Полуфинале: Србија - Хрватска [27.01.2012 - 20:15 ч.]

Статус
Затворена за нови мислења.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.242
Поени од реакции
8.142
Ако не се лажам, ова не е за тука ама кај пишува таму дека треба да се мрази некој народ? Јас ги делам луѓето на добри и лоши. За мене нема поделби по националност и вера. Имам пријатели Албанци, Турци, Хрвати, Срби, Роми, Власи, Босанци и со сите сум добар затоа што така сме воспитани и израснати без предрасуди и без омраза во нас. Прекинете да ширите омраза а особено тука на спортска тема каде што нема граници.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Ако не се лажам, ова не е за тука ама кај пишува таму дека треба да се мрази некој народ? Јас ги делам луѓето на добри и лоши. За мене нема поделби по националност и вера. Имам пријатели Албанци, Турци, Хрвати, Срби, Роми, Власи, Босанци и со сите сум добар затоа што така сме воспитани и израснати без предрасуди и без омраза во нас. Прекинете да ширите омраза а особено тука на спортска тема каде што нема граници.
то е то дечки се е индивидуално..јас искрено грците ги мразам до дното на душата но имам правено муабети со добри и со разбрани грци..дури и со гркинка:D..луѓето треба да ги делите на добри и лоши т.е. на оние кој можите да се навикните..а не по националност!

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.242
Поени од реакции
8.142
то е то дечки се е индивидуално..јас искрено грците ги мразам до дното на душата но имам правено муабети со добри и со разбрани грци..дури и со гркинка:D..луѓето треба да ги делите на добри и лоши т.е. на оние кој можите да се навикните..а не по националност!
Е помеѓу јужните ни соседи немам пријатели и немам правено муабет со некој од нив. Не знам што да кажам за нив, политиката ми наметнува да ги мразам (односно да ја мразам нивната политика спрема нас) ама додека не стапам во контакт со некој од нив ќе морам да останам воздржан:). Дипломатски одговор:pos:

Ивица ЈМК

Forza Juve Per Sempre!!!!
Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
Ео, дали се чујемо ?

Каков ден денеска еј. Прво Ноле влезе у финале, после Македонија тепаше со јанезите, па ватерполистите влегоа у финале и на крај, она најслаткото, прегазена Хрватска.

Лош почеток на утакмицата, исклучување одма на стартот, слаба одбрана, безидејност во нападот плус Станиќ кој се вклопи во сивилото кое траеше цело полувреме. Едина светла точка кај Србија беа Илиќ и Никчевиќ кои не дозволија Хрватите да се одлепат.
Али затоа второ полувреме беше одиграно за медаља:cuc: Станиќ се разбрани, што дополнително и помогна на одбраната која доста се зацврсти у 2 полувреме, а у напад Вујин, Тоскиќ и Чутура се разиграа + тука беше и разиграниот Илиќ од прво полувреме. Доволно за победа и финале.

Реално, Србија да не беше домаќин, не верувам дека ќе догураше до финале, али тоа сеа не е битно. Битно е дека ја искористија шансата што им се укажа и без разлика каков ќе биде исходот у финале, може да се каже дека ова е голем успех.

Глеам поединци ја критикуваат публиката. Исто ќе беше и да се играше у Хрватска. Ќе се исвиркуваше „Боже правде“, ќе се скандираше „уби србина“ и што све не. Најважно е дека све пројде без поголеми инциденти, освен тој дебилот што го погодил Шешум у око :facepalm:

Инаку, еве ви како изгледаше преносот на радио :D :

Пријателе,што има тоа што ги тепавме словенците,со другиве податоци што си ги набројал????Дали ти тоа сакашд а кажеш дека исто си се радувал на победата наш и на триумфот на Ноле,ватерполистите и ракоемтарите?????Аллллоооооооо претпоставувам дека си од тетово,бар ти немој со овакви разочарувачки и срамни постови!!!!!не знам како не ти е срам што си го напишал ова.:tapp:

ACHQ

hawk
Член од
18 јули 2009
Мислења
702
Поени од реакции
73
Пријателе,што има тоа што ги тепавме словенците,со другиве податоци што си ги набројал????Дали ти тоа сакашд а кажеш дека исто си се радувал на победата наш и на триумфот на Ноле,ватерполистите и ракоемтарите?????Аллллоооооооо претпоставувам дека си од тетово,бар ти немој со овакви разочарувачки и срамни постови!!!!!не знам како не ти е срам што си го напишал ова.:tapp:
Како бе, не те прашал на што смее да се радува? Срам да му е!

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Македонија
Кире Лазаров
Новак Џоковиќ
Србија (ватерполо)
Србија (ракомет)

Complete !!!

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.657
Поени од реакции
1.281
Друг пат тебе ќе те прашам дали да се радувам или не, заш после ќе ми биде срам.

И да се радував исто како да тепаше Македонија, затоа што сум Србин, исто колку и Македонец.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.223
Поени од реакции
46.520
Оправдано,не се пали.Затоа ме интересираше.
Сеа оди на фан клубовите за фудал каде има теми за Аргентина, Бразил, Италија, Шпанија, Германија и прашувај го секој одделно дали има потекло од тие земји ...
:facepalm:

В

Вори

Гостин
Сеа оди на фан клубовите за фудал каде има теми за Аргентина, Бразил, Италија, Шпанија, Германија и прашувај го секој одделно дали има потекло од тие земји ...
:facepalm:
Тоа е друго,ова е друго.Го прашав затоа што ме интересираше,не знам каков проблем има.
Не разбирам некој да се убива за Србија повеќе и од Македонија,а да не е србин.Момакот има потекло и сосема оправдано е тоа што ја бодри српската репрезентација.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Тоа е друго,ова е друго.Го прашав затоа што ме интересираше,не знам каков проблем има.
Не разбирам некој да се убива за Србија повеќе и од Македонија,а да не е србин.Момакот има потекло и сосема оправдано е тоа што ја бодри српската репрезентација.
А ако нема, не е оправдано?:confused:

В

Вори

Гостин
А ако нема, не е оправдано?:confused:
Не е,да навива повеќе за Србија отколку за Македонија.За мене не е.Во која земја живееш,на кој јазик зборуваш?
И мене ми е мило Србија да освои,ги симпатизирам на некои утакмици,ама не можам повеќе да бидам за Србија него за Македонија.

И тоа што заборавив на Син да му го кажам.Друго е тим,друго е репрезентација.

Z

zmej gorjanin

Гостин
За тоа да, само да спалувате некој што навива за друга земја (не мора да е Србија) е малку претерано.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom