тебе, бидејќи го делам мислењето со инкогнитус!!! :)
Господ нека ви е напомош!!!
Колку треба да си глуп за да видиш дека нашите мислења се насочени кон Македонци што глумат поголеми Срби од самите вас?
Нит ме занима што си Србин ниту пак ќе се замерам некогаш со тебе, освен ако не налетам на некоја провокација од тие вашите или некое потценување. Е тогаш стварно треба да ти е страв :noze:

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Колку треба да си глуп за да видиш дека нашите мислења се насочени кон Македонци што глумат поголеми Срби од самите вас?
Нит ме занима што си Србин ниту пак ќе се замерам некогаш со тебе, освен ако не налетам на некоја провокација од тие вашите или некое потценување. Е тогаш стварно треба да ти е страв :noze:
Веќ сам се усрао :cenzura:...а и исто незнам колку треба да бидеш глуп за да прмиетиш дека овде се меша и политика и Србите како народ и остали заебанцие?!... можда лично од тебе не... ама од остали членови на форумот имаше се и сешто напишано... така да демек само за Србоманите мислите сите... неверувам прочитај две три страни наназад ке ти биде јасно!!!

Член од
28 јануари 2012
Мислења
109
Поени од реакции
96
@Saber Rider
bla, bla, bla...
nemam nameru da citam sve te beslice i mrznju koja izbija iz tvojih reci, a jos manje da se spustam na tvoj nivo odgovarajuci ti.
Druze, ako hoces da pljujes po Srbima, lakse bi to mogao na nekom siptarskom forumu, pa pravac tamo. Verujem da jedva cekaju jednog takvog medju njima.
Ne znam zasto moderatori tolerisu ovakav govor mrznje od strane Saber Rider-a.
--- надополнето: 29 јануари 2012 во 01:08 ---
Evo, ja kao Srbin saljem ovu pesmu-pozdrav za sve Makedonce...ali one prave Makedonce, a ne izrode poput nekih, Hrvate koji se lazno predstavljaju i slicno. Znaci samo za one kojie ne mrze Srbiju!
Zivelo prijateljstvo izmedju Makedonije i Srbije, pa nek crknu dusmani i u Makedoniji i u Srbiji...a pre svih Saber Rider! :icon_lol:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.913
Поени од реакции
73.231
Веќ сам се усрао :cenzura:...а и исто незнам колку треба да бидеш глуп за да прмиетиш дека овде се меша и политика и Србите како народ и остали заебанцие?!... можда лично од тебе не... ама од остали членови на форумот имаше се и сешто напишано... така да демек само за Србоманите мислите сите... неверувам прочитај две три страни наназад ке ти биде јасно!!!
Па зошто да не се споменува?
Наш форум си е, ако сакаме и за политиката во Свазиланд ќе збориме.
Некои членови укажаа зошто не треба толку слепо да се сака Србија. Тебе како Србин, незнам зошто би те занимало за кого навиваат Македонците...

M

Mario Gómez

Гостин
колку досаден србин, како никој не го банират досега, за 1 сат напиша толку политички срања секој политичар би му позавидувал.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.913
Поени од реакции
73.231
Ти друже никаков аргумент не кажа.
Се обидов да најдам нешто во товојот пост или па да прочитам меѓу редови, али видов само дека ме нарекуваш и правиш нешто што не сум.
Зошто да ме банираат мене? Јас ти пишав еден пост дека може други да прелажете со лажните пофалби ама добро знам какво е вашето мислење за Македонија, ти не се согласи па почна да се закануваш.
Јас сум тој што се спушти на твое ниво, ти и да сакаш да дојдеш на мое ќе треба многу да се качуваш а не да се спушташ ;)

Член од
28 јануари 2012
Мислења
109
Поени од реакции
96
Evo kako se slavilo na ulicama Beograda nakon pobede hrvatske rukometne reprezentacije:

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.646
Поени од реакции
11.748
Само да знаеш зошто си баниран...
Дај реагирај и затвори ја темава за да нема уште непотребно банирани. Како прво ова веќе помина. Како второ ова е тема за мечот меѓу Србија и Хрватска а настана фама тука за земји што нас не треба да не интересираат. Трето почна да се меша политика и ова веќе нема врска со спортот. Ама најсериозно.....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom