Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.378
Поени од реакции
6.532
Абе дека мртвиве сдсовци се замишљаат дека којзнае каква работа праат со бојкот на претседателски, страшна работа.

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.611
Поени од реакции
7.737
Излезноста на парламентарни, со вакво темпо, е далеку од предвидуваните +55% (се збореше за нови 100к гласачи во однос на прв круг).
До сега има 28 000 повеќе излезени гласачи на парламентарни, би требало да има околу 80-90 000 плус гласачи од прв круг до 19 часот.

Член од
7 февруари 2021
Мислења
260
Поени од реакции
783
Под 1. гасење на социјално кај џганот шиптаpи, цигани и останата шлајмарија
За социјални случаи во ред да им се даде помош додека застанат на нозе. И јас сум бил неколку години социјален случај после тоа се вработив. Ама познавам Торбеши што работеа во приватни фирми со солидна плата значи не минималец туку просек и плус земаа некои рамковни пари.
Е тоа не можам да го сварам.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.474
Поени од реакции
24.714
Јавно ќе си пишам, сакав да гласам за Левица ама што направија последни два месеци, не заслужуваат пошто не знаат кај тераат и во прилика кога можеш да влезеш во македонска колаиција и да ги држиш за узди ВМРО да не забегаат, они его трип тераат.
Втор пик ми беше Максо и сакав да го гласам ама во последен момент закоружив за ВМРО и ова ќе му биде последна шанса на ВМРО, последен глас ако во наредни 4 години не почнат со чистење и работење како треба ама ако излезат иста паричка како СДС тогаш барем нема да ми е криво кога на @kano тука ќе му собирам мајки и шајки.
За Максо не гласав само ради тоа што ептен ми е нов и сакам да видам што ќе излезе од целава фама пошто мислам дека некој го држи од позадина, а ако излезе дека е Бранко, секако дека нема да го гласам па макар најдобар да е, пошто комуњар е комуњар, сега и увек.
pukaj... iako ne sum del od vmro, sepak od ona sto realno go imas za izbor daleku najdobra opcija se.

napravi dobar izbor pri mnogu losi opcii...

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.760
Поени од реакции
36.663
Претседателски, до 13:00:
1. Крива Паланка - 46,44%
2. Новаци - 39,86%
3. Пробиштип - 39,59%
4. Вевчани - 37,83%
5. Македонски Брод - 35,92%
6. Кратово - 35,26%
7. Крушево - 34,78%
8. Демир Капија - 34,23%
9. Берово - 34,18%
10. Аеродром - 32,91%
...
71. Студеничани - 9,46%
72. Центар Жупа - 9,34%
73. Пласница - 8,92%
74. Дебар - 8,78%
75. Сарај - 8,17%
76. Арачиново - 7,17%
77. Желино - 6,79%
78. Врапчиште - 5,38%
79. Боговиње - 5,17%
80. Липково - 3,28%

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.474
Поени од реакции
24.714
Ванковска не земала ливче за претседателски. Исто како Артан Груби . Мора Димитар и Левица веднаш да се дистанцираат од оваа. Крмов веќе повика на масовно гласање и никаков бојкот да нема !.
toa bese radi reda... si kazaa oni denovive, si se lajkaa i sto ti ne. eden eban post na minut do 12 ne menja nisto.

Член од
20 декември 2023
Мислења
184
Поени од реакции
720
Под овие околности, ако судот ја вратеше Лефица на старото раководство, и парот нарцистични професори беше избркан на клоци од партијата, верувам дека успехот во споредба со претходните избори ќе им беше најмалку х300%+. Свесно е членството, ама партијата е под окупација и затоа ги гласаат само тинејџери со испран мозок од пцовките на профето и по некој џган стар ерген без работа кој ги мрази сите освен себе за својата неспособност. Партијата очигледно нема квалитетен кадар за кандидатура, па ги одбира по не знам кои околности најбош луѓе кои не се ништо различни од ботовите на ездеес поведени од манипулаторското раководство. Среќа познавам тројца нивни кандидати за пратеници па малку ми требаше да одлучам за кој да го дадам мојот глас. Не ви требаат овие луѓе во животот, тоа се партиски цицачи. Жал ми е за изманипулираниот народ кој ќе ги гласа САМО овие избори… а го има доста, по коментариве тука.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.891
Поени од реакции
13.002
И чекај сега Дуи мафијашите сс повикуваат на демократски и европски идеали а бојкотираат демократски процес како слободни избори?

Па дај нека бекнат тие вошкарите европски и куртоните во Америчка амбасада.

Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.003
Поени од реакции
3.991
За социјални случаи во ред да им се даде помош додека застанат на нозе.
Многу мал % се такви, а и да ги има треба да им се изгасне дур не научат да ја почитуваат државата во која живеат и лебот кој им го даваме

Неблагодарници се тие колку повеќе им даваш толку повеќе ти бараат

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.474
Поени од реакции
24.714
Член од
21 септември 2011
Мислења
703
Поени од реакции
2.089
Имам чувство дека избориве се Македонци против сите. Мислам дека ќе успееме сами да се избориме па дури и да немаме реална потреба од УЧК лајт да правиме влада иако нели мора јер соживот. Во секој случај после изборите ќе треба да се ре-едуцираат сите малцинства.

Прегледај го приврзокот 416042
Не го можам Миленко, но за овој гадов од лево што не прозборе македонски ми е Мистер Универзум.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.226
Поени од реакции
14.523
До сега има 28 000 повеќе излезени гласачи на парламентарни, би требало да има околу 80-90 000 плус гласачи од прв круг до 19 часот.
Можно е, но повеќе мислам дека ќе биде околу 50-60к.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.182
Поени од реакции
22.781
Не го можам Миленко, но за овој гадов од десно што не прозборе македонски ми е Мистер Универзум.
Миленко онака го ставив, ја најдов сликава забавна инаку кажаното е мое мислење, не цитирав никого.

Kajgana Shop

На врв Bottom