Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.392
Поени од реакции
8.998
Комуњарите активно бојкотираат. Неможат да поднесат пораз. Мора да ги снема со овие избори.
Изгледа бојкотираат и за парламентарни. Пред малку поминав покрај нивниот штаб. Владее права мртовечка атмосфера. Никој со никого не зборува. Личат како да се попарени.

E

enzo8

Гостин
Јавно ќе си пишам, сакав да гласам за Левица ама што направија последни два месеци, не заслужуваат пошто не знаат кај тераат и во прилика кога можеш да влезеш во македонска колаиција и да ги држиш за узди ВМРО да не забегаат, они его трип тераат.
Втор пик ми беше Максо и сакав да го гласам ама во последен момент закоружив за ВМРО и ова ќе му биде последна шанса на ВМРО, последен глас ако во наредни 4 години не почнат со чистење и работење како треба ама ако излезат иста паричка како СДС тогаш барем нема да ми е криво кога на @kano тука ќе му собирам мајки и шајки.
За Максо не гласав само ради тоа што ептен ми е нов и сакам да видам што ќе излезе од целава фама пошто мислам дека некој го држи од позадина, а ако излезе дека е Бранко, секако дека нема да го гласам па макар најдобар да е, пошто комуњар е комуњар, сега и увек.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.349
Поени од реакции
6.431
Иначе ова со бирањето ливчиња е ново нешто и тоа ви кажува на кого му одговара такво нешто.
Тоа ќе кажев, бојкотот (не)свесно го форсираат од комисија со прашање - А ќе гласате и за претседател? Пичка ти одвратна материна, ако сум се појавил и двата листа ќе ми ги дадеш. Ако бојкотирам, од дома не искачам. Се појавиш ли физички, обавезно добиваш толку листа колку што се гласа.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.270
Поени од реакции
15.384
Претседателски, до 11:00 часот, најголема излезност во:
1. Крива Паланка - 27,99%
2. Пробиштип - 24,89%
3. Демир Капија - 23,00%
4. Македонски Брод - 21,83%
5. Новаци - 21,83%

Мојот Брод, со излезност 22,43% за парламентарни. Во Брод има точно 0 Албанци, значи овие 0,6% кои бојкотирале се некои одродени.
Пласница влегува под Македонски брод, а во превод значи Пуцко или Дуи

Stef_12

Player hater
Член од
15 јануари 2009
Мислења
1.022
Поени од реакции
637
Ванковска не земала ливче за претседателски. Исто како Артан Груби . Мора Димитар и Левица веднаш да се дистанцираат од оваа. Крмов веќе повика на масовно гласање и никаков бојкот да нема !.

Член од
10 март 2022
Мислења
209
Поени од реакции
410
Член од
20 април 2023
Мислења
988
Поени од реакции
2.430
Изгледа бојкотираат и за парламентарни. Пред малку поминав покрај нивниот штаб. Владее права мртовечка атмосфера. Никој со никого не зборува. Личат како да се попарени.
neka go najde nekoj videoto od referendumot koa bea isto popareni i se teraa da se smeat megju sebe, ama i popareni, pak smenija ime semkata da im se sotre, site familii da im gi snema

Kajgana Shop

На врв Bottom