Тој нагон на комуњарите за наклоност и одобрување од Американската амбасада е нешто што не се опишува со прости зборови.
Јас сум многу сигурен дека ако утре, недај боже пукне, први ние ќе испратиме војници да умираат, само за да може амбасадорката да им се заблагодари на заложбите.
Зошто тоа е центарот кој ги доведе и ги одржува на власт. Без нив они би се распаднале за 3 месеци. Имаш група идиоти ( со по некој уфрлен манипулатор) на која и е дадена клиентелска мрежа од 100 000 + гласачи и они немаат никакви знаење или способност да ја одржуваат или водат без центарот на моќ кој ги инсталирал таму.
И нормално е дека кога група идиоти ќе се дограбат до моќ и пари кои не би ги имале ни за 100 години од свој труд, дека ќе гризат и со нокти ќе гребат за да им удоволат на тие што им ја дале моќта и што ги одржуваат таму. Славјанка без Калето и Брисел би била најверојатно ниско рангирана службеничка во општинска администрација или би ги хранела свињите на село. Тоа е нејзиниот капацитет.
Нивните татковци и дедовци во 90% од случаите исто така клечеле пред Белград, а некој и пред Софија. Едноставно во природата на некој луѓе е да го поминат својот живот клечејќи а некој стоејќи.
Не може да ми текне кој би го барал тоа од неа, повеќе го гледам како упикување и надеж за изградба на подолга политичка кариера, а реално ќе биде за една употреба. Веројатно и за тоа е свесна, зашто капацитет за повеќе нема. Во услови кога најсериозните НАТО држави сем Америка, даваат изјави во кои ретерираат, која би била користа на ваква изјава на една Славјанка, од земја членка утепана на воен план.
Зошто мислиш дека ќе биде за една употреба која историски гледано се случува баш спротивното. И најголемиот олош и најголемите будали во последните 30 години повторно се враќаат и враќаат и враќаат. Мислам Тито Петковски, Павле Трајанов, Фрчковски, Шеќеринска, Макрадули, Љупчо Ѓорѓиевски, Никола Димитров, Стево Стока, Бучковски итн ... буквално од кога постои државава хараат и се на некаква функција.
И утре да паднат од власт се кладам дека за 10 години пак или истите или нивните деца ќе водат нови "движења" за Европеизација. И сето ова ќе повторува да се случува се додека не разбереме дека овие луѓе не се Македонци и дека треба соодветно на тоа да бидат третирани.