Политички случувања во Израел

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.040
Поени од реакции
5.221
Еве сега дознав дека и ова имало во Македонија.

Ванчо, @Vanlok да седнеме ваму што викаш а?

Кој е специјалитетот на куќата?...:unsure:
Автоматски споено мислење:

Мислам дека Нетанјаху кат тат ќе заврши во затвор. Самите евреи ќе го осудат.
Кога, како, зашто...
Биби е само „изведувач на работите„ кои за чифутините се од „стратешко„ значење...и никој нема да го „пипа„.

Последно уредено:

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
2.955
Поени од реакции
1.200
Кога, како, зашто...
Биби е само „изведувач на работите„ кои за чифутините се од „стратешко„ значење...и никој нема да го „пипа„.
Пааа сепак, и изведувачите носат одговорност, нели ? Историјата покажала дека и најмоќните лидери може да паднат кога ќе се свртат работите против нив.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.040
Поени од реакции
5.221
Пааа сепак, и изведувачите носат одговорност, нели ? Историјата покажала дека и најмоќните лидери може да паднат кога ќе се свртат работите против нив.
Може и да си во право, ако се работи за политички ликови кои не се Евреи. Во Ираел, практично и да нема високорангиран политичар, кој нема окрвавени раце со палестински жртви или други Арапи.

И што е најбитно, ниту еден израелски политичар не одговарал за своето поведние и одлуки додека бил на позиција...освен ако знаеш нешто повеќе кое мене не ми е познато. Биби нема никој да го „пипне„, иако има „обични„ Евреи кои не се согласуваат со неговите одлуки и тоа нивно несоглаување го изразуваат на улица...

Член од
31 март 2008
Мислења
2.577
Поени од реакции
1.878
Во Ирска, се затвара амбасадата на Израел заради зголемени анти израелски политики.

Како може Ирска да не е под капата на Израел? Ќе ги казнат?

Kajgana Shop

На врв Bottom