Политички случувања во САД: Генерална дискусија

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.824
Поени од реакции
8.285
Би им препорачал да играат безбедни потези наместо цело време да погодуваат погрешна топка и со тоа да го полнат контото на поени на противникот.
@Ron Burgundy види го декстерчево нешто сака да ти каже.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.369
Поени од реакции
43.177
@Ron Burgundy види го декстерчево нешто сака да ти каже.
Не знам за вас, но со оглед на фактот дека Мицко добива вакво внимание се гледа дека е голем играч во кампот на Трамп.

Сеа ако го слушам Декстер треба Кончита да го гласаме и да се обединиме со Кина.

Еве и Крис Павловски одобрува.

Последно уредено:
Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.443
Поени од реакции
7.816
Не знам за вас, но со оглед на фактот дека Мицко добива вакво внимание се гледа дека е голем играч во кампот на Трамп.
Викаш Македониа цела ќе ја прават !!!
Битно ти пак слеп верник ама за "десница" сега.... викаш Трамп партали ги прави дип стејтот:

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.369
Поени од реакции
43.177
Викаш Македониа цела ќе ја прават !!!
Битно ти пак слеп верник ама за "десница" сега.... викаш Трамп партали ги прави дип стејтот:

бафра, погледни на светлата страна малце. Ти само негативности бараш да му се сневиди.

Член од
30 јануари 2014
Мислења
938
Поени од реакции
625
Нека им ѕвонат на ICE одма ќе ги спакуваат. Newark веќе 3-4 raids направија, собраа бајѓи ама имаат и многу останати за прибирање. На пријателка, мажот на вработената кај неа го собраа, сега и вработената ќе се врати назад Јужна Америка со децата оти маж и го депортираја.

Ево што ми пратија

In his first month in office, Trump’s administration deported 37,660 people, lower than Biden’s monthly average of 57,000 in 2024.

и дека главниот што раководеше со депоратациите е сменет. Не знам дали е вистина.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.218
Поени од реакции
13.666
Ево што ми пратија

In his first month in office, Trump’s administration deported 37,660 people, lower than Biden’s monthly average of 57,000 in 2024.

и дека главниот што раководеше со депоратациите е сменет. Не знам дали е вистина.
Може да те прашам дали живееш во САД?

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.824
Поени од реакции
8.285
Мицкоски: Македонија ќе им помогне на САД за американскиот гас да стане конкурентен на рускиот во Европа пред гасоводот „Јужен тек“

Повлекувам што реков дека Путин немало да не бомбардира.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.346
Поени од реакции
26.345
Мицкоски: Македонија ќе им помогне на САД за американскиот гас да стане конкурентен на рускиот во Европа пред гасоводот „Јужен тек“

Ако не бомбардира, ќе не направи само порешителни во помагањето. Па после Русите ќе може гасот и без пари да го нудат и пак никој нема да им го сака.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.824
Поени од реакции
8.285
Ако не бомбардира, ќе не направи само порешителни во помагањето. Па после Русите ќе може гасот и без пари да го нудат и пак никој нема да им го сака.
Пиреј. Не знае Путин со кој си игра.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.141
Поени од реакции
2.576
Ево што ми пратија

За фискална 2024та, 271,484 се депортирани. Бројките се директно од ICE под Бајден.

ERO removed 271,484 noncitizens with final orders of removal to 192 different countries, including 88,763 who had charges or convictions for criminal activity

Dividing 271,484 by 12 months gives approximately 22,624 deportations per month. This figure reflects ICE’s formal deportations, which are distinct from other actions like border returns or expulsions handled by U.S. Customs and Border Protection (CBP). Some sources might conflate these categories, leading to higher estimates (e.g., 57,000 per month), but those often include broader repatriation actions beyond ICE’s scope, such as voluntary returns or Title 8 processing at the border. For a strict focus on ICE deportations in 2024, the 22,624 figure aligns with the official data.

Ако гледаме кои се блокирани дирек на граница, дирек од CBP

1740239049547.png

Податоците се од владини сајтови, сите може да ги видат. Тоа што медијата, ова де левичарско пропагандистите копилиња само гледаат да му смалат гласачи на Трамп, ништо друго.

Значи бројката 57,000 под Бајден е агрегат на депортирани плус одбиени на граница, а бројката од Трамп 37,660 е од Јануари (Трамп стапи на власт 6ти Јануари плус кабинетот до ден денеска не му е во влада) и не е агрегат како бројката на Бајден. Да ставеа агрегат и кај Трамп, бројките ќе беа многу повисоки, ама Американска новина е 90% пропаганда за демократите. Затоа повеќе никој не им верува ним.

Последно уредено:
Член од
30 јануари 2014
Мислења
938
Поени од реакции
625
Ok, so tvoe dopuštenie ke im go prepratam tvojov odgovor. A šo e problemot so cenata na jajcata? I za toa se žalat. Ko da e moranje da se jadat jajca

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.369
Поени од реакции
43.177
Ok, so tvoe dopuštenie ke im go prepratam tvojov odgovor. A šo e problemot so cenata na jajcata? I za toa se žalat. Ko da e moranje da se jadat jajca
брат, твоиве соросоиди го јадеа стапот и сега за јајцата се заинтересира. :popce:

Член од
24 април 2008
Мислења
11.110
Поени од реакции
12.687

Јужен поток ако јас добро помнам е откажан уште во 2014 година, кога се случија државниот удар во Украина и почетокот на граѓанската војна во таа држава.

Но кога има раја која ќе купува магла, нема потреба да се затвора тезгата.

Kajgana Shop

На врв Bottom