Никој не се плаши од тоа.Хипотетички.
Ако Бугарите се внесат во уставот колку Бугари ќе има на наредниот попис? Кои се консеквенците на внесување на Бугари во уставот? Од што сите толку се плашат?
Не е проблем за тебе, гледај го интервјуто на Љубчо за Лидер кај Златев, и ќе разбереш, ако ја чуствуваш Македонија за своја држава и си Македонец ќе разбереш.Никој не се плаши од тоа.
Тоа ли го бараат? Да се внесат Бугарите у устав и ништо друго?
Нема проблем ако е така.
100% сум уверен дека ти мислиш оти најголемиот проблем е Бугарите дали заедно покрај миљон други ќе стојат у устав, а не другите барања од типот на ревидирање на национална историја и сл.Не е проблем за тебе, гледај го интервјуто на Љубчо за Лидер кај Златев, и ќе разбереш, ако ја чуствуваш Македонија за своја држава и си Македонец ќе разбереш.
Не е до плашење туку до политика.
И овој Прпарим покрај толку сјајни албански адвокати ангажирал адвокат Македонец.Еве Прпо не бегал, само се преселил...
БАЈРАМИ НЕ Е ИЗБЕГАН, САМО НЕ ЖИВЕЕ ТУКА Прва изјава на адвокатот Апостолски
Не е точно, јас сум на размислување дека ниту бугарија ниту македонија неможе да ревидира историја па и да сакаат, ВМРО од Делчев и сите други дејци никој неможе да направи Македонец да мисли нешто различно, затоа што има крвна врска што до вчера беше жива како и спомени, јас немам проблем да стојат во устав, но ако тоа е без додатни условувања и би изгласал закон, каде што народност заведена на матично од мајка и татко македонци да биде стриктно почитувана, народност не е чувство, тие 2000 купени изроди да се фикс.100% сум уверен дека ти мислиш оти најголемиот проблем е Бугарите дали заедно покрај миљон други ќе стојат у устав, а не другите барања од типот на ревидирање на национална историја и сл.
maticen ili social sec ne se na pasos nego pasoski broj.Ние го викаме матичен, американците social security number, national insurance во UK. Каков црн број на пасош и дата на раѓање. Не постои на граничен систем информација дека некој има друг пасош. И не, неможеш законски да искочиш со пасош од држава со кој не си влегол првенствено. Можеш ако те пушти џандарот на негова одговорност па да ти ги ресетираат деновите.
nema vrska jas redovno si vleguvam so aus pasos i potoa setam niz balkanot so mk pasos.Информацијава ми е од полицаец кој работи на аеродромот во Скопје. Другар се обиде да излезе на Деве Баир со Бугарски пасош, зашто во колата сконта дека Македонскиот му е истечен, го вратија.
Единствено нешто за кое би можеле да ја олабават работа со пасошите е што на многумина надвор од Македонија им истече пасошот на кој немаа Северна Македонија.
Помалку отколку минатиот пат.Хипотетички.
Ако Бугарите се внесат во уставот колку Бугари ќе има на наредниот попис? Кои се консеквенците на внесување на Бугари во уставот? Од што сите толку се плашат?
Се лажеш, на прво другите ќе се пишуваат за такви, сите неалбанци, па дури мислам дека и србите во одреден период би се пишувале за такви за идна дестабилизација, после рамковниот договор треба стриктен закон кога е прашање народност, јас ти гарантирам дека на следен попис ќе има од 5 до 7 илјади бугари, самиот Љубчо ова го има изјавена.Помалку отколку минатиот пат.
Абе и 10 и 20к нека се, не е проблемот во тоа, ти како што зборвиш тука ја играш бугарската игра, им даваш алиби да те уценуваат, демек навистина се дискриминирани и обесправени.Се лажеш, на прво другите ќе се пишуваат за такви, сите неалбанци, па дури мислам дека и србите во одреден период би се пишувале за такви за идна дестабилизација, после рамковниот договор треба стриктен закон кога е прашање народност, јас ти гарантирам дека на следен попис ќе има од 5 до 7 илјади бугари, самиот Љубчо ова го има изјавена.
Образложи како, за држава во која се злоупотребуваше со години балансер и народност се менуваше како чорапи зарем не треба да се стави крај на тоа? бугарите слободно се изјаснија на попис, тоа е тоа 2000 повеќето доселеници главно од јужна србија, сега се да се собере и повеќе нема менување на чорапи, толку се колку што се, неможе утре да потплаќаат роми, бошњаци, турци да се пишуваат за бугари, на тоа треба да му се стави крај, или ти сакаш исто како во албанија со години да не малтретираат, ако лажеш за својата народност си јадеш кривична, едноставно е.Абе и 10 и 20к нека се, не е проблемот во тоа, ти како што зборвиш тука ја играш бугарската игра, им даваш алиби да те уценуваат, демек навистина се дискриминирани и обесправени.
Ова што си го пишал нема врска со тоа што го пишам, ако сакаат тие да потплаќаат некого, пак можат да го прават тоа без разлика дали се во устав или не. Овде зборвиме што се губи кога би биле во устав, јас ти кажвам дека во моментов не е проблемот дали ќе бидат во устав, туку имаме друг проблем со бугарите, т.е потенцијалните нови уцени за време на процесот за влез во ЕУ.Образложи како, за држава во која се злоупотребуваше со години балансер и народност се менуваше како чорапи зарем не треба да се стави крај на тоа? бугарите слободно се изјаснија на попис, тоа е тоа 2000 повеќето доселеници главно од јужна србија, сега се да се собере и повеќе нема менување на чорапи, толку се колку што се, неможе утре да потплаќаат роми, бошњаци, турци да се пишуваат за бугари, на тоа треба да му се стави крај, или ти сакаш исто како во албанија со години да не малтретираат, ако лажеш за својата народност си јадеш кривична, едноставно е.
Би ја сменил мојата позиција ако со аргументи се објасни како треба да се постапува.