Vanlok
deus ex machina
- Член од
- 30 мај 2009
- Мислења
- 27.078
- Поени од реакции
- 36.129
Што е со фотографииве, и откаде е наративата? Твоја е? Има нешто извор, видео, итн со делото? Или извор IDF генералштаб? Тие кои сопствените кибуци ги разнесуваа со тенкови без разлика на сопствените цивили, и со авијација гаѓаа? Кој вели како навистина се убиени тие деца, и кој релативизира со самите приказни претставени како „вести“.
И убаво вели Ска, што е со десетиците илјади примери на спротивната страна? Топтан со видеа и фотографии од самите убиства, тоа се игнорира година и половина ама пошто ова иде во западни медиуми и одма се консумира и овде се повторува по овдешните медиуми... И како што сум кажал и претходно, после секоја реплика на тебе поглуп се осеќам. Ти си лапнал сендвич со пропаганда, а јас е се осеќам поглуп... Не е фер.
И убаво вели Ска, што е со десетиците илјади примери на спротивната страна? Топтан со видеа и фотографии од самите убиства, тоа се игнорира година и половина ама пошто ова иде во западни медиуми и одма се консумира и овде се повторува по овдешните медиуми... И како што сум кажал и претходно, после секоја реплика на тебе поглуп се осеќам. Ти си лапнал сендвич со пропаганда, а јас е се осеќам поглуп... Не е фер.