Pred se se slozhuvam so toa shto sakash da go kazhish!Зарем ти очекуваш од човек со двоцифрено IQ да има развиено социјални и карактерни особини?!
Не оди подалеку, тргни од елементарна култура..
пр. ќе фрлиме ѓубре од прозор, или до канта (јер високо развиена свест), за после нашето дете да си игра во тоа ѓубре надвор..
И јас да очекувам да тој човек, на кој патем гласот му вреди подеднакво исто како и мојот.. направи правилен избор за државата и општеството во кое живее и битисува!?![]()
Ama ne go kazhuvash pravilno, barem po moe.
Vo MKD ima mnogumina so visoko IQ 130-140 ama od drzhavnost imaat NULLA Kompri , toj del od socijalno bitie im e pregoren vo mozokot. Tie za 5 Pari ce si ja prodadat i sopstvenata majka. Ama prashaj gi Za Kompjuteri, roboti technologii i sl. ima 5 godini da ti raspravaat.
A najgolem krivec za toa socijalno bitisuvanje e poteknato od pred 60-70 godini od siromashtija i glad koe shto vo vremeto se pretvorilo vo slepa posluzhnost i sega e dojdeno do status Sluga, kurva..
Автоматски споено мислење:
Ne be vlade, Jas nesum od Prodadenite, mene me boli za se shto sum go smetal i go smetam svoe! Svoja zemja, drzhava, narod...A i so se zamaras ti tamu vo germanite, ova e lokalen problem so lokalni idioti. Ne deka te zasegna tebe za pasosi, lk, vozacki i slicni gluposti. Dali na soobrakjajnata piselo NMK ili MKD, dali vo pasosot ti piselo kosa crta ili neznam so, dali utre ke te pustat preku granica ili ke ti pisat kazna. Dali vo bolnica ke vrabotat ramkoven shiptаr ili ne. Emigriant si ti, tuka glasas ako ti se pogodi terminot so odmorot eventualno.
Jas treba da go delam vozduhot so sareni idioti, ti ja nemas taa privilegija niti gi osekjas posledicite od nivnata maloumnost.
A i ako jas ne sum vo Mk ne znaci deka familijata ne mi e vo Mk i gledam sekoj den kako strada a toa vamu na zapad povejce boli odkolku koga ce si zaedno so niv srede lanja zakopan.
Si vikam me razbirash.