Политички случувања во Израел

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.091
Поени од реакции
25.326
Еве сега дознав дека и ова имало во Македонија.

Ванчо, @Vanlok да седнеме ваму што викаш а?

Член од
6 ноември 2024
Мислења
268
Поени од реакции
430

Клавет свинско во пијачкине?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.795
Поени од реакции
49.796

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.041
Поени од реакции
34.464

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
2.957
Поени од реакции
1.200
Мислам дека Нетанјаху кат тат ќе заврши во затвор. Самите евреи ќе го осудат.

Sussaro

Член од
27 декември 2005
Мислења
6.091
Поени од реакции
25.326
Има свинско?
Вака по сликиве гледам сланини, пршути, ребра, значи има. Е сега дали е по кошер не знам. Ама па што ти мења секако сме гојокаури.

Мислам дека Нетанјаху кат тат ќе заврши во затвор. Самите евреи ќе го осудат.
Демографската структура на Израел оди кон кошер шиптaризација. На хасиди, хареди и ултраортодоксни им се прогледува низ прсти да не одат во војска, имаат по 10+ деца и се помогнати финанскиски и ќе доминираат во гласачките структури што во превод значи дека (ултра)десните партии тек ќе земаат замав. Нема влакно да му фали. А дополнително му е од корист накалеменото суеверие врз народот дека треба да ги створи условите за доаѓање на Месијата.
Тука го гледаме со еден од двајцата најбитни рабини на 20 век Менахем Мендел Шнирсон:

кој бил премногу влијателен и имал толкава верска моќ врз масите што многумина Евреи сметале дека тој лично е Месијата. Вампирот уште пред 34 години изгледа како да има минимум 60.

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.041
Поени од реакции
34.464
Вака по сликиве гледам сланини, пршути, ребра, значи има. Е сега дали е по кошер не знам. Ама па што ти мења секако сме гојокаури.
Eпа ајде тогаш, јас секогаш сум за запознавање на интересна култура и... :unsure:

Член од
31 март 2008
Мислења
2.577
Поени од реакции
1.878

Многу добар ресторан. Има добра скара и окај атмосфера.

Sussaro

Член од
27 декември 2005
Мислења
6.091
Поени од реакции
25.326
Харам е свинско, ќе ти се наљутат другарчињата од хамас.
Иако и јас сум во случајов на различна линија од него, верувам дека тргнува од добра волја и дека без разлика што имаме разлики во мислењата намерите му се добри. Има склоности кон теории на заговор ама ги имаш и ти за други работи. За Палестинците е од прагматични причини не дека не укажувал и на хуманитарни злоупотреби што е негово право, иако по мене шиптaр не заслужува никаква емпатија. Инатлив е и кога ќе се убеди во тие лордбебовски некои писанија не го враќаш назад, ама не мислам дека е баш "другарчиња" со Хамас.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.041
Поени од реакции
34.464
Харам е свинско, ќе ти се наљутат другарчињата од хамас.

Тогаш одамна ми се љути. Oсвен тоа 'амас не го исполнуваат ни тоа enemy of my enemy... Него ти припази си, свинско aj што не е халал туку не е ни кошер. :unsure:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.576
Поени од реакции
27.414
Иако и јас сум во случајов на различна линија од него, верувам дека тргнува од добра волја и дека без разлика што имаме разлики во мислењата намерите му се добри. Има склоности кон теории на заговор ама ги имаш и ти за други работи. За Палестинците е од прагматични причини не дека не укажувал и на хуманитарни злоупотреби што е негово право, иако по мене шиптaр не заслужува никаква емпатија. Инатлив е и кога ќе се убеди во тие лордбебовски некои писанија не го враќаш назад, ама не мислам дека е баш "другарчиња" со Хамас.
Го чепкам само.

Kajgana Shop

На врв Bottom