Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.597
Поени од реакции
3.856
Очигледно крадењето е нормално за вас. Не е така овде.

А за тоа кој е фашист, може да се види резултатот од исвиркувањето на бугарската химна на фудбалскиот натпревар - 14.500 евра казна. Кога нè посети северномакедонскиот тим, бевте пречекани од Европејци. Добро е да се знае кој е примитивен, а кој Европеец.
Те молам поштеди не од твоите глупости

Во Европските купови фудбалерите на Македонија ЃП беа навредувани во Бугарија при гостувањето против Цска од друга страна еве ти како беа пречекани и фудбалерите и новинарите во Македонија. https://www.facebook.com/sportbtv/videos/750034919571306/ иако рака на срце не заслужувате да ве пречекаат добро

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.820
Поени од реакции
40.124

А за тоа кој е фашист, може да се види резултатот од исвиркувањето на бугарската химна на фудбалскиот натпревар - 14.500 евра казна. Кога нè посети северномакедонскиот тим, бевте пречекани од Европејци. Добро е да се знае кој е примитивен, а кој Европеец.
Не признавање на посебна нација со посебен јазик и култура. Не признавање на Македонско малцинство во Бугарија, дискриминирање на тие што се нарекуваат Македонци, и кратење на основните човекови права е изгледа еднакво со исвиркување на химна на соседна држава.

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558

Малку ви направија. После сите гомнарии што ни ги направивте како ,,браќа", нема што да дискутираме за коегзистенција со вас.

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.626
Поени од реакции
718
Малку ви направија. После сите гомнарии што ни ги направивте како ,,браќа", нема што да дискутираме за коегзистенција со вас.
Вие сакате да влезете во ЕУ и да коегзистирате со нас, но немате "топки" за да го направите тоа. Немате ни топки за влез во Евроазиската унија и затоа стоите на средина.

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Вие сакате да влезете во ЕУ и да коегзистирате со нас, но немате "топки" за да го направите тоа. Немате ни топки за влез во Евроазиската унија и затоа стоите на средина.
Не, ,,ние". Туку власта. Ние народот нејќеме во ЕУ која и онака ќе се распадне за брзо. А за Евроазиска не ни можеме да влеземе кога имаме прозападна власт и сме опкружени од НАТО. Но можеме во Пактот на неврзаните да влеземе.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.081
Поени од реакции
25.202
Член од
12 март 2009
Мислења
20.240
Поени од реакции
16.382
Не, ,,ние". Туку власта. Ние народот нејќеме во ЕУ која и онака ќе се распадне за брзо. А за Евроазиска не ни можеме да влеземе кога имаме прозападна власт и сме опкружени од НАТО. Но можеме во Пактот на неврзаните да влеземе.
сега не може ни со Ердо магнифициент да праиме конфедерација, а што предложи Фродем ПРЕД да влеземе во Нато
не знам дали би и дозволиле и на Италија, ако случајно сака, да бидеме со Албанија во конфедерација со нив и Директно да влеземе во ЕУ, наместо да се поБугарчуваме

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.820
Поени од реакции
40.124
Овие од ДУИ не знаат да раководат ниту една институција.
Ако не се од дуи сигурно некоја влаинка ќе да е.
Си видел шипурка да седи во студентски дом? И јас не сум видел.

Член од
18 јуни 2021
Мислења
11
Поени од реакции
40
Момци, секои има право да се определиа каков си сака. Во Бугариjа тиа кои се определуват како македонци никои не требува да им пречи, во Македониja ако некои се определува бугар пак не треба да му се пречи. Език и идентитет исто. Jaс сум от Петрич и не разбиран на 100% македонскиот. За това говора на хората от Северна Бугариjа дека вашиот език не е бугарски. Дека вие си имате идентитет и не требува да се оспорува. Но не требува да се менува идентитетот на мртвите. Вапцаров пишувал поезиа на бугарски. Оти не пишал на македонски като го е имал тои език? Братовчедот от Велес не може да ми отговори. Талев и брака Миладиновци оти не пишели на македонски? Внуката, маиката на Вапцаров викат дека е бугарин, вие македонец. И на мене в Софиа ми викат македонец. Имате си език, имате си идентитет и вакви гjбрина како Каракачанката требе да го признат. Бугариja 4 години е имала воиска во вардарско, Србиа ви е владела ного повеке. Убаво ве е моделирала. Ного е жалко дека политиците наши и ваши сеат омраза мегу нас. Ние с братовчедите не сборуваме за политика и се сакаме ного. Аз си ве сметам за брака па нека админите да ме банират.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.811
Поени од реакции
30.692
Сите што учеле во Бугарија твореле и на бугарски, но тоа не е показател дека се бугари. И Енрике Иглезијас пишува и пее на англиски па не е амер.

Член од
18 јуни 2021
Мислења
11
Поени од реакции
40
Сите што учеле во Бугарија твореле и на бугарски, но тоа не е показател дека се бугари. И Енрике Иглезијас пишува и пее на англиски па не е амер.
Во право си брат. Ама маика му, внука му да не знаат он кој е , а вашите политичари да знаат? И да, оти не е напишал нешто на матичниот си език.
Вакви луге требува да ни обединуват, а не разединуват. Според мен проблем нема мегу обичните луге. Проблем има мегу политичарите. Ако нема проблем ного ваши, наши политичари нема да имат иднина. Живковски и титовски историчари требува да си плукат на сичко напишено от них. Били ли сте вардарска бановина, колко години, шо са правили со вас? Били сте 4 години под ботушот на Борис. Кој колко? Маика му на политиката. Мене ме интересира като ида во Велес или Струмица да си искарам добро со приателите, да правиме бизнес. И они като дојдат тук исто. Па секој да учи и се мисли за секаков. Балканска ни работа.
Наздраве и да живее Б'лгарија и Македонија.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.728
Поени од реакции
21.310
URIME ... дојде животот а со тоа дојде и храната, наредно водата и водухот ќе го донесе Таче ... радувајте се северџгани !!! Победивме режим со пенкало !!!!
Ваш премиерот на Етиопија Таче Ќурка !!!

313211275_690574399093433_2220329769941721396_n.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom