Политички случувања во САД: Генерална дискусија

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
Вау, сакаш дека кажеш дека воведување на полиса која гласачите блиски до твојата партија сакаат да ја има е прљава игра? Tell me more. :)
Ги излажаа, ги изиграа педерски.
Нема да им простат никави долгови

Член од
24 април 2008
Мислења
11.002
Поени од реакции
12.480
Судејќи според времето што им треба на американциве за пребројување на гласачките ливчиња на изборниве циклуси во 2020 и 2022 година - буквално со денови - ептен делува дека некој како Боби Бакалиери, пардон - Џим Блејк :D - е главен за пребројување на гласовите.

:pos:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.945
Поени од реакции
34.294
OK, морам ова и овде да го постирам... Цел монолог е урнебес, ама со оглед на темава го линкам од релеваниот дел. Малку се зеза за Хершел Вокер, и после продолжува за Трамп... УРНЕБЕС!!!

Дејв Шапел е ѕвер. :)

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.103
Поени од реакции
9.442
OK, морам ова и овде да го постирам... Цел монолог е урнебес, ама со оглед на темава го линкам од релеваниот дел. Малку се зеза за Хершел Вокер, и после продолжува за Трамп... УРНЕБЕС!!!

Дејв Шапел е ѕвер. :)

The national director of the Anti-Defamation League has criticized Dave Chappelle's Saturday Night Live monologue for "popularizing" anti-Semitism.

In the English language, Chappelle said, there are two words "you should never say together in a sequence: 'The' and 'Jews,'" he continued in the monologue. He added that West "broke the show business rules." Chappelle said, "You know, the rules of perception. If they're Black, it's a gang. If they're Italian, it's a mob. If they're Jewish, it's a coincidence and you should never speak about it."

Ој веј.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.945
Поени од реакции
34.294
In the English language, Chappelle said, there are two words "you should never say together in a sequence: 'The' and 'Jews,'" he continued in the monologue. He added that West "broke the show business rules." Chappelle said, "You know, the rules of perception. If they're Black, it's a gang. If they're Italian, it's a mob. If they're Jewish, it's a coincidence and you should never speak about it."

Ој веј.
И за Холивуд... „Има многу Евреи тами. Многу Евреи!“ (и дејвшапеловско споро разгледување лево десно на публиката со специфичен израз на лицето)

(пст, може да ја утнавме темата) :unsure:

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.103
Поени од реакции
9.442
И за Холивуд... „Има многу Евреи тами. Многу Евреи!“ (и дејвшапеловско споро разгледување лево десно на публиката со специфичен израз на лицето)

Дури и музичарите не беа сигурни кога да се смеат а кога не.

Темата може да не е утната, апсолутната доминација на 2% население во политиката, законодавството, забавата и финансиите на најсилната империја во историјата секако заслужува влијание.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043

Мене ме интересира колку христијани има таму во споредба со Евреи. :)

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.945
Поени од реакции
34.294
Одговорено овде: https://forum.kajgana.com/threads/woke-и-cancel-култура-sjw-safe-spaces-политичка-коректност.110664/post-9723470
Да не идеме понатаму офтопик на оваа тема (не дека Евреи и политички случувања во САД се некомаптибилни ствари). :unsure:
Автоматски споено мислење:

Темата може да не е утната, апсолутната доминација на 2% население во политиката, законодавството, забавата и финансиите на најсилната империја во историјата секако заслужува влијание.
Па да, така е... Но следните реплики од трети лица 100% ќе не однесат во офтопик, па подобро веднаш да се преселиме. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom