Политички случувања во САД: Генерална дискусија

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Член од
4 октомври 2024
Мислења
30
Поени од реакции
13
И сеа Трамп ќе ги намали цените? Нема шанси. Ако еднаш се качат тешко се симнуваат. Не знам ни една држава што ги намалила цените после инфлација.

Член од
16 ноември 2020
Мислења
864
Поени од реакции
1.994
Ми излегуваат цело време, а никогаш не сум го посетил тој суб. Овие се тотално отидени со паметот. Изгледа цел реддит е збирштина на вакви ретарди

Еве уште нешто што ми го исфрли алгоритмот. Во глобала не се замарам да читам вакви глупости, ама овие не се нормални. Повеќе од пола популација им е ваква изгледа и освен куршум во чело јас не гледам друг лек. Не зборувам за членот кој го објавил ова него останатите што ја притискаат на глупости.
Од друга страна па не знам зошто нормални луѓе би се дружеле со вакви во прв ред

Прегледај го приврзокот 434463
Reddit е платформата со наjмногу фрикови. Има неколку интересни групи коишто можат да бидат корисни, а ова останататото е цел фрик шоу.

Jас во еден пост на учителка што не можела да спие заради тоа што Трумп победи и се плаши за неjзините ученици, одговорив вака:

It's very simple:
  1. If you're illegal, you will be deported.
  2. If you're a teacher who indoctrinate the children with lgbt stuff, you will lose your job.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.354
Поени од реакции
8.965
И сеа Трамп ќе ги намали цените? Нема шанси. Ако еднаш се качат тешко се симнуваат. Не знам ни една држава што ги намалила цените после инфлација.
Нема потреба да намали ништо, нека ги крене, само гадојве да не се на власт.

Член од
23 август 2024
Мислења
294
Поени од реакции
524
Ама не си гу пратија тему за воскресение да видиш како дрско ми се нафрљисфа сфите а посебно она вреѓајки ме зшто сам прашаја за докази за воскресение.
Такој да она за мене више никад нема да биде океј личност.
Дај линк да прочитам.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.788
Поени од реакции
21.302
Дај линк да прочитам.
Ехеее не работиф линкови од пред веилики ресет на форум.
Нешто беше тема за празници.
Дарлинг мртфа ладна изненадувачки дирекно од манастирски wifi ме изнавреѓа ради моју радозналост.Треа да си слеп да не приметиш дека се работи за кфази верник сс добру душу а устфари искомолексирана самобендисана девица,која осфен маус и камбану,друго не видела у живот.

Едит.
А па што па ја ке се докажују сс тебе Ставро.
Исто гомно си и ти.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.024
Поени од реакции
30.003
@Trcajlazi
За тие што ги интересира, ова е темата.

Мене тотално ми е небитно дали некој несреќен мисли дека сум глупа и проста за моите идеали и мисли, бидејќи живеам среќен живот, успешна сум и не се замарам.

Дури и сум му вратила баш онака како што и сега мислам.

Инаку човекот ми е на игнор бидејќи сметам дека неговите мисли се безвредни за мене, полни со малициозност, и немаше да видам за што се зборува но ти ме тагна.

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.347
Поени од реакции
4.035
@Trcajlazi
За тие што ги интересира, ова е темата.

Мене тотално ми е небитно дали некој несреќен мисли дека сум глупа и проста за моите идеали и мисли, бидејќи живеам среќен живот, успешна сум и не се замарам.

Дури и сум му вратила баш онака како што и сега мислам.

Инаку човекот ми е на игнор бидејќи сметам дека неговите мисли се безвредни за мене, полни со малициозност, и немаше да видам за што се зборува но ти ме тагна.
A zs se zamaras? Ja na primer koga ke vidam post od parva ne go ni citam, mi se priseruva koga ke vidam na kumanovski.. najglupiot dijalekt zaedno so strumicki..

Член од
22 јули 2011
Мислења
1.025
Поени од реакции
1.140
https://off.net.mk/zezalici/meshano/kako-tramp-gi-sobra-glasovite

Како Трамп ги собра гласовите

6 ноември 2024 - 10:54

Милиони од гласовите што завршија на контото на Трамп не се за него директно, туку се против десетици работи што изминативе години беа натурани како нормални и разбирливи.

Едноставно го сатанизираа медиумите и познатите фаци Трамп.
И тоа имаше контраефект врз обичниот смртник во САД.
На обичниот човек во САД му дојде преку глава од тие напади врз Трамп и млатење на празна слама од страна на медиумите и познатите фаци од филмската и музичката индустрија.

Дојде таков момент да ако обичен човек во САД каже нешто околу нормални нешта како што се безбедност на границите на државата да биде и обичниот човек напаѓан и именувам како примитивец и нетолерантен.
Си има закони, правила и ред за имиграција, еве ниту во првиот мандат и ниту во овој втор мандат нема Трамп да ја укине зелената лотарија за 50.000 зелени карти, тоа се само популистички изјави од самиот Трамп. Дури и Сенатот и Претставничкиот дом од Конгресот на САД да бидат под контрола на Републиканската партија зелената лотарија за 50.000 зелени карти нема да биде укината.
Тие 50.000 кои секоја година пристигнуваат во САД преку зелена лотарија се грубо кажано замена за оние коие во САД секоја година загинуваат во разни несреќи од сообраќајки, урагани и слично.

Многу поголем проблем за САД и локалното население се милиони криминалци кои илегално пристигнуваат, оние 50.000 преку зелена лотарија се проверуваат со безбедносни проверки.
Единствено од следната година може пак за пријавување на зелена лотарија да се бара и внесување на број од пасош, е тоа беше новитет во првиот мандат на Трамп, за апликацијата на зелена лотарија се бараше и внес на број од пасош, го имаше тоа поле за пасош во апликацијата, потоа беше укинато полето за пасош кога Бајден беше претседател.
Автоматски споено мислење:

List of people that will be leaving the country because of a Trump victory.

1. Alec Baldwin
2. Whoopi Goldberg
3. John Legend
4. Chrissy Teigen
5. Rob Reiner
6. Barbara Streisand
7. Cher
8. Nancy Pelosi
9. Hillary Clinton
10. Megan Rapinoe
11. Tom Hanks
12. Amy Schumer
13. AOC
14. Lady Gaga
15. Taylor Swift
16. Bill Gates
17. Jane Fonda
18. Madonna
19. Mark Ruffalo
20. Kim Kardashian
21. Bruce Springsteen
22. George Clooney
23. Hunter Biden
24. Oprah
25. Robert De Niro
26. Samuel L Jackson
27. Miley Cyrus
28. Travis Kelce
29. Bobbi Althoff
30. Rashida Talib
31. Stormy Daniels
32. Dr. Anthony Fauci
33. George Soros
34. Diddy
35. Eminem
36. Ellen DeGeneres
37. Sean Penn
38. Sharon Stone
39. Ashley Judd
40. Tommy Lee
41. Bryan Cranston
42. Billie Joe Armstrong

Bonus
Cher will blow her brains out
Rob Reiner will set himself on fire
Bono vows to drive his car off a cliff

На број 31 од списокот и е гајле, лапна таа пари плус и стана популарна глупача.
Број 20 од списокот место да се труди да помогне на напатениот народ од кој и самата потекнува таа се глупира и со текот на времето се повеќе се дистанцира од својот народ.

Последно уредено:
Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.837
Поени од реакции
23.104
Ваков, таков, ќе фали на интернет простор легендава. Ниту еден политичар не даде меме материјал како овој.

Kajgana Shop

На врв Bottom