Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.499
Поени од реакции
5.234
Мицко има мала подршка,Заев има мала подршка,Ковачевски има мала подршка,Пендаровски има мала подршка .

Кај етничките Македонци,најголема подршка има Груевски,после него е Димитар Апасиев .

Во моментално дуелот на Вмро ,Грујо убедливо има подршка од Мицковски кај членовите на партијата .

Денеска има Централен Комитет на Вмро каде Мицко ќе презентира тезите против Грујо .

Мицко е 7 години во опозиција каде Македонија ги доби најпичкарските удари од нашите соседи-земји и Еу .

Сменивме име,откажавме дијаспора и дадовме овластување на Бугарија да го променува нашето законодавство и образование .

А сето тоа во време на Мицко кој држи мнозинство кај етничките Македонци и не си ги вршеше обврските и дозволи поранешен Шаренолик ко Апасиев да има поголеми јајца во активизам и радикализам .

МицкоВски не го подржувам а ни не заслужува . Пичка е и остана пичка.

Се фали со проектите на Вмро од ерата на Грујо,а иде против Грујо .

Иде против Грујо оти знае дека му падна подршката јавна,како да придобие,со јавно пљукање .

Мицко ,пасивна амеба
ако дозволуваш, кој го предложи Мицковски?

Заборавив многу време помина, овие северџганите турбо кампањи тераат.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.311
Поени од реакции
26.226
Не дека не е во право во писанијава, ама па мора да е малце бедничко, после све, да се сведеш на дереџе да те парадираат комуњарите и шипците и да те користат како алатка за роварење во твојата партија и ситнење на опозиција.
Тоа што треба да е улога на попот од Интегра и такви фрикови, сега да е твоја... бивш премиер.
Малце? :D

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.499
Поени од реакции
5.234
Ne e vazno, ne se razbiram u telekom, ama u energetika se razbiram. Se isplati za nas da se izgradi ova makar i 0 danok da plakjaat i 100 godini koncesija da imaat. Ne ti ja kontroliraat grci strujata, ne funkcionira taka.
Ako te interesira kje obrazlozam, ako terate dnevna politika kazi da ne se macam. Ova e dobar proekt.
хм, можеби се разбираш во енергетика ама за политика и економија си труба.
Малку беше што им е дадена ....и станавме “славомачедонци-илити-северџгани“ ти би има дал и 0 данок и 100 години концесија, е такви и требаат на Македонија.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.499
Поени од реакции
2.407
Член од
20 септември 2022
Мислења
1.875
Поени од реакции
7.141
Screenshot_20230921-235024_Chrome.jpg

:vozbud:
Автоматски споено мислење:

Screenshot_20230921-235813_Chrome.jpg

Добиваме податоци од страна, за бројка од 15 пратеници, некои пратеници на ВМРО-ДПМНЕ зборуваат за бројка од 18 пратеници. Бројката зависи од исходот од гласање на уставните измени, според мене ќе имаме од 10 до 15 пратеници, вели Крмов кој смета дека во одредени општини Левица ќе ја победи СДСМ.

После сè што ни направија СДС и ДПНЕ, би било глупо Левица да има помалку од 61 пратеник.

Последно уредено:
Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.402
Поени од реакции
4.266
Ме чуди тоа како некој може да верува дека постои судир меѓу Грујо и Мицко. Па тоа е една иста личност. Мицкоски е гласот на Груевски во РСМ. Сета ова ,,караница,, е театар по сценарио во кое стои дека караницата ке прерасне во судир и сериозен раскол во партијата по што одредена цифра на пратеници ке ги изгласаат уставните измени а по што Мицко ке си го одржи зборот и ке си поднесе оставка. На конгрес, за лидер кој ке ги обедини двете скарани крила ке биде избран Митко Јанчев кој ке ја води ДПМНЕ на наредните избори и веројатно ке биде идниот премиер.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.510
Поени од реакции
9.189

Што е ова? Изгледа овие не чуле дека на "нашите граѓани" треба да им обезбедат бесплатни здравствени услуги?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.296
Поени од реакции
15.446
Мирен Џоко :LOL:
Сум присуствувал на одбрана на дипломска кога Мицко беше асистент, а татко му како професорот пред кого се брани дипломската....:cool:

Но немам нешто високи мислења за него, но сега е касно за избор на нов лидер. Секое ново решение значи нови 4 години пљус на копуциве

Член од
20 септември 2022
Мислења
1.875
Поени од реакции
7.141
Screenshot_20230922-231521_Chrome.jpg

Отворената војна со Груевски се базира на докази и информации кои стигнуваат до мене – рече претседателот на ВМРО ДПМНЕ Христијан Мицксоки во интервју за Алсат. Тајните средби вели тој ги потврдил и Ахмети кој зборуваше дека Заев и Груевски ја договорале амнестијата. Зборувајќи за тоа дали има докази за функционирање на како што вели тој оската Ахмети, СДСМ и Груевски, тој спомена и материјали кои на УСБ ги добиле челниците на ДУИ.

„Сигурно јас тој потег којшто го направив, не го направив затоа што ете така ми текнало, сигурно тоа се должи на една голема анализа, информации и многу докази коишто веќе неколку месеци пристигнуваат и до мене и до ВМРО ДПМНЕ. Можеби треба да им се освежи меморијата и за пликоата кои што ги добиваа на УСБ и Али Ахмети и Талат Џафери во 2022 година пролетта, што имаше во тоа УСБ, кои беа документите кои што беа дел од тие пликоа итн, можеби они подобро ќе ви одговорат“, рече Мицкоски.

За Груевски рече дека не му било јасно зошто одел на тие тајни средби, но и дека бил полн со омраза, самобендисаност и со лични фрустрации. Тој денеска на социјалните мрежи објави и фотографија со десната рака на Груевски, Гордана Јанкуловска а на прашањето која е пораката, кажа дека таа била жртва на политички прогон и дека партијата ќе се грижи за секој лојален член. Во однос на уставните измени, Мицоски рече дека тој и сите пратеници се истомисленици односно дека устваните измени не треба да се изгласаат.

„Ви кажувам дека ниту еден пратеник нема да гласа и држете ме за збор. Македонија е пред се. Мислам дека уставните измени се најпонижувачкиот дел за Македонија и мислам дека тоа што не ги гласаме и мислиме добро на Македонија. Ако се случеше такво нешто, тогаш ќе беше лошо за Македонија, затоа што ги слушате пораките кои што доаѓаат од Софија и од денешната новоизбрана европска комесарка која што јасно кажа кои се обврските на Македонија кои што се содржани и во Протоколите а таму се содржани озбилни обврски кои имаат јасна цел, а тоа е асимилација на македонскиот народ“, додава Мицкоски.

Мицкоски ја повика власта да распише предвремени избори – и да ја искористи сегашаната ситуација на ВМРО – за кое тврдат дека е поделено и се распаѓа.

Ф

Флеш

Гостин
Сум присуствувал на одбрана на дипломска кога Мицко беше асистент, а татко му како професорот пред кого се брани дипломската....:cool:

Но немам нешто високи мислења за него, но сега е касно за избор на нов лидер. Секое ново решение значи нови 4 години пљус на копуциве
Шо е цело време глупото.
Целата работа за Мицко-Грујо(според Мицика)

е за само безбедно да се врати Груевски во Македонија.Затоа ги користи Сдсм .

Ајде сега мислење.

Ако е вистина,тогаш Грујо би се вратил во Македонија порано со помош на Сдсм на штета на Вмро.Збориме една година порано да би се врател,две години.

Сега спротивно теоријата,не е вистина,Груевски и без Сдсм ,би се врател назад во Македонија безбедно со ВМРО кога ќе има целосна власт и би биле мнозинство.Малку покасно временски оти се чека избори.

Е сега,собирање .

Грујо со Сдсм,се враќа во Македонија.според Мицика

Грујо со Вмро,се враќа во Македонија .според Грујо

Разлика е временски,исто гомно,Грујо пак се враќа назад.Издржал 7 години во прогон во Унгарија,шо фали уште една година,12 месеци.

Шо значи според мене,кој прави сега поделба во Македонската опозиција и своја партија?!

МИЦКО ....

Мицко е тој шо работи за свои интереси,за странски интереси .Груевски не .Груевски сега е никој и ништо .

Мицко преќути за Преспа,за Француски предлог,скара цела Македонска опозиција,како пичка прво ја подржа Арсовска а после да се откаже,се скара со Левица,наместо мораториум до избори заради држење на опозицијата,сега прави поделба во Вмро .

Се е апсурд .

Ако зборам лошо,кажете шо лошо пишав .

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.296
Поени од реакции
15.446
Еден од актуелните пратеници од власта пред многу години ми кажа дека Грујо е инсталација на странска служба( ми кажа и која, но нема да ја пренесам). Не му верував ни 1%

сега сум на околу 5%

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.237
Поени од реакции
23.799
ги стави бившите учки во влада и собрание;
Dobro be kolku godini imas, 15 ?
Znaci nikoj ne ocekuva od prosecen levicar da bidi kojznaj kolku bistar tuku onaka sam da mozi voda da se napie, jadenje da si zemi, eventualno sam da si gi vrzi cevlite i zapetla kosulata, znaci otprilika toa.
Ne ocekuvame mnogu neli ?
P.s zemi citni, vi pisi ko na slepci :mad:

Член од
24 март 2010
Мислења
15.311
Поени од реакции
26.226
Шо е цело време глупото.
Целата работа за Мицко-Грујо(според Мицика)

е за само безбедно да се врати Груевски во Македонија.Затоа ги користи Сдсм .

Ајде сега мислење.

Ако е вистина,тогаш Грујо би се вратил во Македонија порано со помош на Сдсм на штета на Вмро.Збориме една година порано да би се врател,две години.

Сега спротивно теоријата,не е вистина,Груевски и без Сдсм ,би се врател назад во Македонија безбедно со ВМРО кога ќе има целосна власт и би биле мнозинство.Малку покасно временски оти се чека избори.

Е сега,собирање .

Грујо со Сдсм,се враќа во Македонија.според Мицика

Грујо со Вмро,се враќа во Македонија .според Грујо

Разлика е временски,исто гомно,Грујо пак се враќа назад.Издржал 7 години во прогон во Унгарија,шо фали уште една година,12 месеци.

Шо значи според мене,кој прави сега поделба во Македонската опозиција и своја партија?!

МИЦКО ....

Мицко е тој шо работи за свои интереси,за странски интереси .Груевски не .Груевски сега е никој и ништо .

Мицко преќути за Преспа,за Француски предлог,скара цела Македонска опозиција,како пичка прво ја подржа Арсовска а после да се откаже,се скара со Левица,наместо мораториум до избори заради држење на опозицијата,сега прави поделба во Вмро .

Се е апсурд .

Ако зборам лошо,кажете шо лошо пишав .
Кој му гарантира на Груевски враќање во Македонија со Мицкоски како премиер?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.237
Поени од реакции
23.799
Па СДС направи кражба на последните избори:
  1. ДПНЕ се согласи на избори предвремени директно во "пандемија" каде се намали излезноста и СДС нормално доби дека се на власт
  2. ДПНЕ имаше министерка за труд и социјала која си даде отставка и после дозволија заменичката од СДС да потпишува "Ковид помош" и да купуваат цигански и социјални гласови на сите страни.
  3. ДПНЕ имаше министер за внатрешни работи кој не направи ништо да се спречи кражбата
  4. ДПНЕ имаше претседател на изборна комисија кој дозволи серверите да "паднат" по што СДС одеднаш почна нагло да добива зголем број на гласови
  5. ДПНЕ имаше претседател на изборна комисија кој се бореше како Лав секој приговор да биде одбиен
Ако не сакаш за себе да си се бориш, смешно е да очекувам дека ќе се бориш за мене.Ако издржат до мај ќе дојдат на власт, ако не издржат чао пријатно. Апсолутно сите карти се во нивни раце.
Oti be so sila glupi se pravite, mislam stvarno.
Znaci vi dadov link, citaj, ne tuku se rezili.
Se misli na parlamentarnite vo 2016, togas koga krsevte, farbavte, mu go dudlavte na SDSM, brakja so siptаrite bevte, ko izigravavte sarenokurtonski revolucioneri. Posle tie izbori rabotata zavrsena e, ne e ni bitno povekje koj e na vlast. Taa e prelomna tocka i vie bevte na pogresnata strana. Se sto se desava sega i sto navodno sakate da promenite e rezultat na toa, i za zal e nepromenlivo, ali tolku imate kapacitet da sfatite. Vprocem da imavte kapacitet nemase da im dadete 49 pratenici na SDSM , za potoa da si igraat kurtasak so republikata i posebno so vas, taka da ne mi se penjavi za djabe za izborite posle toa, se e toa cirkus.
Vekje ako treba da mu se ljutis na nekoj, odi mu na toj nekapeniot lider vas i vrzi mu tri samari.
Edniot sto aktivno ucestvuvase vo sarenata, drugiot za sto aktivno ucestvuvase vo SJO i treto deka e glup ko kur oti ne seti deka SDSM ke ve iskoristat i posle ke ve frlat, bas kako sto i se pravi so upotreben kurton. I posle od ko ke zavrsis so samaranjeto najdi nekoj betonski zid i zaletaj se so glavata posto djabe na ramenja ja nosis :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom