zosto ne ste sposobni da vodite drzava i indirektno me afektiraat glupostite sto gi pravite. od makedonec sega sum severno makedonski drzavjanin i slicno. od imanje sonce za zname sega imam ventilator. zosto imam rodnini vo mkd i zosto eden den ako sakam i resam da ziveam tamu povtorno mesto u drzava ke treba da ziveam u vukojebina unistena od kurtoni.
inace da moze da se otkazime od dogovorot pa i da go vratime imeto ednostrano i se toa jas sum ZA ama tebe koga ki opnat sankcii i ke ti gi zatvorat granicite ti ke treba da zivees so 200e plata.
Свесен ли си какво зло правите кога се вика така за знамето, и јас мислев како тебе но сменив мислење, многу е битно македонецот да се идентификува национално и етнички во државното знаме, со тоа се штити и потврдува чија е државноста, со почитување на кутлешот се ставаме во ранг на албанците си ја понижуваме нацијата и зорле се правиме заедница. Не сме ние заедница или дел од народ, они се тоа.
Второ знамето не е лош дизајн и баш ја претставува државноста според историските настани, сонцето е симбол на борбата на револуционерите во многу цитати.
Името сега многу тешко да се среди, но не е точно дека си северен македонец во државјанствата си пак Македонец, тоа со коса црта граѓанин не е ни дел од преспанскиот, повеќе е рамковна глупост која со време ќе ја средиме.
Трето ние не сме криви за ништо, незнам зошто нас вина ни ставаш? дали албанците гласаа за Заев 2016? зошто на народов му ставаш вина не разбирам, се знае како се изведе се и од каде беа притисоците.
Заев само што дојде на власт се сретна со Борисов и потпиша документ кој е во целост предавнички, каде што соседна држава која кобајаги признава народ и нација бара заеднички славења, каква врска има тоа со добрососедство сеуште незнам, нашиот народ бара категорична разделба со нив, додатно го негираат македонскиот јазик и го потпишуваат како уставна категорија а бараат да ги сакаш, за денес да се прават браќа и како помогнале за кочани, бугарска шизофренија.
Додека за францускиот договор на Ковачевски низ цела држава му излегоа на улица.
Четврто, ако толку се грижиш како ќе живееме пушти некој долар