Можеш да ги наречеш како сакаш, по твое наоѓање, па дури и „тешки идиоти„...ама...тоа се „само„ луѓе кои го користат „моментумот„ на нивна блискост со власта (по можност, со секоја...) и, користејќи ја таа прилика, на натрпаат што појќе капитал...оти нели, „нашата земјата„ се‘ уште (веќе бесконечно...) се наоѓа во периодот на „почетна акумулација на капиталот„, што би рекол Маркс, па чо‘ек треба да е или луд или чесен (читај-глуп) и да не ја искорист приликата за стекнување капитал и себепозиционирање во економијата и во општеството...па нека е тоа стекнување (капитал) и нечесно, а привидно легалано, како што гледаме веќе 35г.Добро еве не читале книги, гледале филмови. Нели им текнува Френк Лукас како падна во Американ Генгстар кога се појавимсо бундата на бокс меч? Нели им текнува од Гудфелас сцената како ги шљака Де Ниро пред жените пошто купиле скапи коли?
Шала на страна, тешки идиоти.
Во „нашата земјата„, крадењето се изведува низ легални процедури, така да од „остатокот„ од украденото, треба да има „и за тате и за бате„, што значи, треба да има за сите кои вмешале прсти во беззаконото богатење.Адвокати ,судии,обвинители,референти,кодоши внатре вработени,свиркачи,сега тријат раце,се наполнаја со кешарина од лопужите ,
лова лова лова падаче са крова
море конфискација на цел имот од лопужите,строги казни и доживотна забрана на нивни најблиски во јавна администрација
Истражната постапка е за перење пари. Дали во обвинителен акт ќе ги товарат и за загрозување на живот и здравје на граѓаните зависи од кадар поставен од дуи и сдс кој е фамилијарен пријател на Ахмети. Исмаил Јахоски е торбеш и беше пратеник на дуи не знам дали уште е. Затоа синчето е во домашен притвор. Нејсе, Тошко и директорон влегоа во октагон и се надевам ќе победат.Моментот со нискоквалитетниот отровен мазут ќе им ја ебе мајката на овие. Да беше само за пари работава, ќе се испеглаа недоразбирањата.
А кога не било така? Секогаш Македонецот го јаде од своите, денес во влада сеуште има партија што го слави Тито и Југославија(Знам) мене воопшто не ми е чудно што балисти и терористи се во Македонско собрание, тоа е континуитет од предходниот систем, еве ги судените и убиваните од движењето Бунт на чело на стреланиот Трајко Попов и нивната смешна интеракција со Киро Глигоров.Братство и единство функционира во државава.
Каурите ќе одговараат а рамковните ќе бидат помилувани.
Каурите се телохранители за рамковните и го подметнуваат грбот а рамковните се вечно обесправени во општеството.
Моментално за овој постот за Рамазан, рамковните во државните фирми вадат лажни боледувања од лекари и седат дома, им се намалува незначителна сума од 9-10 % од плата а им тече регуларно стажот.
Големо чудо што ќе земаат 10 % помалку плата, тие пари и така би ги потрошиле доколку би доаѓале на работните места во државна администрација.
Во некои места од државната управа доаѓаат накај пладне на работа
колку за да се потпишат, во некои државни фирми воопшто и не доаѓаат, а како што погоре пишав во некои државни фирми поднесуваат лажни боледувања а ништо не им е во здравствена смисла, здрави а користат боледувања.
ова е само купување поени за пред локални избориЕдвај чекам овчаринe пласнички да ги видам за решетки се надевам ова нема да застане овде.
Веќе ти одговориле, дебитна картичка се поврзува, таа ти е всушност линк до твојата сметка од која PayPal повлекува пари за плаќање/трошење онлајн. Јас те сфатив многу добро, и мислам дека и јас бев јасен кога реков дека имаме само "еднонасочен" PayPal, односно дека немаме опција за примање пари, а со тоа и да повлекуваме на наша сметка во банка.Ne sum vo Makedonija i ne znam kako odi konkretno ama kako shto mi rekle prijateli PayPal mozhi samo so kreditna kartichka. I kako shto i samio reche ne mozhi da primash pari.
Ako imash PayPal pishi dali e povrzan so tvojata transakciska smetka ili so kreditna kartichka!