Полицаец во секое македонско училиште

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Од каде тоа помодарство за се нешто да се користи зборот "проект". Него друго беше зборот, децата не верувам дека ќе се осеќаат по безбедни напротив... еве пример јас кога ќе видам полицаец не се чувствувам по безбедно, повеќе така ко шубе ми иде.. а верувам дека кај голем дел од вас ситуацијата е иста...
Туку тешко на пушачите...
Шубе од цајкан чуствувам само кога сум со кола навечер... се губи кај нас чувството за страв од полицијата. Не зборам за страв дека ќе ти се случат лоши работи, туку за стравопочит, да не направиш лоша работа бидејќи ќе те казни полицаецот.

Потребно е секој да се плаши да направи нешто лошо со мисла дека ќе биде казнет, тоа кај нас се губи, особено во „мултиетничките“ средини, каде ниту еден закон не важи... знаете што ми е поентата...

„Проектов“ е делумно добар, вреди да се проба. Можеби вака ќе успеат да си ја вратат од една страна стравопочитта, а од друга довербата кај народот. Можеби...

А ова за пушачите, немај гајле. По една цигара на полицеацеот на секој одмор, на голем може и 2, и ќе тераат... македонска реалност.

El Bohemio

Silver Gate
Член од
6 јули 2009
Мислења
1.058
Поени од реакции
943
Ај некаде може ќе дејствуваат полицајците..ама шо сум видела случаеви се тепаат на улица,а полицаецот од спротива чекаше да заврши тепачката, па појде да види шо се деси.
А и да има некаде не верувам дека ќе си ја врши работата..како шо имаше многу случаеви шо ги имаше по тв и нет.
Не дека ќе биде од корист ама ај..
Ќе си ја врши и тоа како. Пред се заради стравот, дека ако згреши или пропушти, ќе ја изгуби работата.Има многу млади вработени во полиција и тие пред се ќе пробаат да си ја зачуваат работата(со се наредби)...
Не е веќе времето пред 10 години. Сега секој си ги гледа своите математики.
А за тоа дали ќе биде од корист или не, ќе покаже времето...
Јас мислам дека ако има полицаец во блиско твое присуство, колку толку, ќе пробаш да се изконтролираш, нели влијае униформата ?
Е сега која е целта на оној кој ја отвара темава, или на оние кои се против ова тоа е друг муабет ...

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.452
Поени од реакции
6.143
Предходните проекти на нашава влада кои во својот наслов го имаа зборот "секое" беа прилично не успешни...

Од друга страна , ако некој сака да истепа некого(во краен случај до смрт) тоа ќе го стори без разлика дали во или вон училиштето .

По прифатлив проект би ми бил ако се посветеше внимание на училишните служби , кои низ моето неколку годишно образование беа во фазонот "Нишај врата , земај плата."

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
најголемите песимисти се на форумов?
аман бе луѓе што и да направи државата на се гледате со криви очи...
да не сакате единица специјалци да има во секое школо?
и тогаш ќе ви фали нешто ги плашат децата ќе речете.
..битно има.. акција..реакција.
да бевте вие на власт што би направиле?

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Како поранешен ученик во средно училиште во кое тепачките се секојдневие поготово оние меѓуетничките во потполност го поддржувам проектот или задачата, што и да е.
Секогаш после тепачка имаше полиција или обезбедување барем еден месец или повеќе. Додека беше тука обезбедувањето-полицијата не се случуваше нити еден инцидент, но бидејќи нивното присуство беше за смирување на страстите, а не засекогаш по месец или два тие си заминуваа и пак старата песна повторно инцидент и пак полиција и пак си одат и пак инцидент и се така како бесконечен циклус. А повредени имаше многу.
Со оваа мерка тој бесконечен циклус ќе запре.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Искрено по еден полицаец незнам колку ке заврши работа.. ако настане тепачка клас на клас каде што се вкупно над 30 души мислите дека еден ке ги спречи? ја сум за по 2ца МИНИМУМ - 2 или 3 мислам дека би била добра бројка. само ме и нтересира - дали ова ке има ефект во средното училиште ЦВЕТАН ДИМОВ - кој учел таму знае за што зборувам точно!

Член од
28 март 2006
Мислења
17.900
Поени од реакции
12.446
Зашто се што треба да функционира нормално се нарекува проект? обврски ...мерки

Искрено по еден полицаец незнам колку ке заврши работа.. ако настане тепачка клас на клас каде што се вкупно над 30 души мислите дека еден ке ги спречи? ја сум за по 2ца МИНИМУМ - 2 или 3 мислам дека би била добра бројка. само ме и нтересира - дали ова ке има ефект во средното училиште ЦВЕТАН ДИМОВ - кој учел таму знае за што зборувам точно!
уффф...знам...дефинитивно мораше да имаш очи и на грбот па често да се движиш и у група...пречесто. Стварно некои места и школи се крш за безбедност на децата (и основни и средни).

За бројот...најверојатно негде треба да појачаат (нашиве предели) заради многу мала безбедност (како што знам и хемиско, земјоделско, Асуц/Емуц...), а негде (као Корчагин можеби ЈБТ) онака,

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
проектот опфаќа околу петстотини основни и средни училишта, за кои се задолжени над 150 полициски службеници,
- Обврска на одговорниот полицаец е да процени дали може сам да го реши проблемот или ќе побара дополнителна помош - вели Јанкуловска.
http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=6C4D11A13985794296721A062F9B2A85

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.718
Поени од реакции
34.267
Јас ја разбирам СДС-ВМРО позадинската битка, и кур ме боли дечки, like omg srsly, ама океј, и сдс и јас и вмро сме свесни колку ќе е ова успешно. Факт. Но што е толку штетно да се реализира? Демек виј го дебелиов полиацец, стои во школото, doin nothin, just standing there, being fat, дека со самата појава има 50посто шанси да разреши инцидент и во најмала рака да биде каковтаков сведок. Да бе! Да ја жалиме малку полицијата, изморени жалните, зошто додатнава работа, шоубаво спиеа по комбиња патролите, нали?

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.997
Поени од реакции
12.653
Тепачките нема да бидат спречени, само ќе бидат спречени да се случуваат во училишниот двор шо мене ми е исти курац во два примерока. Треба домашно васпитање со шо помалку политика...

I

IBIZA SOUND

Гостин
tamu kade sto ucat albanci i makedonci ke trebe po 2 3 policajci zasto tamu se sekogas problemite :)

Член од
21 мај 2011
Мислења
165
Поени од реакции
77
Не знам дали добро ја слушнавте министерката дека за секое училиште ќе има задолжени по еден полицаец,со тоа што полицајците си остануваат на претходните работни места,а ќе доаѓаат во училиштата само по претходни сознанија дека се можни инциденти.Нема постојано во училиштата да има полицаец.Мене тоа ми е нелогично.
--- надополнето: Aug 30, 2011 7:47 AM ---
http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/topliot-bran-moze-da-go-odlozi-startot-na-uchebnata-godina
--- надополнето: Aug 30, 2011 7:48 AM ---
Тоа го кажува министерката на 01:20

Член од
28 март 2006
Мислења
17.900
Поени од реакции
12.446
Па веќе има задолжено цели полициски станици и за реон и за објекти и за школи...што е финтава?

Kajgana Shop

На врв Bottom