Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.959
Поени од реакции
8.143
bez navreda ama ako posle se ovo uste ne si odlucil i se dvoumis megu promeni ili da go frlis svojot glas i defakto da ja oslabis makedonskata opcija vo novata vlada slobodno glasaj za levica. samo posle nemoj da kukash i vikas ist kancer bile koga ke treba da im se popushti nesto na drugite, ete si imal moznost da odberes dali ke glasas za pozitivni promeni ili ke go frlish glasot i si odbral sto si odbral.
Какво е ова заплашување, ко небаре вмро ако добие 61 пратеник преку ноќ ружи ќе почнат да цветаат.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.492
Поени од реакции
24.736
Какво е ова заплашување, ко небаре вмро ако добие 61 пратеник преку ноќ ружи ќе почнат да цветаат.
taman rabota, ama ke nemora da se prifakaat tugi stavovi, ke nemora da imame sipci direktori i red drugi raboti.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.585
Поени од реакции
66.300
Во некој паранормален свет, излагаат од СДС и викаат, ке им дадеме поддршка на ВМРО, да формираат влада без ДУИ, затоа што згрешивме на претходните избори и не знаевме дека до толку ке ја раскурцаат државата, само за да се отстрани овој канцер што 22 ја јаде државата и ги порива сите столбови. Ке добијат далеку повеќе гласови за 4 години, отколку сега СДС да им биде прокси партија на ДУИ и да им дадат практично се што ке побараат од ДУИ.

Член од
22 февруари 2024
Мислења
885
Поени од реакции
2.846
Боки ќе тера уште едно маратонско интервју на 6ти Мај, у очи избори.

RIP сдс.
Ако е добро планирано со ВМРО, искрено му кажувам дека е многу добар потег . Две муви тепа со еден удар . Одмазда и бркање гласови на СДС .

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.765
Поени од реакции
3.830
Во некој паранормален свет, излагаат од СДС и викаат, ке им дадеме поддршка на ВМРО, да формираат влада без ДУИ, затоа што згрешивме на претходните избори и не знаевме дека до толку ке ја раскурцаат државата, само за да се отстрани овој канцер што 22 ја јаде државата и ги порива сите столбови. Ке добијат далеку повеќе гласови за 4 години, отколку сега СДС да им биде прокси партија на ДУИ и да им дадат практично се што ке побараат од ДУИ.
Моментално клучот за ова сценарио не е кај сдс. Ништо неможат да постигнат ниту да сменат.

Вмро ионака нема да коалицира со ДУИ. Тоа е веќе одлучено.
Но сега, како никогаш до сега имаме можност да излеземе во контролата на калето и да им ја истумбаме колата. Мицко може во името на македонците да се ослободи од сите уцени на албанските партии и буквално да ги ослободи македонците од ропството на тие уцени во сопствената држава.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.492
Поени од реакции
24.736
Моментално клучот за ова сценарио не е кај сдс. Ништо неможат да постигнат ниту да сменат.

Вмро ионака нема да коалицира со ДУИ. Тоа е веќе одлучено.
Но сега, како никогаш до сега имаме можност да излеземе во контролата на калето и да им ја истумбаме колата. Мицко може во името на македонците да се ослободи од сите уцени на албанските партии и буквално да ги ослободи македонците од ропството на тие уцени во сопствената држава.
ne ide bash toa taka, kale ima nekolku nacini na kontrola i nema bash da gi spreci 61 pratenik ali ke gi namali i potisne baranjata na bracata i ke ni kupi vreme da se sredime malku od malku.

Член од
30 август 2012
Мислења
3.570
Поени од реакции
6.231
bez navreda ama ako posle se ovo uste ne si odlucil i se dvoumis megu promeni ili da go frlis svojot glas i defakto da ja oslabis makedonskata opcija vo novata vlada slobodno glasaj za levica. samo posle nemoj da kukash i vikas ist kancer bile koga ke treba da im se popushti nesto na drugite, ete si imal moznost da odberes dali ke glasas za pozitivni promeni ili ke go frlish glasot i si odbral sto si odbral.
Кој ќе напрај промени бе :pos: Антонио Милошевски , Александар Николовски , Тимчо Муцунски или онаа со 6 те стана Дафина шо уште патни трошоци лапа а има 6 стана во Скопје .

И 70 да има вмро пак ќе напрај коалиција со Курти т.е. со ВЛЕР , МЛЕР како се викат..

Дај не се губете исто ќе биди само барем сдс на нашата земја поќе нема да постои , а вмро ништо нема да напрај еве ќе прајме муабет .

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.492
Поени од реакции
24.736
Кој ќе напрај промени бе :pos: Антонио Милошевски , Александар Николовски , Тимчо Муцунски или онаа со 6 те стана Дафина шо уште патни трошоци лапа а има 6 стана во Скопје .

И 70 да има вмро пак ќе напрај коалиција со Курти т.е. со ВЛЕР , МЛЕР како се викат..

Дај не се губете исто ќе биди само барем сдс на нашата земја поќе нема да постои , а вмро ништо нема да напрај еве ќе прајме муабет .
fala vangja sto posveti vreme da napises nesto na temata...

drug pat ako ne ti cinat tie sto si gi nabrojal/spomnal odberete podobri. obicno toa taka ide. vas kontinuirano nikoj ne vi cini.
:toe:

Член од
17 април 2024
Мислења
602
Поени од реакции
1.435
Нова влада фикс ВМРО-ЗНАМ-за жал ,,Вреди". Се е подобро отколку СДС и терористичката-криминогена организација ДУИ

Член од
8 јануари 2013
Мислења
646
Поени од реакции
2.087
После статусов на Грујо,да бев Ѓурка не би искачал више на ТВ:pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom