zatoa sto edinstven nacin da se izvleci MKD od gomna e da ja vodi nekoj podobar od tace. so vmro eden den mozna e podobra sorabotka so dijasporata plus imaat znacintelno podobri kontakti niz svetot nego sds i za razlika od sds imaat izgradeno i napraveno mnogu poveke za MKD.Зошто нормален Македонец и патриот би гласал за "партијата што го украде зборчето ВМРО"?
За да се смени само администраторот на Северџанистан?
Затоа што Мицкоски може "подобро да ја води северна" од таче?
Автоматски споено мислење:
prv dogovor so bg go potpisa kiro kiklop koga im potpisa deka od nasa strana nema problem za oni da vlezat vo EU. znaci togas da se ispeglaa razlikite ke nemase potreba od sve drugo. vmro potpisa dogovor za dobro sosedstvo sto ne bese definiran, sdsm sega go definira i napravi uslov za vlez na eu. za sdsm toa da go napravi trebase da dojde na vlast a levica toa odraboti za niv. u princip levicari i komunjari sekogas ja unistuvale mkd... ali glup si ti da sfatis se toa.Да те потсетам малку кенгурче, првиот договор со Бугарите го потпиша ЉуБчо Бугарот од ДПНЕ. Истиот тој им потврди на Бугарите дека немаат спорови со Македонија. Со оваа изјава Бугарија си влезе во ЕУ и од таа позиција да може да не уценува. Доста веќе млатиш празна слама, оди таму на некоја плажа и секирај се за Македонија. И не заборавај да земиш коктел вотка/нагезмо со деланки од коконац, велат дека ептен помагало во секирањето