Полициска академија - Скопје

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
ОК фала за одговорт. Значи нема голема конкуренција :) За матура требат некој посебни предмети можи да се земи на пример Мак.Јазик Анг.Јазик Историја и Филозофија ?
конкуренција мање више тоа зависи од тебе хехе :) од предмети ти ,,требаат,, интерни предмети: социологија, историја, филозофија или други предмети од областа на општествените науки и екстерни предмети: математика и странски јазик или сума сумарум ако ти иде економија и математика запиши се на оваа насока пошо 70% ти се предмети од областа на економијата 30% од безбедност и право, ако не да си жив/а и здрав/а

Член од
18 август 2011
Мислења
47
Поени од реакции
6
ОК фала за одговорт. Значи нема голема конкуренција :) За матура требат некој посебни предмети можи да се земи на пример Мак.Јазик Анг.Јазик Историја и Филозофија ?
јас имав земено македонски, англиски, бизнис и економија и ме примија :)

Член од
21 декември 2011
Мислења
568
Поени од реакции
294
Едно прашање можеби е малку глупо ама... дали со смерот БФК... можат да се работат и да се конкурира за работа за останатите еконмски работи(пр: се бара економист/менаџер) или работата после факс. се сведува на ујп и финансова полиција.. прашувам затоа што се двоумам дали тука или на економски..позз

Член од
18 август 2011
Мислења
47
Поени од реакции
6
Едно прашање можеби е малку глупо ама... дали со смерот БФК... можат да се работат и да се конкурира за работа за останатите еконмски работи(пр: се бара економист/менаџер) или работата после факс. се сведува на ујп и финансова полиција.. прашувам затоа што се двоумам дали тука или на економски..позз
се зборуваше дека наредните 4 год. ќе ги укинат уписите за факултет за безбедност, ама не сум сигурна многу. Распрашај се околу тоа.

Член од
21 декември 2011
Мислења
568
Поени од реакции
294
Јас разбрав дека само смерот криминалистика дека ке биде намалена квотата..како и некои останати смерови на други факултети ама не знам колку е точно у вест исто прочитав

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
90% ујп, финансиска полиција, економски организиран криминал итн, економист и менаџер не можеш бидејки имаш само еден предмет што е поврзан со менаџерство а за економист немаш некој длабински предмети што се многу тесно поврзани со економијата се се површни колку само да те запознаат да те воведат во економијата останатото е безбедност.

Член од
30 јануари 2012
Мислења
15
Поени од реакции
4
може да ми објасните за курсот за полиција?Ве молам пишете ми кога имат нареден курс.. Поздрав

Член од
18 август 2011
Мислења
47
Поени од реакции
6
Мислиш курс за полицајци или конкурс за запишување на факултет ? :)
--- надополнето: 30 јануари 2012 во 21:47 ---
што е полесно сега да изберам Информатика 2 или Македонски јазик ? :) :)

К

командо

Гостин
Дечки, јас разбрав дека годинава нема уписи на полициска академија.... ??

Joe_Satriani

Dream Theater Fan
Член од
30 ноември 2009
Мислења
79
Поени од реакции
106
јас сум студент таму и така зборуваат ама истото беше и лани па пак примија :)

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
на запад ништо ново... секоја година пред уписи исто се збори дека нема да има и оп нови 100 примени (ако не и више) :)

Joe_Satriani

Dream Theater Fan
Член од
30 ноември 2009
Мислења
79
Поени од реакции
106
на запад ништо ново... секоја година пред уписи исто се збори дека нема да има и оп нови 100 примени (ако не и више) :)
85 редовни и преку 100 вонредни :):) Иначе кога веќе пишав да ја појаснам и причината...Значи МВР и факултетот за безбедност се скарани нешто и сега факултетот плаќа кирија за местото каде се наоѓа а за да ја плати треба да зема пари од некој т.е. нас...и замисли дека после треба да работиш во МВР или сл. хах...затоа во последно време ич не ми се учи :) и не ви го многу препорачувам затоа ако имате врски да си влезете преку некои курс за полицајци подобро е - заштеда на пари и време :)

Kajgana Shop

На врв Bottom