Политички случувања во САД: Генерална дискусија

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Член од
9 октомври 2022
Мислења
3.255
Поени од реакции
9.842
Убави анализи искачаат дека да не почнеше играта со обврзниците од страна на партнерите на САД, немаше шанса да даде пауза. Ама како што беше во серијалот за него, никогаш не признавај пораз и вистината е она што он ќе го каже. Со таков фолирант си има светот работа, а од што е добар манипулант си го има прочитано гласачкото тело (Јузе енд компани) предобро и знае дека се жедни за крв.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.546
Поени од реакции
18.584
Јапонија го заебала Трамп, затоа вчера ги замрзна тарифите. Тие почнале да ги продаваат америчките обврзници, не биле Кинезите.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
27.294
Поени од реакции
36.447

Член од
30 октомври 2022
Мислења
865
Поени од реакции
2.359
Глобалистите уште оддамна знаат како се прави геноцид, дрогата е една од тие ствари. После опиумските војни на Кина и требаа неколку децении да го очисти тоа зло. Во моментов тој метод го користат и врз своите народи ЕУ и САД. Така да за почеток да намали 'увоз' на дрога, да нема експанзија, дури и стварно да сакаат да се борат со сурови мерки, доста време ќе им треба. Вие либералчињата што предлагате, да дрогират старо младо...
Колку до економијата, повеќето не ја сфаќаат замислата на Трамп, Ленгли целата таа група.
Враќање голем дел на производството, а дел пониско технолошки производство од АУКУС. Претпоставувам дека ќе ја исклучи Англија, задолжително му требаат Јужна Кореја, Виетнам, Индонезија, Бирма.
За разлика од пазарна економија и слободна трговија, тие либерални мантри кој што видовме до каде го донесоа светот,има и нелиберални системи. Железна завеса меѓу макро регионите.
Нема Кина произведува евтино, ќе купам од таму, ќе купиш американски ајфон, затоа ќе ти дозволи ти да извезуваш патики во САД....
Кој либералчиња бе,мене ми е јасно кои се либералите,платеници кои исполнуваат туги агенди.Никаде некажав дека не треба да се бори против woke злото.Добра лекција им одржа и на ЕУ бирократите за слободата на говор.Ама ова со воведување на тарифите е или чиста глупост и премногу залетување или шпекулација со берзите.Тие шо беа предвреме информирани за неговите потези заработија многу пари.И јас се надевав дека Трамп ќе донеси стабилност ,а не уште поголем хаос и нестабилност.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.818
Поени од реакции
5.488
ма не ми се верува!
Сите знаеме дека тоа таму некоја дипстејт (демек таа дипстејт работи што сака и САД не ја контролира ами обратно било -приказни за мали деца) илити Марсовци се тие кои едно утро им паднало на памет и почнале проект Северџганистан, не ми се верва дека НАШИТЕ СТРАТЕШКИ ПАРТНЕРИ би поравеле такви работи, па тие се фини дечки исто како да се од Финска.

Кој либералчиња бе,мене ми е јасно кои се либералите,платеници кои исполнуваат туги агенди.Никаде некажав дека не треба да се бори против woke злото.Добра лекција им одржа и на ЕУ бирократите за слободата на говор.Ама ова со воведување на тарифите е или чиста глупост и премногу залетување или шпекулација со берзите.Тие шо беа предвреме информирани за неговите потези заработија многу пари.И јас се надевав дека Трамп ќе донеси стабилност ,а не уште поголем хаос и нестабилност.
Многу си блиску, ма во центар.
Сега почекај некој ден за да видиш кој тоа преку ноќ заработил билиончиња (во демократскиот свет тоа се вика имал инсајдерски информации демек нема ништо од криминал).

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.993
Поени од реакции
43.991
не знам како овој Трамп станал милијардер кога не знае како работат царините. Очигледно е дека неписмени луѓе носат многу битни одлуки. Па и тоа го нарече како Liberation Day. Да го казни својот народ да му кешира 2 милијарди на ден е Liberation, пропаганда за MAGAриња.

Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.343
Поени од реакции
1.909
И под турско ропство било стабилно, исто и кога бил Хитлер, да за нас било не толку убаво, за нив било подобро.
Не след многу време,сите ќе разберат многу ствари, но ги кажувам сега, целиот тој финансиски капитализам, отворено општество е , пазарна економија,слободна трговија е измислен од глобалистите и само во нивна корист, тоа е идеологија како социјализмот, капитализмот со тоа што градат транс хуманизам, инклузивен капитализам. Не можеш во тој матрикс со нивните правила на игра да постигнеш нешто.
Како што вика Фурсов ти да играш шах со гросмајстор нема шанса да победиш по тие правила на играта, но можеш победиш по нови правила, ја земаш таблата и му кршиш глава.
Трамп прави исто мења идеологија, со кроце , со малку ќутек ќе станат работите.
Да става царини, трга царини, два чекора напред еден назад, се надевам да успее, но задачата му е исклучително тешка,треба време, од друга страна така или иначе се руши стариот систем, со америка или без иде нешто ново.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.397
Поени од реакции
2.943
не знам како овој Трамп станал милијардер кога не знае како работат царините. Очигледно е дека неписмени луѓе носат многу битни одлуки. Па и тоа го нарече како Liberation Day. Да го казни својот народ да му кешира 2 милијарди на ден е Liberation, пропаганда за MAGAриња.
Да знаеше ќе беше милијардер, ама не знаеш. Како штампата ти го има испрано мозокот, за чудење е.

Али тоа е супер, се додека луѓето го гледаат Трамп како кловн, а он прави потези како шахиста, ќе биде многу добро за Америка, па последователно и за нејзините партнери.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.572
Поени од реакции
14.591
145% тарифи за Кина. Како тргнале 300% се реалност.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.993
Поени од реакции
43.991
Да знаеше ќе беше милијардер, ама не знаеш. Како штампата ти го има испрано мозокот, за чудење е.

Али тоа е супер, се додека луѓето го гледаат Трамп како кловн, а он прави потези како шахиста, ќе биде многу добро за Америка, па последователно и за нејзините партнери.
за економија да се интересираш и разбираш не мораш да бидеш милијардер. Иначе околу ова држави ствараат национални стратегии и работат со децении на тоа за развој на производство, Трамп сакаше да го спроведе магично преку ноќ со санкционирање на цел свет. Не идат така работите у реалноста.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.397
Поени од реакции
2.943
за економија да се интересираш и разбираш не мораш да бидеш милијардер. Иначе околу ова држави ствараат национални стратегии и работат со децении на тоа за развој на производство, Трамп сакаше да го спроведе магично преку ноќ со санкционирање на цел свет. Не идат така работите у реалноста.
Еве работи во реалноста. 50 држави дојдоа на преговори.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.993
Поени од реакции
43.991
Еве работи во реалноста. 50 држави дојдоа на преговори.
да беше задоволително немаше да ги повлече. Блефот му пропадна. Тоа е тоа. Прочитан е. Сега и да пробува нешто слично во иднина нема да може да диктира услови. Освен со Бангладеш или некоја слична држава.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.397
Поени од реакции
2.943
да беше задоволително немаше да ги повлече. Блефот му пропадна. Тоа е тоа. Прочитан е. Сега и да пробува нешто слично во иднина нема да може да диктира услови. Освен со Бангладеш или некоја слична држава.
Пауза, не повлекување. Огромна разлика. 90 дена, ако не се договорат тарифите се враќаат назад. Истото буквално го направи со Мексико и Канада на почеток. Канада има тарифи, Мексико нема затоа што се што сакаше Трамп му дадоа.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
3.255
Поени од реакции
9.842
Јузе како иде денес бабуш? Те мислам цел ден. Ајде напрај некој график у chargpt демек добро е.

Kajgana Shop

На врв Bottom