Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.745
Поени од реакции
25.165
Sigurno ne ja znaes podobro sostojbata od nie sto tuka ziveeme. Ti moze znaes nekolkumina i isklucoci sekogas ima, ama steta e 10x pogolema otkolku korista od takvite disperzirani studii. Kakvi debili zemaa diplomi a ne znaat ni predmetite da gi nabrojat sto gi polagale toa e strasno
lol, jas sum za da se vrati ko sto si bese 2 univerziteti i neka se zatvori se drugo ama nekako cisto sumnjam deka ke saka narodot toa.

poentata bese sosema drugo, deka ideata ko idea ne bese losa i deka imase i takvi sto probuvaa nesto. evropski na bojo imase losa reputacija ali mozam da ti kazam deka bojo bese vo AUS da ostvari sorabotka so tukasni univerziteti na primer. iako tipot bese idiot za mnogu raboti se trudese poveke od drzavnite. u americki na primer predavaa moj drugari od AUS so doktorati od ovde. znam deka pokraj SK predavaa i na nekolku drugi mesta vo MKD.

loso e sto ti se koncentriras na shlaimot sto zavrsil od X pricini na drzavno. tebe toa te nervira poveke nego studiite. toj sto sakal da nauci i naucil nesto garant ne se zamara da raboti drzavno za 300-400e. cel sistem e los, ne treba voopsto da se obrnuva tolku vnimanie i da se dava plata zavisno od edukacijata nego fokus treba da e sto ustvari znaes da rabotis i kolku si srabotil. mene mi e smesno toa ko i ona odma posle faks magistarski i doktorat bez pritoa da si rabotel eden den u strukata. ovde magistratura se uci ako imas potreba i obicno te prakaat i ti go plakaat toa od rabota. trupanje kadri e cista glupost ama toa e vo mkd se e obratno.

Член од
30 април 2022
Мислења
248
Поени од реакции
347
Нормално. Браќата Срби предводени од господинот Вучиќ се секогаш тука и за македонската и албанаската заедница во РСМ, при што несебично ја опскрбуваат секоја наша потреба минативе години, за разлика од бугарите, од кои освен штета и омраза немаме ништо друго видено.
Време е да покажете малку благодарност. Животот ќе ви е многу понелагоден доколку не се тука србите да ви пуштат по нешто, и на вас и на шипирките.
Ја промашуваш поентата. Битно е внесување на Блгарите во уставот на Македонија. И после нема да лае секое куче како му текне. Кучињата на синџир и да градиме саглам држава. Другата варијанта е болна ама е крајно решение доколку нашиот опстанок е сериозно загрозен.
И омраза од Блгарија никогаш немало. Сета омраза е обратно насочена.

Последно уредено:

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.524
Поени од реакции
9.394
Ја промашуваш поентата. Битно е внесување на Блгарите во уставот на Македонија. И после нема да лае секое куче како му текне. Кучињата на синџир и да градиме саглам држава. Другата варијанта е болна ама е крајно решение доколку нашиот опстанок е сериозно загрозен.
И омраза од Блгарија никогаш немало. Сета омраза е обратно насочена.
Sto ke smeni vnesuvanjeto na bugarive vo ostavot osven sto ke prodolzi ucenuvanjeto ?

Ф

Флеш

Гостин

Вреди за читање .

Член од
8 јануари 2013
Мислења
649
Поени од реакции
2.107
Да им честиташ најголем еврејски празник (Јом Кипур) на цела еврејска заедница у селово, притоа да отвараат ‘културен’ клуб на нивен најголем негатор и поттикнувач на нивно истребување на балканов непосредно по празникот , а ти со прст да не трзаш е еднакво на некрофилија.

Ф

Флеш

Гостин
Да им честиташ најголем еврејски празник (Јом Кипур) на цела еврејска заедница у селово, притоа да отвараат ‘културен’ клуб на нивен најголем негатор и поттикнувач на нивно истребување на балканов непосредно по празникот , а ти со прст да не трзаш е еднакво на некрофилија.
Највеќе при првото отворање,дури и на почетокот кога се засилија Татариве со барања ненормални, Еврејската заедница тотално ме разочара од ќутенката нивна . Очекував галама,бунт,дури ако треба Израел да го вмешаат,сепак тежина имаат Типичното македонско ...

Убаво си кажа момаков ...

Петифер: Доброто однесување на македонските влади носи сѐ поголеми понижувања, а Преспанскиот договор е најлошото нешто .... Кога за тебе е ,чути си,кога е за другите,биди грефче ....

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.951
Поени од реакции
50.894
Хаххах нема како да не се намерно одбрани гејојве . Знаеле што прават тие што ја ковале сторијава.
Иначе, треба да е јасно дека воен рок нема враќање. Секој што е способен да држи пушка во државава мора да е аминуван и одобрен од НАТО и сходно на тоа, да пука само кога НАТО ќе реши.

Член од
29 ноември 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
4.083
Еве овие ви оформуваат јавно мислење со вакви статии направени од квази новинарчиња. Овие добиваат простор да го серат нивното мислење и да читаат мали деца.
@Shakespear да раѓа, davidovski_icon да брани!

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.645
Поени од реакции
9.256
Прегледај го приврзокот 347147

МНР го осудува настанот ама во нашата фантазија...
Во вистинскиот свет никаде ги нема, а кога треба да осудат Македонци, експресно осудуваат...
A ШТО има в Б'лгарија за овој троглодит?

Хетерогена одродена маса составена од палеобалканско, словенско и ромско потекло која во својата налудничавост корените си ги бара(ла) помеѓу угро-финските и туркиските народи од Дунав, па сѐ до Орхон во Монголија?

Bulgars 195 (Finno-Ugrians):

1664994336472.png
1664994363432.png

1664994086769.png
1664994125590.png

Инаку, во долината на реката Орхон е најден најраниот запис на еден туркиски јазик.

Последно уредено:
Ф

Флеш

Гостин
Ај на здравје,ни искористени ни бутур ... Џабе дадени кога немаме ништо ние ...

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Каков народ такви политичари, партии, власт и држава. Читајќи го народецов везден што треска општо по нетов си викам па овде стварно никој не знае ни кој пие, ни кој јаде, ни кој плаќа... Ние сме една селска пољана на која живеат некои неандерталци и се расправаат и тепаат меѓусебе за една скапана коска, ко диви ѕверови... Додуше плаќаме сите, а тие племенските главатари си ги полнат торбите и товарат магарињата додека имаат шанса и им се може и потоа фуј...

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Владата објави список со лица од Македонија кои се бореле за ИСИС

Владата на Република Македонија објави список на кој се наоѓаат 15 македонски државјани кои се бореле за „Исламска држава“ (ИСИС) во Сирија.

Кон овие 15 лица се воведени финансиски санкции поради учеството во Сирија и финансирање на други за учество во битките.

Овие лица не се во Македонија и против нив е веќе спроведена истрага и распишана меѓународна потерница, а списокот може да се погледне на овој линк.

Хмммм. Многу прашања ми се појавија сега.

Ф

Флеш

Гостин
Владата објави список со лица од Македонија кои се бореле за ИСИС

Владата на Република Македонија објави список на кој се наоѓаат 15 македонски државјани кои се бореле за „Исламска држава“ (ИСИС) во Сирија.

Кон овие 15 лица се воведени финансиски санкции поради учеството во Сирија и финансирање на други за учество во битките.

Овие лица не се во Македонија и против нив е веќе спроведена истрага и распишана меѓународна потерница, а списокот може да се погледне на овој линк.

Хмммм. Многу прашања ми се појавија сега.
Дуи зошто ги нема ?! :LOL:

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.524
Поени од реакции
9.394
Каков народ такви политичари, партии, власт и држава. Читајќи го народецов везден што треска општо по нетов си викам па овде стварно никој не знае ни кој пие, ни кој јаде, ни кој плаќа... Ние сме една селска пољана на која живеат некои неандерталци и се расправаат и тепаат меѓусебе за една скапана коска, ко диви ѕверови... Додуше плаќаме сите, а тие племенските главатари си ги полнат торбите и товарат магарињата додека имаат шанса и им се може и потоа фуј...
Izvini sto moram vaka direktno da te prasam, Vo koe ministerstvo si vraboten ?

Kajgana Shop

На врв Bottom