Политички случувања во Србија- Генерална дискусија

Член од
11 октомври 2024
Мислења
270
Поени од реакции
464
Со македонските патриоти, суверености, најголем проблем е што огромен дел се ранат со медиумски удбашки северни лајна. Таа пропаганда дури кај нас и повеќе се фаќа, затоа што во Србија доста молчат поради интерес, страв. Нашите ги очекувам на контрамитинг со парола: "Ние МаЌедонците, Вучиќ си го сакаме"

А и оние од лева, граѓанска опција се одушевуваат на се од Белград, дури и кога навидум се против, изгледајте го гостувањето на Оливера кај Сашо и Борјан на Инфомакс, видете го делот кога зборуваат за Вучиќ.

Впрочем, сите наративи кај нас, прозападни, суверенистички, патриотски, гообалистички, ги преземаме од Белград, така е со децении.

Не се само Латас и Ефтов проблем, колку и да се при врвот на листата за највионовни.
Автоматски споено мислење:

Тијана, со сестра и, беа шарени. Уживам во ова бламирање :icon_lol:

Истите тие што ти велат дека Македонците премногу преземале од Белград отвораат бугарски културни друштва и телевизија во Битола.
Истите тие што ти велат дека Македонците премногу преземале од Белград се гушкаат и сликаат со Радев во Софија пред некој ден.

Веројатно си и ти дел од таа клапа, но мудро си молчиш.

Александар Вучиќ е аутократска личност несомнено, се врзуваат разни корупции и криминални групи, но за него зборуваат резултатите и делата.

Кога тој ја наследи Србија невработеноста беше 25.5%, а кај популација 18-24 години 50%, за да денес при крајот на 2024 година невработеноста е 8%, а меѓу младите 20% со просечна плата 850 евра и јавен долг 50% од БДП. До крајот на 2025 година според сите економски проекции просечна плата во Србија ќе пребаци преку 1000 евра. За компарација Србија во 2012 година имаше 250 евра просечна плата и српската економија тежеше 33 милијарди евра, а денес БДП на Србија тежи преку 70 милијарди евра и вратена на кредит рејтингот на ИМФ.

Директни странски и домашни инвестиции во вредност од 4.6 милијарди заклучно до крајот на годината и втор највисок економски раст во Европа после Малта.

Иселувањето е стабилизирано и минимализирано споредено со остатокот од Балканот.

Секако дека на обичен народ ќе и дојади една власт 12 години. Секаде е исто, но која е алтернативата со овие студентски протести? Кои се барањата на истите? Разни Богоевци, Маричиќи, Апасиевци да се дотуркаат на власт?

Овие таканаречени студентски протести се истите студентски протести во Македонија кога се протестираше за Мартин Нешковски со цел разни Богоевци, Маричиќи, Апасиевци да се дотуркаат на власт.

Член од
30 декември 2021
Мислења
164
Поени од реакции
215
prestani da gledash happy, pinq,b92, stabilizirano iseluvanje, neverovatna floskula, kakoshtab na sns da tija dale, javen dolg e drzavna tajna, ekonomski rast samo na tablite na golemiot gospodar.
Автоматски споено мислење:

prestani da gledash happy, pinq,b92, stabilizirano iseluvanje, neverovatna floskula, kako od shtab na sns da ti ja dale, javen dolg e drzavna tajna, ekonomski rast samo na tablite na golemiot gospodar,sledniot pat koga ke te vodat da glasash za sns vo stari grad, pogledni go ekonomskiot rast oklutebe, shoferi vo avtobusi se nepalci i slicnivaljda radi dobraplata i stabilizirano iseluvanje ...

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.335
Поени од реакции
14.709
Истите тие што ти велат дека Македонците премногу преземале од Белград отвораат бугарски културни друштва и телевизија во Битола.
Истите тие што ти велат дека Македонците премногу преземале од Белград се гушкаат и сликаат со Радев во Софија пред некој ден.

Веројатно си и ти дел од таа клапа, но мудро си молчиш.

Еве, вакво размислување е погубно за Македонците, ова влече корени уште од турско, милет систем и слично.

Или ќе бидеш просрпски или пробугарски, прогрчки (ова порано било поактуелно), не можеш да бидеш на чисто македонски позиции.

Ова е тоа што го убива македонскиот национален, културен и политички развој и јасно профилирање и водење самостојна национална пилитика. Поради вакви размислувања уште од 19 век имаме фаличен национален развој, никогаш докрај профилиран, секогаш осакатени поради југ, исток или север.

И сега, ваков лик, кој јасно нема капацитет за да препознае или уште полошо, свесно е дел од тие што наметнуваат таква политика, измислува и бара да му се правдам затоа што сум за независна македонска нација, култура, без комплекс на ниска вредност ниту кон еден од соседите, па и општо кон било кого во светот.

Член од
30 декември 2021
Мислења
164
Поени од реакции
215
prestani da gledash happy, pinq,b92, stabilizirano iseluvanje, neverovatna floskula, kako od shtab na sns da ti ja dale, javen dolg e drzavna tajna, ekonomski rast samo na tablite na golemiot gospodar,sledniot pat koga ke te vodat da glasash za sns vo stari grad, pogledni go ekonomskiot rast oklutebe, shoferi vo avtobusi se nepalci i slicnivaljda radi dobraplata i stabilizirano iseluvanje ...

Член од
9 август 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.715
Ми се гади од овие шарените кои се закреваат да одат во Белград, земаат боледувања за да свират свирчиња во Белград за ситна пара. Исто како што доаѓаа Срби кај нас кога кај нас имаше шарена. Споделуваат линкови од некои невладини. 90% од овие што ги познавам потекнуваат од удбашки фамилии, дедовци и татковци шпиони.:facepalm:

Последно уредено:
Член од
12 јули 2018
Мислења
1.726
Поени од реакции
5.645
Колку сте засекирани за политичката состојба во србија, а тие ве сметаат за долна врста народ, браќа се со ѓупците од југ, јужна српска бановина, стара србија ја сметаат Македонија, вие викајте косово е србија, лижете му се.
Дај боже само белградски пашалак да остани, само добро е за баланс да ги користиме против другите душмани, да се јадат меѓусебно.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.864
Поени од реакции
50.296
Џабе изгледа господинот Вучиќ сака да ги спаси сами од себе си неговите граѓани. Некои искуства не може друг да ти ги раскаже и од неговите грешки да учиш, туку единствено мора да ги изживееш.
Нека си се спремаат. Ќе им ја враќаме пченицата што ја питачеа од нив комуњарите за некоја година.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.092
Поени од реакции
27.594
Кога тој ја наследи Србија невработеноста беше 25.5%, а кај популација 18-24 години 50%, за да денес при крајот на 2024 година невработеноста е 8%, а меѓу младите 20% со просечна плата 850 евра и јавен долг 50% од БДП. До крајот на 2025 година според сите економски проекции просечна плата во Србија ќе пребаци преку 1000 евра. За компарација Србија во 2012 година имаше 250 евра просечна плата и српската економија тежеше 33 милијарди евра, а денес БДП на Србија тежи преку 70 милијарди евра и вратена на кредит рејтингот на ИМФ.
Не треси зелени бе .
Невработеноста е намалена затоа што све што имаше 2 грама памет се исели исто како кај нас а не дека сите нашле работа. Од тогаш до сега и на Србија и воведоа визна либерализација за ЕУ и затоа све фати магла.
Тоа платите што им се зголемиле е затоа што тонат у инфлација. Спореди ги и цените кога плата беше 250е и спореди ги сега.

Член од
2 септември 2024
Мислења
24
Поени од реакции
20
Џабе изгледа господинот Вучиќ сака да ги спаси сами од себе си неговите граѓани. Некои искуства не може друг да ти ги раскаже и од неговите грешки да учиш, туку единствено мора да ги изживееш.
Нека си се спремаат. Ќе им ја враќаме пченицата што ја питачеа од нив комуњарите за некоја година.
:tapp:

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.335
Поени од реакции
14.709
Вучиќ нема идеологија, само техника на владеење, која сега се соочува со проблеми.

Гледам дека и литијашиве од Црна Гора даваат подршка на студентите.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.003
Поени од реакции
42.720
не знам Вучич што не повика на избори да ги згази. Ваљда тоа ќе ги смири.

Член од
6 февруари 2022
Мислења
1.047
Поени од реакции
4.054
Мислам дека овој дел од песната ќе им се деси на србите:

"Kad smo hteli demokratiju, izlasli na ulicu trosili energiju popusili kurcinu"

:icon_lol:

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.654
Поени од реакции
1.270
Тоа се деси више еднаш, после 5 октомври 2000. Тоа е и мотивот на стихот.

Реков ја, Србија е у ќорсокак. Вучиќ е зрел да лета, луд е начисто, а опозицијата од друга страна им е тешка катастрофа.

Kajgana Shop

На врв Bottom