мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 18.930
- Поени од реакции
- 23.342
Vidi be levicarce smotano, jas i taka za DUI si glasam ili nivna koalicija. Mislis mene mi menva dali bilo DIU, Besa ili tamu koj se. Isto sranje se site ali mene licno mi odgovara da dobijat sto povekje glasovi i zatoa si gi glasam. Jas ne se cukam po gradi deka Severdjanija ke ja opravam ili pak deka imam samo najdobri nameri. Nemam, me zabole mene za Severdjistan.
Vie ste tie sto placite i kukate kako vaka povekje nemozi, SDSM so DIU ja zapustija drzavata i deka samo ste imale najdobri nameri koga rusevte rezim so penkalo i si gi glasavte istitite tie SDSM. Momentalno SDSM so DIU se na vlast.
Zatoa te prasav, sakas SDSM da padni ili ne?
Ako sakas da padni toj e nacinot, nema ama ...
Ima tuka i druga matematika koja e nadvor od tvoite kapaciteti i moznosti, no ete sepak ke probam da ti objasnam. Kolku edna partija, vo slucajot VMRO ima povekje pratenici i pomalce zavisi od koalicionite partneri za da formira vlada ili ima mnozinstvo, pomalce ke im udovoluva na istite tie koalicioni partneri, dali bilo DIU, Besa ili koj i da se. Ke bidat povekje kako dekor vo vladata.
Ajde procesiraj go ova pa javise vo sarenokurtonski stil so slikicki i gluposti posto realno i tolku vi e kapacitetot.