Политички случувања во САД: Генерална дискусија

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Член од
1 јуни 2024
Мислења
17
Поени од реакции
71
Се потесно е и во Вирџинија, се очекуваше лесна победа на Харис тука

Член од
30 декември 2014
Мислења
378
Поени од реакции
460
Вирџинија е сигурна за Харис, околината на Ферфекс отсекогаш најдолго броела, т.е. Камала се очекува да превземе предност таму некаде по 75% пребројани избирачки места. Т.е. да ја врати предноста таму затоа што Трамп ќе добие предност, па после Харис ќе ја врати предноста.

Член од
16 ноември 2020
Мислења
866
Поени од реакции
2.011
Трамп веќе води и во Вирџинија.
Автоматски споено мислење:

Почна да работи барометарот на Њу Јорк Тајмс: Трамп моментално со прогноза за победа со разлика од околу 1.5%
Georgia Presidential Election Results 2024 - The New York Times
Одлично!

Член од
16 април 2014
Мислења
7.297
Поени од реакции
11.597
Не знам зошто ги гледате другите стeјтс. Решени се тие како Верџинија, Џорџија или Аризона.
Очигледно е дека фокусот е на Висконсин и Пенсилванија. Една ако земи, готово е.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.297
Поени од реакции
11.597
Не е, иако Трамп е со поголеми шански. Човече 20 години пратам избори у Америка и речиси знам округ по округ како ги прогласуваат резултатите.
До кај се окрузиве?

Член од
30 декември 2014
Мислења
378
Поени од реакции
460
До кај се окрузиве?
Decision desk веќе ја прогласи Вирџинија за Харис, се очекува и другите. Не сте веројатно сериозни да мислите дека Вирџинија може да оди кај Трамп. Т.е. ако прв пат пратите УС избори, можда и сте

Член од
23 август 2024
Мислења
404
Поени од реакции
801
Decision desk веќе ја прогласи Вирџинија за Харис, се очекува и другите. Не сте веројатно сериозни да мислите дека Вирџинија може да оди кај Трамп. Т.е. ако прв пат пратите УС избори, можда и сте
A ти беше сериозен која и ја даде Северна Каролина на Харис?

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.781
Поени од реакции
11.630
Decision desk ја проектира Северна Каролина за Трамп, тие сега му даваат 71 % шанси Трамп да ги добие изборите.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.868
Поени од реакции
2.092
Virginia отиде на paper ballot. Плус после woke shit, републиканец за гувернер имаат.

Governor Glenn Youngkin | Governor.Virginia.gov

Член од
30 декември 2014
Мислења
378
Поени од реакции
460
A ти беше сериозен која и ја даде Северна Каролина на Харис?
Предвидов можност за Харис, затоа што кандидатот за Гувернер за Демократите веќе прогласи убедлива победа, а пред 4 години Трамп победи со само 1.3% предност. Да, во повеќето анкети Трамп беше благ фаворит таму, но не се случува толку често да има толку многу сплит тикети.

Kajgana Shop

На врв Bottom