Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Ф

Флеш

Гостин
Мицко има мала подршка,Заев има мала подршка,Ковачевски има мала подршка,Пендаровски има мала подршка .

Кај етничките Македонци,најголема подршка има Груевски,после него е Димитар Апасиев .

Во моментално дуелот на Вмро ,Грујо убедливо има подршка од Мицковски кај членовите на партијата .

Денеска има Централен Комитет на Вмро каде Мицко ќе презентира тезите против Грујо .

Мицко е 7 години во опозиција каде Македонија ги доби најпичкарските удари од нашите соседи-земји и Еу .

Сменивме име,откажавме дијаспора и дадовме овластување на Бугарија да го променува нашето законодавство и образование .

А сето тоа во време на Мицко кој држи мнозинство кај етничките Македонци и не си ги вршеше обврските и дозволи поранешен Шаренолик ко Апасиев да има поголеми јајца во активизам и радикализам .

МицкоВски не го подржувам а ни не заслужува . Пичка е и остана пичка.

Се фали со проектите на Вмро од ерата на Грујо,а иде против Грујо .

Иде против Грујо оти знае дека му падна подршката јавна,како да придобие,со јавно пљукање .

Мицко ,пасивна амеба

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.003
Поени од реакции
6.106
Прегледај го приврзокот 391500

Трчајте вие да ги внесете Бугарите во Устав.
Овој блгаринов јас лично би го финансирал, ваква анти кампања неможе човек ни да измисли, и со интелект и со појава овој може само бугарите да ги македонизира :LOL: :LOL: :LOL:
Автоматски споено мислење:

Член од
17 август 2011
Мислења
10.350
Поени од реакции
18.447
Чебрен ќе го градат Грци каде они ќе се доминантен сопственик. Ако добро прчтав и Тиквеш ќе им се даде за да државата има 33% сопствеништво. Струјата ќе оди на слободен пазар.
Кој е ќарот за северен фиром тука освен данокот од 1% што ќе треба грците да го плаќаат ? Пресметките велат дека тоа ќе е 1 милион и 200 илјади евра.
Има голем интерес државата да се изгради тоа. Уште не ми се верува дека се нафатил некој, зашто долго време бараа и никој нејкеше да инвестира. Капацитетот што се добива е доста голем. Таа инфраструктура ќе ти стои 100 години, каква криза и да има (како таа лани), капацитетите ти се тука и при кризна состојба можеш да ги искористиш.

Ако веќе бараш глупост, тоа е инвестирање на државата во гасна електрана во Грција место да изгради тука.

Член од
3 јуни 2023
Мислења
650
Поени од реакции
2.201
Има голем интерес државата да се изгради тоа. Уште не ми се верува дека се нафатил некој, зашто долго време бараа и никој нејкеше да инвестира. Капацитетот што се добива е доста голем. Таа инфраструктура ќе ти стои 100 години, каква криза и да има (како таа лани), капацитетите ти се тука и при кризна состојба можеш да ги искористиш.

Ако веќе бараш глупост, тоа е инвестирање на државата во гасна електрана во Грција место да изгради тука.
Ќе се изгради и наредни 60 години ќе има концесија врз Чербен и Хец Тиквеш. Струјата ќе ја продаваат на слободен пазар и ако добро видов само 1% данок е кон државата. Грци ќе ти контролираат струјата и тоа е. Фиромов мислам дека намена му е да издржува секој жив шипац и плус овие другите да млатат пари на нас. Тоа е и проблемот со бугарите, бараа да влезат во некоја од големите банки и мобилните оператори за и они да лапнат нешто.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.136
Поени од реакции
5.334
Ако Левица дојде ?!:icon_lol:
Наведи пар општокорисни нешта кои би го сторила „Левица„...ако дојде, нормално.

Праксата ни покажува дека не е „исто„ да си на позиција или во опозиција-„плочата„ веднаш се менува.

И што е најлошо, не е толку битно што би сторила „Левица„, туку што би и‘ дозволиле на „Левица„ да стори-од големата ембаси, секако.
Автоматски споено мислење:

Прегледај го приврзокот 391500

Трчајте вие да ги внесете Бугарите во Устав.
Е ми дека е ооооо зоти ооооо Хосмани да гукне против Викторчо?...

Ф

Флеш

Гостин
Оти си смотам шо не шеруваш директен линк .

Јако ми е шо со секој пост става своја поза од фотографија :tapp::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO: Џордан Питерсон .Ебате Егеецот:ROFLMAO::LOL:

Kajgana Shop

На врв Bottom