Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Се потесно е и во Вирџинија, се очекуваше лесна победа на Харис тука

Вирџинија е сигурна за Харис, околината на Ферфекс отсекогаш најдолго броела, т.е. Камала се очекува да превземе предност таму некаде по 75% пребројани избирачки места. Т.е. да ја врати предноста таму затоа што Трамп ќе добие предност, па после Харис ќе ја врати предноста.

Трамп веќе води и во Вирџинија.
Автоматски споено мислење:

Почна да работи барометарот на Њу Јорк Тајмс: Трамп моментално со прогноза за победа со разлика од околу 1.5%
Georgia Presidential Election Results 2024 - The New York Times
Одлично!

Не знам зошто ги гледате другите стeјтс. Решени се тие како Верџинија, Џорџија или Аризона.
Очигледно е дека фокусот е на Висконсин и Пенсилванија. Една ако земи, готово е.

Не е, иако Трамп е со поголеми шански. Човече 20 години пратам избори у Америка и речиси знам округ по округ како ги прогласуваат резултатите.
До кај се окрузиве?

До кај се окрузиве?
Decision desk веќе ја прогласи Вирџинија за Харис, се очекува и другите. Не сте веројатно сериозни да мислите дека Вирџинија може да оди кај Трамп. Т.е. ако прв пат пратите УС избори, можда и сте

Decision desk веќе ја прогласи Вирџинија за Харис, се очекува и другите. Не сте веројатно сериозни да мислите дека Вирџинија може да оди кај Трамп. Т.е. ако прв пат пратите УС избори, можда и сте

A ти беше сериозен која и ја даде Северна Каролина на Харис?

Decision desk ја проектира Северна Каролина за Трамп, тие сега му даваат 71 % шанси Трамп да ги добие изборите.

Virginia отиде на paper ballot. Плус после woke shit, републиканец за гувернер имаат.

Governor Glenn Youngkin | Governor.Virginia.gov

A ти беше сериозен која и ја даде Северна Каролина на Харис?
Предвидов можност за Харис, затоа што кандидатот за Гувернер за Демократите веќе прогласи убедлива победа, а пред 4 години Трамп победи со само 1.3% предност. Да, во повеќето анкети Трамп беше благ фаворит таму, но не се случува толку често да има толку многу сплит тикети.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom