Јас се ова разбирам, откога знам за себе и што се вика од прадедо го знам лавот како симбол на македонија и нас македонците, но во случај со вакви договори и историски комисии(полит бироа) незнам дали е паметно ако мислиме за независноста да бидеме пак предмет на нови барања и промени, јас не им верувам на историчарите од македонската страна.
Јас се ова разбирам, откога знам за себе и што се вика од прадедо го знам лавот како симбол на македонија и нас македонците, но во случај со вакви договори и историски комисии(полит бироа) незнам дали е паметно ако мислиме за независноста да бидеме пак предмет на нови барања и промени, јас не им верувам на историчарите од македонската страна.
Пак ќе речам, небитно. Лавот едино гледам проблем дома да се протурка со арнаутите. Никој друг нема да има проблем. Лавот е, како што викаш, прифатен симбол меѓу Македонците, со исклучок на комуњари и слични кои во него гледаат партиски или булгарски симбол. Ако не за друго, има историски континуитет како симбол за Македонија. Редно е во тој случај политичките партии со лавот како симбол да се одкажат од партискиот грб затоа што сметам националните симболи се национални за сите Македонци и партиите треба да ги остават на страна, истото важи со кратенката ВМРО, на пример. Во знак на национален дух и национално единство треба да ги надминеме делбите, а партиските делби се доста присутни.
Не се лути одма , жити се.
Јас немам никаков проблем со лавчето , генерациски ми е во фамилија.
Крвта не лаже.
Тоа од на татко ми страната.
Од на мајка ми страната се плавите со ѕвездата.
Они пример , може месечина комотно да си стават место ѕвезда.
Од страна на женчето се комунисти од времето на Асном.
Луда куќа
Јас имам проблем со прекумерна употреба на симболи за нечии идеологии.
Нема потреба од тоа.
Лавот е грб на партија , неможе да биде грб на држава.
Таквите симболи не се нивни лични алатки.
Нема мешање баби и жаби.
Лавот , ако толку ви е неопходен најлогично е армија и полиција да го носи како додатен симбол за да се оддаде на некој начин почит за сите предходно што оружје земале за интересот на нацијата.
Грбот може да се смени за да изгледа поасално , нема потреба од некои големи промени.
Екипа Корео може да им средат работа за без пари,само они еднаш правилно нешто да направат и да е во интерес на граѓаните.
Химната е таа што е.
Јас викам малце они да се потрудат и да размислат за подобри идеи а не слуги на паши и бегови да бидат.
Нели сакаат културно да им се даде критика или совет...
Така велат сите со микрофоните , ама микрофоните на крај испаѓа дека се за да им ги напикаш во уста.
Абе лавот е симбол никој не го негира тоа, ама нема потреба грбот на вмро и на државата да биде ист.
Тоа е само проблем , не дека ми смета лавот.
Јас јадам гомна за тоа што предизвикуваат со вакви работи.
Можат лавот за армија и полиција да го користат , да не се претерува и да се испочитува општественото и политичко уредување во државата.
Они сакаат да се фалат со лавчето.
Не ми ги кажувајте , жити се.
Имаме многу поголема историја и секакви можности не знам што сте се фатиле да го спомнувате за на грб.
Ништо , X на лавот.
За лавови први се , а доле на Егејот и на Пиринот кој ги ебе.
Не се лути одма , жити се.
Јас немам никаков проблем со лавчето , генерациски ми е во фамилија.
Крвта не лаже.
Тоа од на татко ми страната.
Од на мајка ми страната се плавите со ѕвездата.
Они пример , може месечина комотно да си стават место ѕвезда.
Од страна на женчето се комунисти од времето на Асном.
Луда куќа
Јас имам проблем со прекумерна употреба на симболи за нечии идеологии.
Нема потреба од тоа.
Лавот е грб на партија , неможе да биде грб на држава.
Таквите симболи не се нивни лични алатки.
Нема мешање баби и жаби.
Лавот , ако толку ви е неопходен најлогично е армија и полиција да го носи како додатен симбол за да се оддаде на некој начин почит за сите предходно што оружје земале за интересот на нацијата.
Грбот може да се смени за да изгледа поасално , нема потреба од некои големи промени.
Екипа Корео може да им средат работа за без пари,само они еднаш правилно нешто да направат и да е во интерес на граѓаните.
Химната е таа што е.
Јас викам малце они да се потрудат и да размислат за подобри идеи а не слуги на паши и бегови да бидат.
Нели сакаат културно да им се даде критика или совет...
Така велат сите со микрофоните , ама микрофоните на крај испаѓа дека се за да им ги напикаш во уста.
Ми пречи комунистичкиот грб што сега го имаме. Комунизмот замина во одпадот на историјата нема потреба и ние вечно да го носиме тој товар како национален симбол со кој не се идентификуваме.
Сите околу нас ни го оспоруваат историскиот континуитет. Ние Македонците тука сме, од секогаш. Како луѓе, народ и денес нација. Лавот како симбол на Македонија има историски корен, за територијата Македонија. Со тоа, за мене, има силен аргумент за разлика од секој друг новоизмислен грб. Додатно верувам, дека лавот е грб што ќе биде најмногу прифатен од Македонскиот народ во споредба со секој друг избор. Нели националните симболи слyжат и за идентификација?
Критично гледам на злоупотреба на национални симболи и имиња за партиски потреби. Кажав горе, политичките партии се пролазни и не треба да користат национални симболи или имиња како ВМРО во нивните имиња или грбови. Колку и да сака ДПМНЕ да конструира континуитет со старото ВМРО, тоа не постои. Ако 1991 би прифател барем некои идеолошки сличности, денес морам да кажам дека ВМРО-ДПМНЕ е сосема друг cyбјект. Ако тоа е болката на ружите.
Пак ќе речам, небитно. Лавот едино гледам проблем дома да се протурка со арнаутите. Никој друг нема да има проблем. Лавот е, како што викаш, прифатен симбол меѓу Македонците, со исклучок на комуњари и слични кои во него гледаат партиски или булгарски симбол. Ако не за друго, има историски континуитет како симбол за Македонија. Редно е во тој случај политичките партии со лавот како симбол да се одкажат од партискиот грб затоа што сметам националните симболи се национални за сите Македонци и партиите треба да ги остават на страна, истото важи со кратенката ВМРО, на пример. Во знак на национален дух и национално единство треба да ги надминеме делбите, а партиските делби се доста присутни.
Јас уште сега би повикал партиите не само вмро туку да не се злоупотребува и сдс како наследници на кпм, после се што направија е срамота да се повикуваат на некаква идеологија, самите функционери се дебили, некој да се споредува денес со Делчев или Рацин е ненормално, они загинаа за Македонија, овие си ги сликаат прстињата кога гласаат закони и праќаат кај газдите, го продадоја својот народ и државата.
Ми пречи комунистичкиот грб што сега го имаме. Комунизмот замина во одпадот на историјата нема потреба и ние вечно да го носиме тој товар како национален симбол со кој не се идентификуваме.
Не е товар друже.
И тие биле луѓе во дадено време и толку им бил капацитетот.
Живееме во друго време.
Ама ако сака народот друг грб , нњка биде друг грб , мене не ми смета.
Не со лавчиња и такви подли финти за да се вртат бо круг истите проблеми.
Ние Македонците тука сме, од секогаш. Како луѓе, народ и денес нација. Лавот како симбол на Македонија има историски корен, за територијата Македонија.
Со тоа, за мене, има силен аргумент за разлика од секој друг новоизмислен грб. Додатно верувам, дека лавот е грб што ќе биде најмногу прифатен од Македонскиот народ во споредба со секој друг избор. Нели националните симболи слyжат и за идентификација?
А зошто да не биде грб што ќе ја одслика нашата историја многу подобро него еден лав.
Зашто не убавините на нашите земји и традиции него симболи за револуција.
Тие не се за секаде.
Критично гледам на злоупотреба на национални симболи и имиња за партиски потреби. Кажав горе, политичките партии се пролазни и не треба да користат национални симболи или имиња како ВМРО во нивните имиња или грбови. Колку и да сака ДПМНЕ да конструира континуитет со старото ВМРО, тоа не постои. Ако 1991 би прифател барем некои идеолошки сличности, денес морам да кажам дека ВМРО-ДПМНЕ е сосема друг cyбјект. Ако тоа е болката на ружите.
Без разлика , они се тоа што е останато од организацијата.
На нив ја остави народот , или грешка сум?
ВМРО нема лидер.
Нема потесно раководство.
Нема органи на партијата што ќе ја штитат од надворешни влијанија.
Нема масовна подршка од народот.
ВМРО ги остави потенцијалните кадри за ефтина роба и потрчковци.
Знаеа дека ќе дојдат на власт , имаа време да најдат сојузници и пак клекнаа.
А зошто да не биде грб што ќе ја одслика нашата историја многу подобро него еден лав.
Зашто не убавините на нашите земји и традиции него симболи за револуција.
Тие не се за секаде.
Добра идеја, новиот грб треба да има Сонце со чисто ведро небо, тука може да се стави и планина бидејќи сме нели планинска земја, река која тече како Вардар, нешто народна носија/фолклор со црвено и може растенија неколку од страна да се стават. Нешто како овој грб доле.
Патем петокрака да стои или не? Бидејќи нели историјата на нашиот народ да ја отслика а не смееме ниту кутлеш ниту лав па останува само ѕвездата.
А не се прашувате зошто баш сега се отвора оваа тема за грбот? Дали тоа не е увертира во уставните измени согласно преговарачката рамка? Дали тоа не е дефокусирање на јавноста од актуелните проблеми за кои очигледно немаат идеа како да ги решат? До каде се со судството, до каде се со здравството, отпуштањата од странските инвестиции, оти се усраа и синоќа не донесоа одлука за ограничување на маржите... досега на секое поле се апсолутно импотентни и сега ке менувале грб, со месеци медиумите ке кењат за грбот...
Бугарскиот медиум bgnes.bg објавува напис и документарен филм за историјата на обидите за изградба на коридорот 8. Ви го пренесуване во целост. Илјадници идеи, политики, планови, буџети, предлози, проекти и лаги. Безброј влади во Скопје и Софија и НУЛА резултати за 150 години. Истите земјени...
racin.mk
Ако навистина Трампчо го откачи Балканот, ние , Косово а и Србија ќе бидеме изолирани. За таа цел се Шенгенизирани и Романија и Бугарија.
Проблемот е што државите од балканскиот Слеп колосек не се сложни, посебно Косово и Србија.
Дополнително, Грција го Саботира железничкиот поврзување преку Скопје, туку сака да ги пренасочи преку Софија и Ниш, каква Брза Пруга Пешта Солун, кога Грција се уште блокира. А кога им требаше за Олимпиадата во Атина, ЉуБчо се што посакаа им даде.
Идејата за поврзување на Италија со Бугарија е од бајденовите евро натовски елементи, кој се ориентирани кон Долга војна во Украина, а која и одговара на Бугарија. Наша грешка е што по 30 години не се поврзав му е со ДУРЕС(Драч), па сега да го условиме поврзувањето со Бугарија...
Јас сум горд србофоб, бугарофоб, гркофоб и албанофоб ако имаш проблем значи ти си имаш филија кон еден од овие четири магариња.
И чим историјата се злоупотребува од бугари и срби сметам дека не треба да е лавот, затоа што они се повикуваат на фиктивни феудални средновековни држави.
Затоа сметам дека знамето на Чуповски ем ја проширува борбата за независност до 1913 и плус е крајно спротиставен баш против бугарите и србите, затоа тој грб за мене има најдобра логика да се усвои.
Како што се сеќавам уште кога беше блиску да се изгласа црвениот лав Борисов немаше никаков проблем со таа одлука, треба да си глуп пак да одиш по тој пат.
Па така кажи што му се мислиш и зошто да имаш терет непотребен на душата..Оваа болдираново ти е на прво место,а овие другите ти се помека варијанта за да не испаднеш асли педер демек па ги наброја ради реда..Ако веќе ми лепиш етикети стави ме под вИстинофили
пошто во историјата не чепкам зашто поголема лага и гомнарија од неа нема моментално(уствари тука се во рангот со корона вирусот)..
Па така кажи што му се мислиш и зошто да имаш терет непотребен на душата..Оваа болдираново ти е на прво место,а овие другите ти се помека варијанта за да не испаднеш асли педер демек па ги наброја ради реда..Ако веќе ми лепиш етикети стави ме под вИстинофили
пошто во историјата не чепкам зашто поголема лага и гомнарија од неа нема моментално(уствари тука се во рангот со корона вирусот)..
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.