Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
3 ноември 2009
Мислења
7.076
Поени од реакции
42.260
Член од
3 ноември 2009
Мислења
7.076
Поени од реакции
42.260
Па достиг е, до сеа криминалците од ДУИ, Косово, Арачиново, Сарај и Чаир проаѓаа граница без ниедно застанување, а сега ќе мораат да застанат барем еднаш.

Член од
6 ноември 2024
Мислења
826
Поени од реакции
1.512
Член од
12 декември 2010
Мислења
10.832
Поени од реакции
12.027
i eve 10 godini podocna imame pogolemi budzeti i ni 2% od toa sto ovie izgradile ne e izgradeno. tebe ocigledno poubavo ti e koga sve se kradi i nisto ne se gradi.

levica i apasiev toa ni donesoa.
Левица и Апасиев кога ке имаат власт тогаш ке видиме што ке ни донесат а за дпмне и сдс еве гледаме што ни носат, лупај партиски потрчковци у државна идминистравија, измислувај министерства и директорски места ама концентрирај се краде ама и се гради плус левица е крива за крадењето

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.506
Поени од реакции
6.972
Хахахахаха
Да немаше ваков лик ќе требаше да го измислиме
IMG_20250412_215529.jpg
фатил и да брише коментари поради притисок од племето, абе ако си човек на место ќе си признаеш дека тоа се твои ставови и точка, нема што да се срамиш, меџити и касами буквално повикуваат на голема албанија, али ахмети исто, дури и се заканува дека без нив ќе ја нема македонија, они не ги бришат нивните изјави.

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.801
Поени од реакции
2.925
Шизофренијата од Али им се прошири низ цела партија. Уште 3 години опозиција и сами ќе се избришат.
почнаа и кај нас да ги користат истите методи од косово и метохија, после смртта на маршалот до 1999........ке продолжат се додека некоја влада не ги .....блајбург или џенем маало ,отприлика не е голема бројка околу 100 се.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
14.037
Поени од реакции
25.622
Левица и Апасиев кога ке имаат власт тогаш ке видиме што ке ни донесат а за дпмне и сдс еве гледаме што ни носат, лупај партиски потрчковци у државна идминистравија, измислувај министерства и директорски места ама концентрирај се краде ама и се гради плус левица е крива за крадењето
samo glup narod bi dal vlast na lider saren kurton sto odava pocit na envir hodza i go smeta yugo komunjarskiot sistem za uspesen model. i bas me interesira kako mislis deka ke dojdat na vlast koga nikoj ne saka ni da razgovara so niv a ne pak da napravi nekakva koalicija... glas za niv e glas za sipcite, ednostavno minus mkd glas.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.832
Поени од реакции
12.027
samo glup narod bi dal vlast na lider saren kurton sto odava pocit na envir hodza i go smeta yugo komunjarskiot sistem za uspesen model. i bas me interesira kako mislis deka ke dojdat na vlast koga nikoj ne saka ni da razgovara so niv a ne pak da napravi nekakva koalicija... glas za niv e glas za sipcite, ednostavno minus mkd glas.
А па од дпмневскиов систем економски тигар сме ко србиве.
Така се трубеше и на претходните избори и што дека доби мнозинство ете ги џам свиткаа ама добро живи били па видели
Оначе да те подсетам дека коалицира те со комуњари и тоа со некој што беше за промена на името ама меморија на рипка уствари дефакто и со огранокот на дуи ама спаковано во целофанче

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.506
Поени од реакции
6.972
Се согласувам, но ако Мицко не испорача со бугарија ќе треба да се има резервен план, се разбира тоа не треба да е левица, но исто така не треба да му се дозволи на твојот лидер да не продаде за ситно.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
14.037
Поени од реакции
25.622
А па од дпмневскиов систем економски тигар сме ко србиве.
Така се трубеше и на претходните избори и што дека доби мнозинство ете ги џам свиткаа ама добро живи били па видели
Оначе да те подсетам дека коалицира те со комуњари и тоа со некој што беше за промена на името ама меморија на рипка уствари дефакто и со огранокот на дуи ама спаковано во целофанче
pa bevme... ne cinese toa i sega sme kurtonijada.

i da vmro koalicira so gomna zosto nema dovolno pratenici da napravi vlada. i so gomna e podobro nego so levica pa sega vidi ti kolku vredi glasanjeto za niv.
Автоматски споено мислење:

Се согласувам, но ако Мицко не испорача со бугарија ќе треба да се има резервен план, се разбира тоа не треба да е левица, но исто така не треба да му се дозволи на твојот лидер да не продаде за ситно.
zavrsrsena rabota e toa, ne sme mokni za da smenime odluka sto e predhodno donesena i zad koja stoi usa ili eu. moze samo nesto malku da se promeni a celosna smena nema sansi za zal.

mojot lider e na drugata strana na svetot. ova u mkd ne mi pravi licno nikakva razlika.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.506
Поени од реакции
6.972

i da vmro koalicira so gomna zosto nema dovolno pratenici da napravi vlada. i so gomna e podobro nego so levica pa sega vidi ti kolku vredi glasanjeto za niv.

zavrsrsena rabota e toa, ne sme mokni za da smenime odluka sto e predhodno donesena i zad koja stoi usa ili eu. moze samo nesto malku da se promeni a celosna smena nema sansi za zal.

mojot lider e na drugata strana na svetot. ova u mkd ne mi pravi licno nikakva razlika.
Не разбирам ако си иселен зошто делиш совети, во право си но гледај си таму лидерите, незнам дали знаеш но договорот за добрососедство може било која страна да го откаже, не манипулирај дека е завршена работа.
И како второ, допрва ќе видат бугарите како изгледа тој договор во пракса, ако мислат дека ние вечно ќе им ќутиме се лажат. Си го покажаа они вистинското лице, нема веќе никакви шанси за добри односи.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
14.037
Поени од реакции
25.622
Не разбирам ако си иселен зошто делиш совети, во право си но гледај си таму лидерите, незнам дали знаеш но договорот за добрососедство може било која страна да го откаже, не манипулирај дека е завршена работа.
И како второ, допрва ќе видат бугарите како изгледа тој договор во пракса, ако мислат дека ние вечно ќе им ќутиме се лажат. Си го покажаа они вистинското лице, нема веќе никакви шанси за добри односи.
zosto ne ste sposobni da vodite drzava i indirektno me afektiraat glupostite sto gi pravite. od makedonec sega sum severno makedonski drzavjanin i slicno. od imanje sonce za zname sega imam ventilator. zosto imam rodnini vo mkd i zosto eden den ako sakam i resam da ziveam tamu povtorno mesto u drzava ke treba da ziveam u vukojebina unistena od kurtoni.

inace da moze da se otkazime od dogovorot pa i da go vratime imeto ednostrano i se toa jas sum ZA ama tebe koga ki opnat sankcii i ke ti gi zatvorat granicite ti ke treba da zivees so 200e plata.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.506
Поени од реакции
6.972
zosto ne ste sposobni da vodite drzava i indirektno me afektiraat glupostite sto gi pravite. od makedonec sega sum severno makedonski drzavjanin i slicno. od imanje sonce za zname sega imam ventilator. zosto imam rodnini vo mkd i zosto eden den ako sakam i resam da ziveam tamu povtorno mesto u drzava ke treba da ziveam u vukojebina unistena od kurtoni.

inace da moze da se otkazime od dogovorot pa i da go vratime imeto ednostrano i se toa jas sum ZA ama tebe koga ki opnat sankcii i ke ti gi zatvorat granicite ti ke treba da zivees so 200e plata.
Свесен ли си какво зло правите кога се вика така за знамето, и јас мислев како тебе но сменив мислење, многу е битно македонецот да се идентификува национално и етнички во државното знаме, со тоа се штити и потврдува чија е државноста, со почитување на кутлешот се ставаме во ранг на албанците си ја понижуваме нацијата и зорле се правиме заедница. Не сме ние заедница или дел од народ, они се тоа.
Второ знамето не е лош дизајн и баш ја претставува државноста според историските настани, сонцето е симбол на борбата на револуционерите во многу цитати.
Името сега многу тешко да се среди, но не е точно дека си северен македонец во државјанствата си пак Македонец, тоа со коса црта граѓанин не е ни дел од преспанскиот, повеќе е рамковна глупост која со време ќе ја средиме.
Трето ние не сме криви за ништо, незнам зошто нас вина ни ставаш? дали албанците гласаа за Заев 2016? зошто на народов му ставаш вина не разбирам, се знае како се изведе се и од каде беа притисоците.
Заев само што дојде на власт се сретна со Борисов и потпиша документ кој е во целост предавнички, каде што соседна држава која кобајаги признава народ и нација бара заеднички славења, каква врска има тоа со добрососедство сеуште незнам, нашиот народ бара категорична разделба со нив, додатно го негираат македонскиот јазик и го потпишуваат како уставна категорија а бараат да ги сакаш, за денес да се прават браќа и како помогнале за кочани, бугарска шизофренија.
Додека за францускиот договор на Ковачевски низ цела држава му излегоа на улица.
Четврто, ако толку се грижиш како ќе живееме пушти некој долар:cool:

Последно уредено:
Член од
12 декември 2010
Мислења
10.832
Поени од реакции
12.027

Хахаххахахахаха каков виц немале со кого да коалицираат хахахсхсх па одма нека се утепаат ако со толку пратеници ако неможеле влада да направат
Што е поразличен максо, не идеше на протестите? Не беше за промена на името? Не е комуњар? меџети не е дуи?
Кур ве заболе целата поента е да се дојде на власт па ако треба и со зајчето ке коалициравте
Ама затоа на локалните кур ке попушат зашто реално со тоа мнозинство се понашаат ко слуги

Kajgana Shop

На врв Bottom