Полуфинале: Србија - Хрватска [27.01.2012 - 20:15 ч.]

Статус
Затворена за нови мислења.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.383
@TheTrooper
Da, ja cu da mu kazem. Za mene je on nula od Makedonca! Imas neki problem zbog toga?! To je licno moj stav na koji imam pravo...sta je problem u tome?
Ako je kao sto pises "Што има некој Македонец да го боли уво за Србија,Србите и останатите земји.Прав Македонец си ја гледа само Македонија.....тоа да ти е јасно." onda prestanite da pljujete po Srbima vec gledajte sami sebe.
Ovde ko da sam dosao na neki hrvatski ili albanski forum bre, a ne makedonski! Fuuuuuj!
Заборави и да го прочиташ овој дел

Ако некој провоцира или покажува омраза кон нас ќе му биде вратено со иста меркаа

Македонците не беа тие што почнаа со вреѓање на Србија и со покажување на омраза,oбратно беше.Додека вие со години со Грците глумите лудило и сте како газ и гаќи,вас македончето ве идеализираше.Додека добар дел од твоите сонародници гледаа со потценување јужно од вас,кај нас тука на велико се навивало за Србија и српски екипи.Додека Шешељ и компанија ја гледаа Македонија како Јужна Србија и само малку му фалеше на Милошевиќ да тргне и на Македонија овде луѓето дркаа на вас и навиваа да тепате во војните,а и неретко гиниеа за српрски интереси.
Арно ама и македончето прогледа...........почна малце и да враќа и сега тоа на вас не ви се свиѓа.Епа ако не ви се свиѓа кој кур почињавте први.Србите никаде немале подобар пријател од Македониците и Македонија,но многу си го земавте тоа здраво за готово.Не можам јас веќе да имам симпатии кон некого кај кого ме нарекуваат фиромец,се диват и се највечи пријатели со мојот најголем непријател,ми ја нарекуваат државата Јужна Србија,ми ја негираат црквата итд..........

Член од
28 јануари 2012
Мислења
109
Поени од реакции
96
@TheTrooper
"Заборави и да го прочиташ овој дел
Ако некој провоцира или покажува омраза кон нас ќе му биде вратено со иста меркаа"

A kako provociram? Tako sto ne prihvatam pljuvacinu koja dolazi od strane tebe i tvojih istomisljenika.
Zaboravio si da napises da na forumu nije dozvoljneo sirenje medjunacionalne mrznje i vredjanje, sto se ocigledno desava.

Ja sam Srbin i nemam problem sa Grcima. Grci su mi prijatelji, ali to ne znaci da mi Makedonci neprijatelji!. Sta je problem u tome? Jel ja treba da se odreknem pritelja svog naroda da bi bio dobar sa Makedoncima? To je cista glupost..a neki sve svreme to potenciraju kao nesto najbitnije. Pa kad bi isli tom logikom, svi narodi sveta bi bili medjusobno posvadjani.
Makedonija se recimo "lize" sa Siptarima i priznali ste Kosovo. Jel ja treba da vas ja sad mrzim zbog toga?!

Sta je problem sa Seseljem. Pa on ima pravo na licno misljenje, ali ono nije vecinsko u Srbiji. Eto i ti imas pravo da ne volis Srbe i mnogi drugi ove, pa zasto je problem kad neki pojedinac sa imenom i prezimenom Vojislav Seselj kaze da ne priznaje Makedonce kao narod? Jel to drzavni stav Srbije i srpskog naroda?

Uostalom, odbijam da se dalje u svakom postu pravdam za bilo sta. Srbija je takava kakva je, voli je ili ne...tvoja stvar. Moje je dal cu da reagujem.

Ja bih Makeodncima najdobronamernije savetovao da se pozabave poboljsanjem odnosa sa susedima, jer je cinjenica da ni sa jednim niste u dobrim odnosima. Evo sad citam i kako je Srbija okupator i slicno, tako da kapiram da bi trebalo da se zapitate da nije mozda neki problem do vas kad ne mozete ni sa jednim komsijom.
Albanci vam "pojedose" zemlju, a vi trazite neprijatelja u Srbima!

Drago mi je sto sam se ukljucio u ovu diskusiju jer sam saznao neke stvari koje nisam znao. Posto mi nije namera bilo kakvo provociranje, gledacu da se polaku iskljucim iz ove teme i posvetim drugim. Naravno, sem ukoliko me neko ne navede da ponovo reagujem.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
@TheTrooper
Ако некој провоцира или покажува омраза кон нас ќе му биде вратено со иста меркаа"

A kako provociram? Tako sto ne prihvatam pljuvacinu koja dolazi od strane tebe i tvojih istomisljenika.
Zaboravio si da napises da na forumu nije dozvoljneo sirenje medjunacionalne mrznje i vredjanje, sto se ocigledno desava.

Ja sam Srbin i nemam problem sa Grcima. Grci su mi prijatelji, ali to ne znaci da mi Makedonci neprijatelji!. Sta je problem u tome? Jel ja treba da se odreknem pritelja svog naroda da bi bio dobar sa Makedoncima? To je cista glupost..a neki sve svreme to potenciraju kao nesto najbitnije. Pa kad bi isli tom logikom, svi narodi sveta bi bili medjusobno posvadjani.
Makedonija se recimo "lize" sa Siptarima i priznali ste Kosovo. Jel ja treba da vas ja sad mrzim zbog toga?!

Sta je problem sa Seseljem. Pa on ima pravo na licno misljenje, ali ono nije vecinsko u Srbiji. Eto i ti imas pravo da ne volis Srbe i mnogi drugi ove, pa zasto je problem kad neki pojedinac sa imenom i prezimenom Vojislav Seselj kaze da ne priznaje Makedonce kao narod? Jel to drzavni stav Srbije i srpskog naroda?

Uostalom, odbijam da se dalje u svakom postu pravdam za bilo sta. Srbija je takava kakva je, voli je ili ne...tvoja stvar. Moje je dal cu da reagujem.

Ja bih Makeodncima najdobronamernije savetovao da se pozabave poboljsanjem odnosa sa susedima, jer je cinjenica da ni sa jednim niste u dobrim odnosima. Evo sad citam i kako je Srbija okupator i slicno, tako da kapiram da bi trebalo da se zapitate da nije mozda neki problem do vas kad ne mozete ni sa jednim komsijom.

Drago mi je sto sam se ukljucio u ovu diskusiju jer sam saznao neke stvari koje nisam znao. Posto mi nije namera bilo kakvo provociranje, gledacu da se polaku iskljucim iz ove teme i posvetim drugim. Naravno, sem ukoliko me neko ne navede da ponovo reagujem.
Јас лично имам симпатии према Партизан, посебно кошаркарскиот тим, ме воодушеви начинот на кој произведуваат играчи и станаа голем клуб.Не е во ред ова да го збориме во тема за спорт...но едно имам да ти кажам.Македонците се скромен народ и пријателски расположени, ние со Албанците се трудиме да воспоставиме соживот, за разлика од Србија која се замислува една доминантна нација на Балканот.Тоа е и она што ме нервира.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.383
@TheTrooper

Кој те спомна тебе дека провоцираш ? Се однесува тоа на провокациите што твоите сонародници со години ги почнуваат.Вие први имате почнато р'чки со Македонија и Македонците.
Убаво ти објаснив како и зашто многу луѓе во Македонија не гледаат кон вас со многу симпатии,само ако не сакаш да сфатиш тоа е твоја ствар. Јас сум лично рамнодушен кон Србија,не ми значи ништо.Ако некој Србин нема проблем со Македонија немам ни јас проблем со него,но ако некој ме нарекува фиромец,не ми признава црква и вика дека Македонија е пола грчка пола спрска епа онда нека се спреми истиот да му вратам со иста мерка.
Знам дека народот углавном нема проблеми меѓу себе,но со провокации први имаат почнато поединци од ваша страна.И не треба да те чуди што ќе има одговор и од другата страна..............

Кога сме веќе кај Шешељ и самиот многу добро знаеш дека не е он само обичен поединец........Радикалите колку места во парламент ви имаат ? Кој во 90ти водеше цела армија доброволци и држеше националистички говори пред илјадници луѓе во Србија ? И кој ви беше претседателски кандидат кој замалку не победи.

Tranquilis

Putting Macedonia on the map.
Член од
10 август 2011
Мислења
526
Поени од реакции
657
Да сам на твом месту, пре свега бих се позабавио неким стварима које не знам.

Рецимо, кажеш да ти је мајка Македонка, а пола родбине Македонци.
Онда како то да на знаш писати на Македонском? Стидео бих се да сам на твом месту. Мућни главом, размисли мало зашто је то тако.

О осталим стварима око организације и навијања не бих почињао поново, остали ће ти одговорити, а можеш наћи и моје раније постове на овој теми.

Срећно Србији у финалу, али факат је да Македонији више одговара да победи Данска, чисто због лакших противника и квалификацијама за Лондон. Ништа лично, и доста се ложиш и мешаш политику где јој није место.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Ova e tolku providno smisleno sto ne moze da ja zatskrie omrazata kon odreden narod .
Точно така, се палам на фејсбук, гледам 100 статуси кои се „анти-србомански“, а не гледам ни еден србомански статус.

Член од
28 јануари 2012
Мислења
109
Поени од реакции
96
@TheTrooper
prebacujes temu na cisto politicki plan, sto ne zelim da prihvatim. Videli ste povodom cega sam reagovao. Ne zelim da se odnosi izmedju naroda posmatraju iskljucivo kroz politicku prizmu. Uopstalom, mislim da je "makedonski" forum poslednje mesto gde o tome treba da raspravljam, nadam se da je jasno je zbog cega.
Sta god da napisem, posto nemas simpatije prema Srbima, uvek ces naci nesto cime ces da mases i nabijas na nos...i tako nema kraja! Isto tako mogu da rade i Srbi i bilo koji drugi narod, ali to ne vodi nikud.
Nemam problem da diskutujem, ali se bojim da ce nas diskusija koju nameces odvesti u pogresnom pravcu, iako smo vec duboko offtopic jer kapiram da je ovo sportska a ne politicka tema.
--- надополнето: 28 јануари 2012 во 23:25 ---
Да сам на твом месту, пре свега бих се позабавио неким стварима које не знам.

Рецимо, кажеш да ти је мајка Македонка, а пола родбине Македонци.
Онда како то да на знаш писати на Македонском? Стидео бих се да сам на твом месту. Мућни главом, размисли мало зашто је то тако.
Ima jedna stara izreka koja kaze "Koliko jezika znas, toliko ljudi vredis". Ja se slazem s tim i voleo bih da ih znam sto vise, ali kada je makedonski u pitanju ja ga ne znam dovoljno dobro da bih mogao da pisem njime. Da govorim, pa bih i mogao, ali da pisem tesko. Ispao bih smesan! Nisam odrastao u Makedoniji, pa nije nelogicno sto ga ne znam...ali, kako god, mi se uvek dobro razumemo.
Nema razloga da se stidim. Ja se ipak dominantno osecam kao Srbin i znam svoj jezik.

Makedonci koje pominjem su iz druge price. Da su kao neki ovde, ne da ih ne bi pomenuo vec bih ih se stideo. Pa ja ne mogu ni da zamislim dao oni kao najvece neprijatelje vide Srbe, a za Albance kazu da Makedonci gaje prijateljske odnose sa njima...i slicne budalastine! Takve "Makedonce" i srbofobe definitivno ne bih voleo da imam u familiji!

Tzeentch

Дискретен Херој
Член од
6 октомври 2011
Мислења
581
Поени од реакции
347
@TheTrooper
prebacujes temu na cisto politicki plan, sto ne zelim da prihvatim. Videli ste povodom cega sam reagovao. Ne zelim da se odnosi izmedju naroda posmatraju iskljucivo kroz politicku prizmu. Uopstalom, mislim da je "makedonski" forum poslednje mesto gde o tome treba da raspravljam, nadam se da je jasno je zbog cega.
Sta god da napisem, posto nemas simpatije prema Srbima, uvek ces naci nesto cime ces da mases i nabijas na nos...i tako nema kraja! Isto tako mogu da rade i Srbi i bilo koji drugi narod, ali to ne vodi nikud.
Nemam problem da diskutujem, ali se bojim da ce nas diskusija koju nameces odvesti u pogresnom pravcu, iako smo vec duboko offtopic jer kapiram da je ovo sportska a ne politicka tema.

Ма дај не глуми светец, на крстарица 70% сте гркомани па ќењаш овде два тројца што ти разбиле стаклено звоно. Аууу имало Македонци што мразат/негодуваат/не им е гајле за Србија , СМРАК СВЕТА!

Како што напомена претходно за тоа дека и грците ти се пријатели на нас хрватите ни се пријатели , тоа е тоа па ти чуди се.

ПС: Ако толку се палиш дека нашата политичка состојба е очајна ќе ти дадам реплика во еден збор . Тадиќ.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
The trooper се нашол да зборува во име на Македонците за овие погоре работи, а пред некое време и сам се изјасни дека е Хрват, па ова и малко ми е смешно кога го читам од него...додека овие Београѓаниве или од каде и да се воопшто нетреба да си прават филмови демек Македонците ги мразат, јас како Србин кој што живее во Македонија немам досега ниту еден проблем од никој Македонец затоа што сум Србин или навивам за Звезда, Ноле и остали... а тие тастатура националисти или како што се нарекуваат патриоти имам и лично разговарано со нив и имам заклучено дека се или деца под 14 години или пак се луѓе кои што бројот на патики им е далеку поголем од коефициентот на интелигенција таака да не им замерувајте такви има секаде, па и во Србија каде што мразат Македонци или што таму проблеми имаат со нив но во Македонија излгеда се процентуално многу позастапени!!!

Е сега за утакмицава, каква утакмица цело време се дерев, викав, пцуев но накрај кога победи Србија по повод тоа се начукав и незнаев за себе и сега се некако приберувам и ако се случи и утре исто јас наебав :)... како и да , браво за момците, победија репрезентација која реално гледано е класа подобра од нив, но изгледа овие играа само за овој меч...така да утре со нетрпеливост го очекувам мечот па се надевам на злато !!!

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
@TheTrooper
Членот погоре ти врати на српски, јас ќе го сторам истото на македонски бидејќи гледам го разбираш истиот иако сум Србин и по татко и мајка, сепак македонскиот е официјален јазик на форумот.

Роден сум во Македонија, моите се од Сараево, поради немили настани доселени во оваа земја. Народот овдека одсекогаш имал симпатии кон српскиот. Не ги оправдувам но донекаде ги разбирам зошто се моментално лути, сеуште е свежо тоа со знамето, па името на ртс, па и графитот во Ниш. Много одједанпут што би рекле Србите. Но, и Македонци кои ова го читате, ви замеравам што мижите на некои факти, само за да не ви се докаже дека Србите ја сакаат Македонија, занемарувате кога ви раскажуваат како ги пречекале на првенството, кога се присеќаме како се следи Македонија во баскет по Белградските кафулиња итн.

А тебе другар, ќе ти порачам да не формираш мислење за цел народ поради некој си форум. Се знае кои луѓе се замараат да пишуваат „бљувотини“, оние радикални. Останатите не се замараат, повели во Охрид (не се плаши нема да те утепаат сељачиштана :D ) ќе видиш дали ве сакаат Македонците. Истото им го препорачувам на нашите „патриоти“, бујрум Београд :) .

Срећно у финалу !
--- надополнето: 28 јануари 2012 во 23:32 ---
Иначе морам да се надоврзам за србоманството кое некои го гледаат преку спортот. Разбирам да се осудуваат луѓе кои навиваат за Звезда и Партизан, сега се тоа мали клубови што играат во мртва лига и нема логика да ги споредуваме со Барса Реал итн.

АМА НОЛЕ ?! Па он е рекет бр.1 во светот. Има фанови насекаде во светот како може тоа да биде србоманство, ај да навиваш за Типсаревиќ па да те разберам, поради симпатии кон Србија навиваш. Ноле никако не смее да биде карактеристика за србоманство никако!

Член од
28 јануари 2012
Мислења
109
Поени од реакции
96
Aha, znaci "TheTrooper" je Hrvat?!
Pa sad mi je lakse, iako znam da ima i Makedonaca koji dele njegove stave. Hvala Bogu pa su u velikoj manjini, bar koliko ja znam.
A pitao sam se otkud ta iskra mrznje prema svemu sto je srpsko i sa tom dozom agresivnosti...kad ono kazete izjasnio se kao Hrvat. Sad mi je jasno.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Aha, znaci "TheTrooper" je Hrvat?!
Pa sad mi je lakse, iako znam da ima i Makedonaca koji dele njegove stave. Hvala Bogu pa su u velikoj manjini, bar koliko ja znam.
A pitao sam se otkud ta iskra mrznje prema svemu sto je srpsko i sa tom dozom agresivnosti...kad ono kazete izjasnio se kao Hrvat. Sad mi je jasno.
Лично на мене, сега незнам во кој пост беше , но сигурен сум дека се изјасни дека е Хрват... така да тоа е тоа!!!

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Лично на мене, сега незнам во кој пост беше , но сигурен сум дека се изјасни дека е Хрват... така да тоа е тоа!!!
Моја е темата каде што се изјасни, гласи: „Зборување на мајчин јазик“

Член од
28 јануари 2012
Мислења
109
Поени од реакции
96
A ova Saber Rider da nije neki Bosnjak mozda?! :facepalm:

Lepo drusto ovde, sve multinacionalno...Makedonci, Hrvati, eto i nas nekoliko Srba. Jos Grci fale! :icon_lol:

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Нема везе тоа со спортот дали Хрват или било што... како и да е моментално е најдобро да си Србин, ватерполисти финале, рукометаши финале, Ноле финале... да му ебем матер човек да не може да се отрезни!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom