Политики оставите, се се прави по наредба на поголемите сили... Ние на Албанците им го признавме, тоа за кое што Србите крв пролеваат со години, тие со нас имаат спор околу црквата, ние им дававме аеродром на Американците кога ги бомбардираа... Ама тоа е се политика, тргнете ја на страна, погледнете го размислувањето на поголемиот дел од народот...
Сајбер, јас пак во Бугарија бев на одмор, освен со Срби, со никој друг не се дружев, оти беа гадови... И уште сум во контакт со некој од нив, и освен братко, кај нив не постои друг збор...
Ајде јас имам потекло од Србија, ама за тие што навиваат за Србија, а немаат ништо крвно... Јас ги подржувам!? Зошто да не навиваат за Србија, Срби... Зошто утре да навиваат за Данска или за Надал, кога може за "наш" човек... Тој што ќе навива за Данска утре, ќе биде Данскоман или Шпаноман (ако е за Надал)?... Немојте со такви работи...
Пред 2-3 дена кога играа Македонија-Србија, нормално дека навивав за МКД, ама кога играат вака посебно, зошто да не навивам(е)...?
И на крај, место Србија-Македонија, да играа Србија-Хрватска, мислевте дека Србија ќе играше растеретено како со нас?... Ха ха, ќе играа како да е финале, салата ќе крцаше, а не да има повеќе Македонци, ќе се пееше против Македонија, а не да се ракоплескаше на крај и ред други работи... Ете тоа е за респект... И тоа треба да се почитува...
Па имаш потекло од Србија, зошто би имал нешто против нив?
Неможеш убаво да ги согледаш работите. Сигурно кога одиш таму збориш Српски,
навиваш за партизан, навиваш за Ѓоковиќ, они не те ни гледаат тебе како Македонец.
Ние сме го признале Косово?
Па ние неможеме ни во своја земја да ги казниме, знамето ни го палат на секој чекор, сред воена операција Американците со автобуси ги извадија, па камоли да решаваме самите дали ќе го признаеме Косово. Ние сме марионета на Америка, ако треба денеска ќе им ја дадеме Западна Македонија на Албанците, ако така сака Америка.
Толкава ни е моќта, зависиме од богатите земји, пошто во спортивно ќе јадеме урда од курот.
И Србите им дозволија нешто на Косоварите во блисково минато, само не се сеќавам што беше со што на некој начин и самата нивна влада ја признава нивната независност...
Спортот со црквата за разлика од нашето признавање на косово е поттикнат лично од нив. Искрено спорот со црквата мене воопшто не ме занима и никогаш тој не ми бил фактор за да имам лоши односи со Срби.
Ме нервира тоа што се дигнати. Ајде ќе кажеш навивачи се, деца се, незнаат, ама правам муабет со еден дипломиран незнам каковси инжењер, и цело време потценува ли потценува.
Не само Македонија, туку се што не е Српско.
И на крај ми вика треба да ми речеш фала што сме ви ја подариле кирилцата.... ОНИ НИ ЈА ПОДАРИЛЕ КИРИЛИЦАТА
Тоа е ФАКТ, Србите гледаат со потценување кон сите соседи, затоа никој не ги сака. Знаеш зошто се најблиски со нас отколку со сите други соседи?
Пошто сите соседи ги мразат, пошто цел живот посегнувале кон тоа што не е нивно. Сите придобивки од распадот на Југославија они ги добија.
Зошто баш Србија да ги наследи спортските успеси на Југославија?
Зошто не речеме дека Македонија има титула од светско во кошарка 1990?
Ние не ги мрзиме Србите, туку едноставно јас кон нив имам статус кво однос, исто како што имам и со Босанците, и со Хрватите, и со Словенците и др.
Ама ако некој ме јебе и потценува, тој статус кво однос оди кон омраза....
Али за жал повеќето не размислуваат како мене. Србите ги гледаат како волшепства од друга планета, Ѕвезда у срцу, Нека умре ко не воли Партизан, кур ми е двор ми е.
Се учат децата да бидат Про Српски настроени на сите спортски настани, додека нивните родители незнаат дека од другата страна истите тие ги дупат со пароли Македонија е Грчка. И кај мене во маало децана прво за партизан ми навиваа, сега не смеат ни да помислат, се знае кое е клубот од нашиот град
--- надополнето: 28 јануари 2012 во 21:18 ---
Samo da se zna da mi je majka Makedonka, iz istocne Makedonije.
Uvek sam ponosno isticao tu cinjenicu svima, pa i Srbima...i uvek se bunio protiv iznosenja anti-makedonskih stavova pojedinih Srba, ali odsad cu dobro razmisliti kako cu da se ponasam.
Posle onoga sto sam ovde procitao, nisam siguran da zasluzujete tako nesto!
Секој нормален човек треба да се спортистави на Анти Македонските ставови на Србите, затоа што се лажни ставови.
Таа е историјата, Македонија си ги имала своите граници до 1913 година. Таа држава се викала Македонија. Али не сме биле доволно моќни заради најразни предавници, да ја задржиме. Се поделила на три дела, а Грците направиле егзодус на македонците од Егејскиот дел.
Оваа држава си е вистинската и единствената Македонија, и тој дел отсекогаш ни припаѓал на нас.
Они се плашат дека после нашата независнот, ќе си го вратиме тој дел. Ниту ние имаме сили да го вратиме, ниту пак постои таква намера.
На еден начин си купуваат гласови кај народот со подгревање на национализмот на сметка на сиромаштијата. Карта на која играат сите Балкански земји.
И покрај таков егзодус, каде што направиле етничко чистење врз наши граѓани, некој копиљ со шајкача роден во 1997 година, да ми дојде со маица Македонија е грчка, има џигерот да му го извадам.
Извини пријателе ама такви шеги Хрватите не ни кажуваат. После не се чудете зошто сме понаклони кон нив