Полиција на мотор

• Креатор на темата A__
  • Време на започнување
С

Спенсер

Гостин
па незнам дали се тромави и канти, знам дека трошат многу, но мислам дека се добри, си се волел да видиш каква вожња имаат,

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Сум се возел во полициски, а сум возел цивилен, т.е. неговиот брат близнак Доџ Стратус, донесен од Америка...
Не ме воодушеви...
Секоја поозбилна европска кола со отприлика 100 коња може да му направи огромни проблеми, пред се заради преспориот автоматски менувач.
Пространост...ОК...
За мој вкус е премека вожњата...Сепак...американец е. Таму нема многу кривини.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Моториве супер, ама она кантите на четири тркала, почнувајќи од издрканите, технички неисправни Голфови од втора и трета генерација, сосе Поло, цивилните (и обележани) Југа кои се среќаваат чат-пат...тешка катастрофа...
Добро сега...оние 306 караван не правам муабет... не ги вози секој, и онеи Роверите...
Посебен подвид канти се комби возилата Ситроен Ц25...
Треба МВР-то да се поднови малце со возила...на четири тркала...од европско производство...
И во Битола не е нешто подобро. Имаат 2-3 голфови од втората и третата генерација, некое поло, 3 дефендери, 2 чироки и крајслери. Тоа комбињата и југата ги мавнаа одамна, ги дадоа пошто зашто па ги дрнкаа потоа низ битолата оние “среќните“ кои лапнаа комбе за 200 евра.

П.С. абе тие се водат како C25D, а уствари имаат мотор од 2.5 литри бензински.

dungeon master

Милиционер
Член од
14 февруари 2006
Мислења
793
Поени од реакции
18
Abe ne gi rugajte kolite :)

Koga nema ce vozis i takvi :)

krajslerite ako se zdravi se ok ama za na posiroka ulica. Ne se za makedonski ulici, ne mozes polukruzno da svrtis. E meckite sto ni bea od starite 280S e toa e masina, ama da e zdrava :) ama ovie bea stari, ja toj sto go vozev bese 1978 godina proizveden ama idese super ( dobro de go prifacaa cesto :) ) ama sega u rashod otidoa. Kolite se dobri samo sakaat odrzuvanje i domacinsko koristenje, a ne kako nekoi sto gi znam ce zemat kolata i ja maltretiraat i posle istite se tie sto se zalat deka kolata ne cinela. Epa brat sega da si ja vozis i takva, dobro e sto ne go opnuvaat po dzeb da ja plati

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Секое возило да е задолжено на еден полицаец, тој да го одржува и да се грижи за неговата состојба. Па ке има некој ред во состојбата на возилата. А вака, кој ке стигни што ке начека вози, и после крш биле. Е какви да бидат кога никој не се грижи за нив?

Son.Of.Macedon

Македонист
Член од
28 јули 2008
Мислења
107
Поени од реакции
1
буахахахах!!!! на мотор ае.. туку на велосипеди по4нале ... се згазив од смеење и во Виница стигнаа ..... .ц.ц. бижи4коооо
4ек да превртам нешо ..:pos2::pos2::pos2:

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
буахахахах!!!! на мотор ае.. туку на велосипеди по4нале ... се згазив од смеење и во Виница стигнаа ..... .ц.ц. бижи4коооо
4ек да превртам нешо ..:pos2::pos2::pos2:
Да. На точак, за копиљана што праат проблеми во паркови и седат со моторите кај што не им е местото. Какви казни само шлапаат овие џандари:)

Son.Of.Macedon

Македонист
Член од
28 јули 2008
Мислења
107
Поени од реакции
1
Да. На точак, за копиљана што праат проблеми во паркови и седат со моторите кај што не им е местото. Какви казни само шлапаат овие џандари:)
Добро добро .. да пазам дека да паркирам мотор4ето .. :vozbud:

Mad Maxx

SSG3000
Член од
4 мај 2005
Мислења
1.235
Поени од реакции
64
Добро добро .. да пазам дека да паркирам мотор4ето .. :vozbud:
Да пазиш,и кацига да носиш и документи да имаш ако несакаш да платиш казна поголема од цената на моторчето што го возиш.
Инаку ја лично би забранил све што е под 250cc.,жива напаст се по улициве.А за новиве мотори па редно време беше! Само ние си патиме од различни болки,каква е опремата на луѓето што ги возат тие мотори?Ти кажат за полицаец кој 10 год. возел службен мотор и замисли си човек кој се движи со медицински помагала,имајки ја во предвид опремата што ја носат на нив.

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90
Да пазиш,и кацига да носиш и документи да имаш ако несакаш да платиш казна поголема од цената на моторчето што го возиш.
Инаку ја лично би забранил све што е под 250cc.,жива напаст се по улициве.А за новиве мотори па редно време беше! Само ние си патиме од различни болки,каква е опремата на луѓето што ги возат тие мотори?Ти кажат за полицаец кој 10 год. возел службен мотор и замисли си човек кој се движи со медицински помагала,имајки ја во предвид опремата што ја носат на нив.
дали мислиш дека нешто ке смени ако се забранат под 250cc , пак ке има глупости,пак ке има сообраќајки заради неписмените таксисти со платени возачки и преплашените девојчиња што пуштаат волан во момент на паника и капак на цела таа работа Сенат циганот на beverly 125(џандар...) ке си го лади некаде на кеј па кога ке му здосади ке пишува казни на некој што не треба
Ако се џандари нека си ја вршат работата а не да казнуваат за глупости

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
novive motori se zakon

dungeon master

Милиционер
Член од
14 февруари 2006
Мислења
793
Поени од реакции
18
дали мислиш дека нешто ке смени ако се забранат под 250cc , пак ке има глупости,пак ке има сообраќајки заради неписмените таксисти со платени возачки и преплашените девојчиња што пуштаат волан во момент на паника и капак на цела таа работа Сенат циганот на beverly 125(џандар...) ке си го лади некаде на кеј па кога ке му здосади ке пишува казни на некој што не треба
Ако се џандари нека си ја вршат работата а не да казнуваат за глупости
Proceduralno !!!

Ej nemoj ti za kolegite rabiras :). Ne znam za policaecot sto raboti ama pisuvanjeto kazni, ako nekoj zgresil ce go kaznat, znaci ne e za dzabe :toe:. Ako ne gresis nema da te kaznat. I za na kej, ja da sum ce zemam i ce gi frlam toa motorite u Vardar. Pa aman be vise, kaj gi nastavale toa stolcinjava od kaficive na sekoj cekor pa i motorcinjava li ce gi trpam kako se vozat niz kejot. Se znae na niv kaj im e mestoto. A za catal se placaat kazni. Sakas da vozis niz kej, plati kazna. Sakas da vozis bez kaciga- PLATI KAZNA razbiras :)

I za kraj, za ovie raboti ima druga tema, a ovde se zbori za policiskite motori ( ja bi predlozil da se preimenuva vo policiski vozila za da moze da ja opfati temata i za policiski patnicki i drugi vozila ) a za prekrsocite i kaznuvanjeto ima druga tema ( soobracajni prekrsoci i kazni ) pa tamu pisi si

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Како тоа мислиш да се забранат моторите под 250 кубика? А што викаш да се забранат моторите од 250 кубика нагоре за возење низ градските улици? Пред се улиците на градовите не се создадени за брзи мотори, има дупки, сегде лежечи полицајци, избледени пешачки премини....Моторите до 250 кубика немаат нешто огромна брзина, а 250ките се веќе машини. Иако се скутери се прилично брзи (Скараберо 250ка се смета за туристички скутер, а не градски)

Kajgana Shop

На врв Bottom