Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.500
Поени од реакции
8.240
Зарем ти очекуваш од човек со двоцифрено IQ да има развиено социјални и карактерни особини?!
Не оди подалеку, тргни од елементарна култура..
пр. ќе фрлиме ѓубре од прозор, или до канта (јер високо развиена свест), за после нашето дете да си игра во тоа ѓубре надвор..

И јас да очекувам да тој човек, на кој патем гласот му вреди подеднакво исто како и мојот.. направи правилен избор за државата и општеството во кое живее и битисува!? :toe:
Pred se se slozhuvam so toa shto sakash da go kazhish!
Ama ne go kazhuvash pravilno, barem po moe.
Vo MKD ima mnogumina so visoko IQ 130-140 ama od drzhavnost imaat NULLA Kompri , toj del od socijalno bitie im e pregoren vo mozokot. Tie za 5 Pari ce si ja prodadat i sopstvenata majka. Ama prashaj gi Za Kompjuteri, roboti technologii i sl. ima 5 godini da ti raspravaat.

A najgolem krivec za toa socijalno bitisuvanje e poteknato od pred 60-70 godini od siromashtija i glad koe shto vo vremeto se pretvorilo vo slepa posluzhnost i sega e dojdeno do status Sluga, kurva..
Автоматски споено мислење:

A i so se zamaras ti tamu vo germanite, ova e lokalen problem so lokalni idioti. Ne deka te zasegna tebe za pasosi, lk, vozacki i slicni gluposti. Dali na soobrakjajnata piselo NMK ili MKD, dali vo pasosot ti piselo kosa crta ili neznam so, dali utre ke te pustat preku granica ili ke ti pisat kazna. Dali vo bolnica ke vrabotat ramkoven shiptаr ili ne. Emigriant si ti, tuka glasas ako ti se pogodi terminot so odmorot eventualno.
Jas treba da go delam vozduhot so sareni idioti, ti ja nemas taa privilegija niti gi osekjas posledicite od nivnata maloumnost.
Ne be vlade, Jas nesum od Prodadenite, mene me boli za se shto sum go smetal i go smetam svoe! Svoja zemja, drzhava, narod...
A i ako jas ne sum vo Mk ne znaci deka familijata ne mi e vo Mk i gledam sekoj den kako strada a toa vamu na zapad povejce boli odkolku koga ce si zaedno so niv srede lanja zakopan.
Si vikam me razbirash.

Член од
5 февруари 2024
Мислења
147
Поени од реакции
239
Ne trieset strani, dur sum tuka ke im go krsam filmot vo koj se vlezeni. Na glup covek ne mozis kulturno i diplomatski da mu ukazis deka e glup, moras so primeri, direktno, nekogas i da mu crtas za da sfatat kolku se glupi. Ete denovive bas i nemam popametna rabota pa resiv da si ja ispolnam mojata gragjanska dolznost i da mu ukazam na sarenokurtoncite kade im e mestoto.
A i so se zamaras ti tamu vo germanite, ova e lokalen problem so lokalni idioti. Ne deka te zasegna tebe za pasosi, lk, vozacki i slicni gluposti. Dali na soobrakjajnata piselo NMK ili MKD, dali vo pasosot ti piselo kosa crta ili neznam so, dali utre ke te pustat preku granica ili ke ti pisat kazna. Dali vo bolnica ke vrabotat ramkoven shiptаr ili ne. Emigriant si ti, tuka glasas ako ti se pogodi terminot so odmorot eventualno.
Jas treba da go delam vozduhot so sareni idioti, ti ja nemas taa privilegija niti gi osekjas posledicite od nivnata maloumnost.
Nemas nikakva osnova da ja napagjas makedonskata dijaspora Makedonija e nivna maticna drzava i imaa pravo da se interesiraat sto se slucuva

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.412
Поени од реакции
24.132
Ne be vlade, Jas nesum od Prodadenite, mene me boli za se shto sum go smetal i go smetam svoe! Svoja zemja, drzhava, narod...
A i ako jas ne sum vo Mk ne znaci deka familijata ne mi e vo Mk i gledam sekoj den kako strada a toa vamu na zapad povejce boli odkolku koga ce si zaedno so niv srede lanja zakopan.
Si vikam me razbirash.
E pa ako te boli, najmalku sto mozes da napravis e da mu ukazes na sarenokurtoncite, sega blagonadeznite Levicari kade im e mestoto. Ako gi ostavis bez nadzor, gledas odma vo nekoj film vlegvat. Pak nekoja glupost ke napravat.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.182
Поени од реакции
6.208
Член од
12 декември 2010
Мислења
10.639
Поени од реакции
11.714
ЗНАМ е само брод за спасување на сдсовците, Максим крв даде да го стави Талат за претседател на собрание и да го спаси Заев, активно учествуваше во промената на името, тие што пропагираат за промена на името се може да се наречат само не Македонци, тој се уште ќе беше во СДС, само да не пукнеше тиквата за локалните избори кога не доби поддршка од својата матична партија.
Исти ташак ко Стевче јакимовски, најголеми патриоти се сега

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.075
Поени од реакции
6.219
Стевче и Максо во улога на патриоти е оксиморон, луѓе со про југословенски и про српски чуства не е можно да бидат македонски патриоти, за нив е можно само да ги гласаат забегани луѓе.
Југословен патриот
Србоман патриот
Бугараш патриот
Мултиетничка држава на сите патриот
Чесен Краден
Видовид Слепец
Бела Темнина
Жив Мртовец

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.182
Поени од реакции
6.208
Ce treba vo Demirhisar toa zgradite da gi proshirite :pos:
Реално во проценти жителите на Демир хисар се најголемите психијатриски случаеви во Македонија па не случајно и таа болница баш таму е направена.Пред неколку години на социјалните мрежи се закачив со еден таков случај од Демир Хисар кој тврдеше дека рута од 320км пресметана на google maps била во пракса 240км бидејки тие пресметки на километри што ги давала гоогле мапата биле грешни и помеѓу секое растојание требало да се скратат по 10,15км.:pos:

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Македонците патат со тоа што имаат слаб карактер.
Баш така, види ги само членовите на дпмне и со тоа ќе ти стане јасно. Ако еден Никола Мицевски, кој бил член на УМС уште од Југославија, е уплашен од Талат пред говорница, ако еден Трајко Славевски кој е исто стар член на партијата, после инцидентот со Данела испаѓа на интервју кажува како најбитно му било честа на Талат да ја одбрани кога оваа го нарече Талат Славевски, ако еден Антонио кого го маваа 5 минути и овој ќутеше и не реагираше тогаш што да очекуваме понатаму. Овие луѓе треба да се носители во македонската доминација во собранието, во вакви политички времиња.

Јас ретко кај кој Македонец имам видено јак карактер кога станува збор за судир со непријатели од таков вид како Талат или оној што го маваше Антонио, голема амеба треба да си да го дозволиш тоа а притоа го преставуваш светото име на вмро. Освен Груевски кој има издомирано врз Талат и цело собрание таму, мислам дека ниеден досега нема лош поглед упатено на некој од пратениците на дуи, Апасиев може исто да се спомне ама го нема тој став како Груевски, но пак и не бил премиер како него исто така.

Член од
22 декември 2018
Мислења
508
Поени од реакции
713
Битно Левица кажува дека ќе го поништи сигурно договорот. Жмицко одбива со изговор дека договорот е реалност. Така се гледа кој сака да сме северџани, а кој не.
На кајгана можеш да пишуваш лажни теории како со пописот што не излегуваа дека ќе го поништеле.. Кога ќе седнеш на маса со големи играчи нема сакам не сакам, ти треба пријатели моќни да можеш да играш лево, десно, очигледно ние немаме пријатели така да седи и ќути.. Можеш барем 3 деца да направиш да се шириме колку толку..

Член од
5 февруари 2024
Мислења
147
Поени од реакции
239
Баш така, види ги само членовите на дпмне и со тоа ќе ти стане јасно. Ако еден Никола Мицевски, кој бил член на УМС уште од Југославија, е уплашен од Талат пред говорница, ако еден Трајко Славевски кој е исто стар член на партијата, после инцидентот со Данела испаѓа на интервју кажува како најбитно му било честа на Талат да ја одбрани кога оваа го нарече Талат Славевски, ако еден Антонио кого го маваа 5 минути и овој ќутеше и не реагираше тогаш што да очекуваме понатаму. Овие луѓе треба да се носители во македонската доминација во собранието, во вакви политички времиња.

Јас ретко кај кој Македонец имам видено јак карактер кога станува збор за судир со непријатели од таков вид како Талат или оној што го маваше Антонио, голема амеба треба да си да го дозволиш тоа а притоа го преставуваш светото име на вмро. Освен Груевски кој има издомирано врз Талат и цело собрание таму, мислам дека ниеден досега нема лош поглед упатено на некој од пратениците на дуи, Апасиев може исто да се спомне ама го нема тој став како Груевски, но пак и не бил премиер како него исто така.
grujco nakurcen bese steta ne go cepnaa da go izedat tie od obezbeduvanjeto

Член од
16 април 2014
Мислења
7.373
Поени од реакции
11.833
Зошто се газевме од смеење кога тие од Интегра или како и да се викаа ветуваа смејсшатли, а не се смееме кога Левица ветува дека ќе го врати името?
Муабетов е од типот, абе јас ако бидам премиер солун ќе го вратам.
Како бе друже?

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
На кајгана можеш да пишуваш лажни теории како со пописот што не излегуваа дека ќе го поништеле.. Кога ќе седнеш на маса со големи играчи нема сакам не сакам, ти треба пријатели моќни да можеш да играш лево, десно, очигледно ние немаме пријатели така да седи и ќути.. Можеш барем 3 деца да направиш да се шириме колку толку..
На кого да направи, од кај што сме утепани без светски играчи, уште сме вака утепани од вакви преставници како Милошевски, па и тие што као треба да раѓаат се влезени во филм дека сме во Калифорнија и живееме околу со телетабиси а не вакви соседи, кој од кој полош по нас. Требаше Грујо со кампањата за 3 дете да направи заедно и некоја кампања за земање жени од Албанија, со еден удар две муви :icon_mrgr:

grujco nakurcen bese steta ne go cepnaa da go izedat tie od obezbeduvanjeto
Никогаш помирен не бил Талат ама џабе, касно му текна и него како треба со дуи, да тргнеше така 2006 може ќе изгубевме нешто ама сигурен сум дека ќе добиевме повеќе од ова денес.

Член од
5 февруари 2024
Мислења
147
Поени од реакции
239
На кого да направи, од кај што сме утепани без светски играчи, уште сме вака утепани од вакви преставници како Милошевски, па и тие што као треба да раѓаат се влезени во филм дека сме во Калифорнија и живееме околу со телетабиси а не вакви соседи, кој од кој полош по нас. Требаше Грујо со кампањата за 3 дете да направи заедно и некоја кампања за земање жени од Албанија, со еден удар две муви :icon_mrgr:

Никогаш помирен не бил Талат ама џабе, касно му текна и него како треба со дуи, да тргнеше така 2006 може ќе изгубевме нешто ама сигурен сум дека ќе добиевме повеќе од ова денес.
so dui se znaese kako treba koga bea vo umiforma ubij se sto mrda, sega koga se vo odela ubij gi politicki frakcioniraj im gi partiite i kazi mu na kurtonot kurtin dodeka go prci kurot u Makedonija nekoj drug ke mu vleze od pozadi i nema da mu bide ubavo

Kajgana Shop

На врв Bottom