Политички случувања во САД: Генерална дискусија

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.169
Поени од реакции
2.642
Да де, а јас те прашав што квалификации се потребни за да разбираш политика?
За све било што друго да се разбираш, потребни се некакви квалифилации. Еве ти што квалификации имаш па што тврдиш дека разбираш политика?
Јас знам една изрека, политика е курва, ти за себе тврдиш дека многу знаеш...
Твоето прашање беше за политичар. Квалификации за политичар е да те изгласа народот.

"Политиката е менаџмент на групни одлуки за ограничени ресурси, е сега дали тоа ќе биде дипломатски, коруптивно или насилно, тоа е се дел од идеологија." - YuZe, лето господово 2025та
Укина некои закони Трамп или некоја најава за во иднина... Оти на пример Грујо ветуваше дека ќе биде регулаторна гилотина, а сосема спротивното го направи, секој ден по некој нов закон се носеше или нова регулација или дополнам на некој претходен закон, па добивме држава на стероиди, за најмала работа да мораш од државата печат да бараш.
Доста регулативи скина. Ако те интересира прочитај на Google.
Дај па ти просветли не што тоа Трамп направил повеќе за светот, вака некој пример да бидеш појасен, поразбирлив.
Ова со царините што го прави, за обичниот народ низ светот не е добро, ниту за јенките. За Украина рече веднаш ќе прекинел конфликтот, ама ај еве да му оставиме простор уште некој месец.
USAID.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.075
Абе што извадија жити се телефонски именик јака муда.
А ти очекуваше долгометражен филм да ни извадат да ги гледаме кој/која имале оргии со децата ?
Просто и едноставно е зошто е Ди Каприо, Пи Диди и компанија го барале Епштајн. Сигурно не за достава на пица.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.891
Поени од реакции
8.471
А ти очекуваше долгометражен филм да ни извадат да ги гледаме кој/која имале оргии со децата ?
Просто и едноставно е зошто е Ди Каприо, Пи Диди и компанија го барале Епштајн. Сигурно не за достава на пица.
Значи тие што не ги сакаме по автоматизам ако ги има у списокот се силувачи и педофили, а тие што ги сакаме а се у списокот се као “па ок шо има везе”.

И не ја, него самите МАГА бараат докази а не ова што се сервираше ко ефтим ПР. Сите ги имаа овие документи и претходно, и истите ништо не докажуваат. Сигурен сум дека има уште докази, али ова е смешка што го извадија.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.075
Значи тие што не ги сакаме по автоматизам ако ги има у списокот се силувачи и педофили, а тие што ги сакаме а се у списокот се као “па ок шо има везе”.

И не ја, него самите МАГА бараат докази а не ова што се сервираше ко ефтим ПР. Сите ги имаа овие документи и претходно, и истите ништо не докажуваат. Сигурен сум дека има уште докази, али ова е смешка што го извадија.
Ја нигде не реков дека треба да се релативизира. За мене сите на тој список се за под мач. Па макар и роднина ми бил.

Могуче е да се крие а и искрено нема да се изненадам ако се ревидира списокот со превртливи говна што ќе пуштат поткупи кај Трамп и неговите луѓе за да ги стават во графата "заштитени сведоци".

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.885
Поени од реакции
25.353
Заебано ќе биде бидејќи Кина е можеби три пати посилна од СССР.
poloso e sto sssr vleze u taa vojna so mentalitet deka treba da se pobedi i deka treba sto pobrzo, vremeto igra uloga i kaj sssr i kaj zapadnjacite.... kinezite imaat sosema drug koncept, prvo "vojnata" ne gi intersira, gledas ne kukaat i molat za tarifi i blokadi, reagiraat adekvatno i tolku... vreme use pomalku gi intersira, toj koncept ne ni postoi kaj niv, oni se 5000 godini civilizacija i mislat za narednite 15000... gledaj samo naprvija u grcija i na miljon mesta, verifakis gi zamoli za podobar dogovor za pristanistata od ona sto veke bese potpisano i se slozija, izgubija miljardi... rusin ili amer nemase ni da saka da slusne nesto takvo nekolku god od potpisuvanje na dogovor... druga kultura e, sto igra na ultra dolgi stazi za koj zapad nema odgovor osven mozebi vojna.

Kajgana Shop

На врв Bottom