To su predrasude. Kao da ih pise neki tamo Hrvat ili Albanac a ne "Makedonac". Ne zameri, ali za mene takav poput tebe ne moze da bude pravi Makedonac kad svoj nacionalni identitet gradi na mrznji prema sebi najblizem narodu, vadi iz kontesta sve moguce kako bi sve to iskoristio protiv Srba. Ti si Srbofob!
Doduse, mozda si pro-Bugarski nastorojen, a koliko cujem takvi mrze Srbe...Ok, tvoje pravo, a moje je da reagujem.
Srbi imaju dobre odnose sa vecinom suseda: sa Madjarskom, Rumunijom, Bugarskom, Makedonijom, pa i vecinom naroda u CG. Ne mrze nas ni u jednoj od tih zemalja. Hvala Bogu, pa ja nisam naleteo na nekog poput tebe, jer se bojim da bi neopravdano zamrzeo ceo makedonski rod. Verujem da ti slobodu daje i cinjenica da pises pod pseudonimom, al da te vidim licno sve bih ti ovo rekao u oci. Imam na to pravo kao neko ko je polu-Makedonac.
Za razliku od Srbije, cinjenica je da Makedonija ima problem sa svim susetima, sem sa Srbijom! Ali ti to "zaboravljas"...Albanci hoce da vam podele zamlju, Grcka vam ne priznaje ime i kaze da kradete njihovu anticku istoriju i identitet, Bugari kazu da Makedonci ne postoje i ne priznaju vam jeziku, prisvajaju kulturu i narodne pesme. Kad god odem na Youtube stalno se prepucavate sa Bugarima oko pesama.
Jedino zvanicna Srbija i velika veicna njenog naroda vas priznaje i uvazava! To je cinjenica, a ti izvoli pa demantuj me argumetima ako ih imas. Naravno da svugde ima i drugacijih, ali su oni brojcano potpuno zanemarljivi u Srbiji. Postoji problem crkve, ali i cinjenica da je Makedonija priznala Kosovo. Pa opet, u Srbiji ne zameraju toliko na tom vasem priznavanju Kosova, koliko pojedini ovde vade oci sa problemom crkve...iako je veca stvar kad nekome sudelujes u rasparcavanju drzave. Hocu da kazem da kada neko hoce da unosi razdor medju narodima, to moze uvek lako da uradi nalazeci razloge poput citirane persone.
Ne zelim da odgovaram na sve besmislice koje "Saber Rider" ovde prosipa, posto bi mi to oduzelo previse vremena. Misli sta hoce...za takve popu tebe me iskreno zabole, ovo pisem zbog drugih koji citaju!
Obe rodjene sestre moga oca su udate za Makedonce i nikada ni od njih i njihove dece nisam cuo ovako nesto. Siguran sam da ne misle poput tebe, pa se pitam u kakvom je "Saber Rider" podneblju odrastao kad je ovoliko nadojen hrvatskom ljubavlju a mrznjom prema Srbima?!
Mogu da zamislim kako bi moje tece Makedonci reagovale na ove bljuvotine - mislim da bi te onako lepo i socno makedonski pljunuli u lice!
Svestan sam da ovo moze da ode u pravcu prepucavanja, sto nije dobro...ali, ja nisam mogao da ne odgovorim na ovakve prozivke. Previse je takvih komentara ovde poslato da bi se sve precutalo.
Хахахахаха, од кого стигнав да ми каже дали сум прав Македонец
Да си ја сакал Македонија ти, како прво ќе си го научел нашиот јазик. Ми доаѓаш на форумов и класично се обидуваш да не понижиш нас Македонците со твоите мислења за нас. Ти море мисир еден дојде да ми даваш најразни придавки тука?
Како прво дојден си на форум од друга држава, и треба да ги почитуваш правилата.
Да налеташ на мене, и да ми го кажеш ова во очи, веројатно следен пат кога ќе ме видиш ќе биде негде горе од небото.
Македонија нема проблем со ниту едни соседи, они имаат проблем со нас
Тоа што и вие, и Бугарите и Грците ни коментирате на клипови од јутјуб, само покажува колку сте искомплексирани од нас. Шака народ ви е трн во око на сите.
Кај вас ситуацијата е различна. Си направивте војни со Хрватска, со Босна, сеуште Македонија и Црна гора си ги сметате за свои бановини.
Како ви оди во Нови Пазар? Нешто слушам и Санџаклииве ќе се одвојувале.
Сум се криел зад ник
Па што треба лична адреса да оставам?
Не се секирај, за жал како што кажав нашата младина е сеуште Про Српски настроена кога е спорт во прашње. Нешто од кое треба да се засрамат сите Македонци!
Никој не ги тера да бидат про Хрватски или Про Бугарски, ние сме Македонци, си имамен Македонски клубови и за нив треба да навиваме.
Ти го рамниш твоето bravo braco Makedonci za vas sam navijao со тоа што го прават нашиве заболени умови?
Па кога Партизан прв пат играше во ЛШ, во Скопје се навиваше како Македонија да игра. Сеуште се тепаат во возови Гробари и Делије од Македонија. Кога гостувавме Комити во Куманово, цела сала пееше Албанци, Албанци, а кога се врати со Србомани, пола сала пееше Србија, Србија вадејќи шалови Србија.
Не се секирај длабоко сте навлезени тука.
Ти твоите зборови ги рамниш со ставање слики на ФБ од Српски спортисти и носење на истите по една година и притоа пишување статуси NUSKNVP, Mi smo cigani...?
Можеш да ми одговориш зошто ниту еден Србин не става слика од Кире Лзаров на профил? Најдобар ракометар е во светот.
Дали некој во Србија навива за Вардар?
Колку гомна изедовте за Бо? За Антиќ? Знаеш колку е Антиќ Србин? Колку што сум јас Австриец
Абе од завист ќе пикнете бе деца бееее....
Како може да споредувате навивање за еден смрдлив Партизан или Ѕвезда со навивање за светски странски клубови (тоа навивање од други причини не го поддржувам)? Се знае зашто се гледаат тие клубови, а Српска лига е на рамниште на Македонска, а друга работа што за нив се навива ради навивачите.
Плус никој во Шпанија не ви вика Македонија е грчка, туку тие на кои се палите ви го плескаат тоа во фаца.
Ама малку ви е, нека ве дупат, вие ќе си зборите Српски, они ќе ве ребраат ќе ви вадат знамиња Грчки на трибина, ќе се тепате меѓу вас дур цел свет ви се смее.
Али ќе се опамети полека Македонскиот народ. Со засилување на нашите клубови и репрезентации ќе се искорени тоа комуњарското во себе.
Еве ти факти господине Србин по мајка Македонец од Источна Македонија.
Ова е тема за спорт, а на спортски настани вие сте покажале доста непријателски потези против Македонија.
Зошто не одговори дали се пееше ЈУЖНА СРБИЈА, НИКАД МАКЕДОНИЈА?
Зошто не одговориш за маиците со натписи Македоније је Грчка?
http://forum.krstarica.com/showthread.php/493524-MAKEDONIJA-ISTINSKA-SRPSKA-ZEMLJA
Интересен е форумов и има интересни милион Анти Македонски теми. Можеш да се увериш во мислњето на твоите сонародници.
Запрепастен бил тој
Али ипак они требало повеќе да се лутат за Косово отколку ние за црквата. Абе треба да ти се нацрта дека ние решаваме за Косово, колку што и за ланскиот снег во Уганда?
За разлика од нас, вие за нашата црква решавате сами без притисок од никого.
И запамти јас застапувам само една страна - МАКЕДОНСКАТА!
Ми е гајле за сите Срби, и за тоа што вие мислите. Лажни пријателства на нас не ни требаат. Загрижен сум само за нашата младина која не знае да си го цени своето, затоа што од нивните татковци кои сеуште живеат во Југословенски филм (што донегде ги сваќам пошто за време на Тито поубаво се живеело) се учени дека се што е наше не чини. Нашите фудбалери не знаат да одат, Српските се најдобри, нашата кошаркарска репрезентација се пола Срби или па некогаш играле за Српски клубови па треба да им се заблагодариме на Србите. Исто треба да се заблагодариме дека сте ни ја дале утакмицата со вас. Вистина дека беше во порелаксирачк атмосфера одиграна, ама далеку од дадена.
Па и оние комнтари илјада благодарници за Србите дека ни ја пуштиле утакмицата.
Засрами се Македонски народе, па како ќе се почуствуваат нашите ракометари кога ќе дознаат дека мислиме дека благодарение на милостина се нашле на 5-то место?
Ако се уште се двоумиш дали сум Хрват или Албанец како член на навивачката група Комити го поздравувам твоето ценено мислење со: