Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
9 август 2014
Мислења
507
Поени од реакции
1.684
Мислам дека не успеваte да ја разбереte целта на деградацијата на Артан Груби.
Оваа деградација доаѓа токму од тие што ја искачуваат - АМЕРИКА
има неколку причини според мене, од кои сите се поврзани со Русија.
Прво како физичко лице Артан беше личноста која ја посакуваа странските амбасади, а инвестицијата на Американците не можеше да заврши во претставникот на Русија за Македонија - Михајлков.
второ, Албанците како најпроамерикански народ во Европа и најлојални, не е можно најмоќниот Албанец во Македонија и личност со влијание во другите албански држави да заврши со соработка со Русија (Михајлков).
Ова второто е поврзано со пораката што Америка им ја испраќа и на другите Албанци, дека во никој случај не можат да соработуваат со Русија и дека единствена алтернатива им е Западот и Америка.

Oн и 100 милиони да Украдеше , немаше да го има овој крај како што го гледаме сега, ако не ги направeше овие грешки
Неверојатно како целиот световен поглед ви се сведува на Америка гуд, Русија бед. Дури и во ситуации кога нема допирна точка со тоа. Најпроамериканскиот и најлојален народ во Европа. :pos: И ни еден збор дека крадел искубаниот, туку и тврди и 100 милиони да украдел, ако не бил анти-УСА, ќе се извлечел. Не е грев што крадел, туку што бил анти- Анкл Сем. Мочај го каурот од ќерамиди.
Да се случи некоја нуклерна војна на територија на Америка,да им се активира тој супервулканот или било што би ги инвалидизирало како држава, цели фамилии ќе почнете своеволно масовно да рипате во Јадранот, групно харикири.
Ах беее, Тигри баба... Не си ти крив, ние сме...

Член од
11 октомври 2024
Мислења
202
Поени од реакции
358
Србија, после 2 години блокада од ЕУ заради невоведување санкции кон Русија и стопирање на преговорите со Приштина, најверојатно ги одблокира преговорите за влез во ЕУ со отворање на кластерот 3 кон крајот на јануари следната година и станување дел од СЕПА.

Дали ова значи дека може и Бугарија да се притисне да го тргне ветото кон Македонија?

Член од
18 декември 2024
Мислења
15
Поени од реакции
4
mislam deka e kristalno jasno deka nasite politicari nemaat taja svest ljubov kon tatkovinata i kako treba da se odnesuvas kon nea.za zal ne samo politicarite no i eden golem del od narodot vo Makedonija ne go znae toa .koga velam narodot mislam na site etnicki zwdnici vo makedonija.vtoro licno mislam deka makedonija treba da ima graganski ustav i dosta vise so prepukuvanja niz mediumite albanci makedonci, tolku e toa bedno i staromodno sto covek koga slusa i gleda tako nesto posakuva odma da se iseli od makedonija.mislam deka sme najispolitizirana drzava vo svetot,za zal.no taka e.samo poglednete gi mediumite i se ke bide jasno.nok i den se zboruva samo politika i prava albanci makedonci i taka natamu.edno neka bide jasno ako sakame da napreduvame vo sekoja smisla togas MAKEDONIJA TREBA DA BIDE na site ne samo albanci i makedonci,a sto so drugite srbite turcite bosnjacite romite vlasite?sto so minimum 300 000 ne albanci i ne makedonci,dali e toa vo red?mislam deka profilot na nasite politicari treba da bide smenet ne ni trebaat vakvi politicari so vakvi ubeduvanja i karakter .pozz.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.298
Поени од реакции
26.183
  • Хаха
Reactions: A__
Член од
11 октомври 2024
Мислења
202
Поени од реакции
358
Се дур не видам уапсени, приведени, притворени, осудени политичари, директори и криминалци со конфискуван имот и пари, до тогаш не верувам на овие “случајни“ бегства преку граница и обичен театар за народот.

Не треба само криминалот да се фокусира на ДУИ и албанското подземје, туку треба малку да се протресе Бранко Црвенковски, , Фрчковски, Љупчо Георгиевски, Зоран Заев, бившите директори на ТехноМетал, Фершпед, еден куп новинари што злоупотребуваа државен буџет за непостоечки проекти итд итд.

Кога обичен народ ќе види дека и за тешкашите постои полиција и суд, тогаш и самиот обичен жител ќе почне закони да почитува и да има страв од прекршување на истите.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.392
Поени од реакции
4.232
Кога последен пат си бил во Приштина? Против неговото семејство нема никаков акт, што би можел да ги спречи да патуваат секој викенд до Косово, саат време возење е од Скопје. Штета што нема закон со кој доколку криминалецот пребега, некој од најблиското семејство да мора да го смени во лежењето затвор, жена или дете. Не би имало овие бегања како сега.

Редовно ке му носат кеш таму, се има нафатирано за век и векова. Ништо нема да му фали. Ти текнува на Даравелски, кој си имаше шпедиција во Белград?

Тој полицаецот што го пуштил да излезе со Албански пасош ке наебе. Ако си државјанин на Република Македонија, не смееш со друг пасош да излезеш, мора со матичниот од државата од која излегуваш.

Македонија мора да ги прекине сите односи со Косово, се дур се safe haven за криминалци кои направиле огромна штета во Државата, и не почне да ги екстрадира назад во Македонија. Ништо добро немаме видено од нив. Направија проблем 2001, направија проблем во Диво Насеље. Прав канцер.
Очигледно е дека Груби си замина во дил со власта. Нема никаква одговорност кај службениците кои го пуштиле на граница, сега просеравањата на власта како тоа покренале дисциплински постапки против службениците се мавање пепел во очите на народот. Груби ја поминал границата легално со македонски пасош и никој не бил должен и овластен да не го пушти Груби да ја помине границата. Во моментот кога Груби ја минува границата за него нема никаква забрана, никаква мерка според која тој не смеел да излезе од државата, и ти да си бил на граница ке си го пуштел да помине. Кога Груби ја минува границата на него не му е изречена мерка одземање на патната исправа, ниту мерка притвор, ниту домашен притвор, ниту мерка некому да се јавува каде е, ниту некој го бара за приведување.... никаква мерка, слободен човек. Одговорноста е кај тие што случајот го водеа на начин што на Груби му се даде доволно време да се спреми и да си замине како слободен човек, а откако си замина на сигурно, дури тогаш постапката се разви и му беше одреден притвор па и распишана потерница. Приказната за бегство и дисциплински за граничарите не минува ниту на селска чешма.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.455
Поени од реакции
9.112
Неверојатно како целиот световен поглед ви се сведува на Америка гуд, Русија бед. Дури и во ситуации кога нема допирна точка со тоа. Најпроамериканскиот и најлојален народ во Европа. :pos: И ни еден збор дека крадел искубаниот, туку и тврди и 100 милиони да украдел, ако не бил анти-УСА, ќе се извлечел. Не е грев што крадел, туку што бил анти- Анкл Сем. Мочај го каурот од ќерамиди.
Да се случи некоја нуклерна војна на територија на Америка,да им се активира тој супервулканот или било што би ги инвалидизирало како држава, цели фамилии ќе почнете своеволно масовно да рипате во Јадранот, групно харикири.
Ах беее, Тигри баба... Не си ти крив, ние сме...
Трибализам се нарекува таквото однесување:

1734621999437.png

Член од
12 март 2009
Мислења
20.301
Поени од реакции
16.452
Хипотетички.

Ако Бугарите се внесат во уставот колку Бугари ќе има на наредниот попис? Кои се консеквенците на внесување на Бугари во уставот? Од што сите толку се плашат?
Ushte ne se vneseni bugarite vo Ustav, veke ja butkaat tezata deka problemot se Pravsta na blgarskoto malcinstvo!!!!!
Ni sram ni perde. ne samo Blgalrijs, cela EU!!!
KOJA e logikata na dogovor za look prijatelstvo da se potpishuva so drzava koja 70 godini NE go priznava makedonskiot jazik!!!!!
Ako mozeshe Albanija da go ponishti dogovorot so Grcija(. Zashto nie ne smeeme??

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.524
Поени од реакции
87.574
Гледав инсерти од гостувањето на Чупевска на Сител... Ај остајте што е проста и нема речник, ама па уште и арогантна бе :LOL: . Дури и водителов ја дупеше од што е глупа...

Член од
6 ноември 2024
Мислења
288
Поени од реакции
467
Гледав инсерти од гостувањето на Чупевска на Сител... Ај остајте што е проста и нема речник, ама па уште и арогантна бе :LOL: . Дури и водителов ја дупеше од што е глупа...

На женава сериозно не и е добро. Изгледајте го целото интервју на сител ќе видите за што зборувам.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.898
Поени од реакции
5.955
На женава сериозно не и е добро. Изгледајте го целото интервју на сител ќе видите за што зборувам.
Уфилмана дека е паметна и интелектуално над другите, не слуша кога друг зборува, само нејзино мислење е правилно, би рекол нарцизам но тука има и други дијагнози кои се за професионално лице, жената не е за пред екрани.

Kajgana Shop

На врв Bottom