Политички случувања во Израел

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
623
Toa sho protestiraa protiv migranti i tuka site im rakopleskaa od patnjata li e
Автоматски споено мислење:

So srekja koga probuvas da go objasnis ova.
Не ми треба среќа, кој сфати сфати, кој не - негова работа. Ти сфаќаш така? Супер тогаш. Ете се најдовме, не ми треба поише луѓе. :)

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.642
Поени од реакции
7.659
Toa sho protestiraa protiv migranti i tuka site im rakopleskaa od patnjata li e
Кој протестирал, не те пратам? Ја зборам генерално Ирска има некој сентимент према муслимански малцинства во немуслимански држави. Се поистоветуваат со својата приказна со УК веројатно. Ама никогаш не се заземале така ревносно за македонските малцинства во околните држави, на пример.

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
623
Кој протестирал, не те пратам? Ја зборам генерално Ирска има некој сентимент према муслимански малцинства во немуслимански држави. Се поистоветуваат со својата приказна со УК веројатно. Ама никогаш не се заземале така ревносно за македонските малцинства во околните држави, на пример.
Како размислуваш, wow. Читај бе друже, бесплатно е. Во Палестина не живеат само муслимани, мулти-религиозна земја е ко нас, има и многу христијани, многу православни, и така натака. Ама тоа е, гледаш многу ТВ па те сфаќам како размислуваш. А сакаш Ирска да се избори за македонските малцинства кога самата Македонија не се изборила за ништо од осамостојувањето од нејзиното раѓање? Ќе биде, ќе биде. Некад. Никад.

Член од
22 јуни 2022
Мислења
204
Поени од реакции
816
Прочитав од извори дека планот за брзо време е да се даде привремена власт на Арапските Емирати додека Палестинците не успеат да најдат нешто што нема да биде Хамас, кои првин мора да се знае дека се претежно творевина на Израел, со план да ги користат за понатамошно требење и да си успеат во плановите да ја снема цела Палестина од мапа. До сега и те како им успеа тоа, затоа што земјиштето што го изгубија Палестинците со Хамас до денес, ехехе. Партиции си праат таму ко ние хард дисковите на оперативен систем што правиме. Страшна работа е ова.

За жал и ваму и таму има многу испрани умови. Они не знаат што е Хамас, ни самите милитанти од Хамас немаат поима дека нивните лидери политички горе се шитнати ционисти, од друга страна во Израел само пробај нарачај ДНК тест и одма идеш у затвор.

Патем се неам логирано на Кајгана со години, али треба нова тема да се направи со наслов "Геноцидот на невините Палестинци од страна на Израел од средина на 40тите до денес". А за политичките случувања во Израел, можеме да почнеме од интересниот факт дека СФР Југославија со чело ТИТО била првата земја во Обединети Нации што прекинала скроз дипломатски односи негде таму откако побудалеле ептен ционистите. Ради тој факт го јадеме и денес, да знаете само.

п.с. гледам тука многу... ај да не пишам зборче, ама да знаете во Палестина има и христијани што патат премногу од ционистите. Хамас е само политичка партија со милитанти. Хамас не е Палестина. Во другата партиција пример, West Bank, таму владее па една пацифистичка шитната Fatah што нема врска со претходните лидери и само гледа како Израелците им ја зимаат земјата дел по дел. Побудалуваат луѓето.

Како и да е, исто да напоменам за тие што не знаат, ционистите не се вистински евреи. Израел е вештачка творевина не поради тоа што е држава, и нели во социологија учиме, секоја држава е вештачка творевина т.е. измислена од нас. Вештачка е поради тоа што е полна со луѓе кои едноставно се нацисти. Ционизмот е нацизам, расизам.

Само на Википедиа да знаете ептен не ебат и нас, и Југославија. Тука на мапава треба СФР Југославија да биде една од првите иницијатори на оваа резолуција во УН, која по некоја случајност е укината баш за време на распадот на социјалистичките држави.
Убаво почна да пишуваш, ама после ја заеба работава. Како прво, Југославија беше една од првите држави кои ја призна независноста на Израел во 1948 (заедно со СССР и Полска). Ционистите не се вистински евреи? Баш напротив, ционистите го прават тоа што го пишува во Талмудот, да плукаат, да убиваат и да ги понижуваат неевреите. Воедно скоро сите Евреите се ционисти и се идентификуваат со државата Израел. Значи кога еднаш ќе сфатите дека тоа племе еврејско е гнасно без разлика дали постои ционизмот или не. Да потсетам дека ционизмот е настан дури во почетокот на 20-тиот век. Пред тоа, евреите биле протерани од над 100 држави и кралства и биле обвинувани за секакви работи. Да не биле и тие тогаш лажни евреи?

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.642
Поени од реакции
7.659
Како размислуваш, wow. Читај бе друже, бесплатно е. Во Палестина не живеат само муслимани, мулти-религиозна земја е ко нас, има и многу христијани, многу православни, и така натака. Ама тоа е, гледаш многу ТВ па те сфаќам како размислуваш. А сакаш Ирска да се избори за македонските малцинства кога самата Македонија не се изборила за ништо од осамостојувањето од нејзиното раѓање? Ќе биде, ќе биде. Некад. Никад.

Religion
(2017)[4]

Огромен број христијани. Она за размислувањето ќе ти го преќутам, само ќе кажам captcha за дебили ко тебе треба да има форумов пред секое регистрирање/логирање.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.096
Поени од реакции
5.293
Убаво почна да пишуваш, ама после ја заеба работава. Како прво, Југославија беше една од првите држави кои ја призна независноста на Израел во 1948 (заедно со СССР и Полска). Ционистите не се вистински евреи? Баш напротив, ционистите го прават тоа што го пишува во Талмудот, да плукаат, да убиваат и да ги понижуваат неевреите. Воедно скоро сите Евреите се ционисти и се идентификуваат со државата Израел. Значи кога еднаш ќе сфатите дека тоа племе еврејско е гнасно без разлика дали постои ционизмот или не. Да потсетам дека ционизмот е настан дури во почетокот на 20-тиот век. Пред тоа, евреите биле протерани од над 100 држави и кралства и биле обвинувани за секакви работи. Да не биле и тие тогаш лажни евреи?
Евреи-по биолошко потекло.
Евреи-по религиозно потекло, со/по прифатен јудаизам (познати и како “хазари„).

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
623
Religion
(2017)[4]

Огромен број христијани. Она за размислувањето ќе ти го преќутам, само ќе кажам captcha за дебили ко тебе треба да има форумов пред секое регистрирање/логирање.
Многу телевизија гледаш братче. И многу си по брои34кт3. Еве ако си толку по бројките.

1736631277240.png

Дебиљ.

Иначе христијаните имаат доживеано премногу терор од ционистите, дури имам чуено некои муслимани како тврдат: Дури полошо од нас муслиманите.

Имаш и православни попови како викаат: Да треба, ќе фатам Калашников и јас ќе се борам. Само знаеш, зависи дали ја гледаш вистината или дали читаш Wikipedia без цитати вистински. И така-натака.

Captcha за мене, али ја сум тука братче од 2008ма, а ти си од 2022 и имаш ебано 2600 мислења Сигурен сум добро ти иде паламудењево, ама сега се вратив ја, така да очекувај малце подруг однос од сеа.

Captcha lol. Ме насмеа.

1736631553587.png

Ах бре Локван бре, бре... земи малце опораи се те молам ;)

1736632850664.png

И така натака.

Последно уредено:
Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.642
Поени од реакции
7.659
Многу телевизија гледаш братче. И многу си по брои34кт3. Еве ако си толку по бројките.

Прегледај го приврзокот 439954

Дебиљ.

Иначе христијаните имаат доживеано премногу терор од ционистите, дури имам чуено некои муслимани како тврдат: Дури полошо од нас муслиманите.

Имаш и православни попови како викаат: Да треба, ќе фатам Калашников и јас ќе се борам. Само знаеш, зависи дали ја гледаш вистината или дали читаш Wikipedia без цитати вистински. И така-натака.

Captcha за мене, али ја сум тука братче од 2008ма, а ти си од 2022 и имаш ебано 2600 мислења Сигурен сум добро ти иде паламудењево, ама сега се вратив ја, така да очекувај малце подруг однос од сеа.

Captcha lol. Ме насмеа.

Прегледај го приврзокот 439955

Ах бре Локван бре, бре... земи малце опораи се те молам ;)

Прегледај го приврзокот 439959

И така натака.
Не лупај.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.642
Поени од реакции
7.659
Ај шибај нубец еден. Иди замарај лажги на други теми.
Не не, продужи за муабетот дека Палестина била мултирелигиозна. Ехеее стара правослана црква имало, гарант 50% и јаче се православци. Нешто кур сакаш да мериш по темиве те глеам, ќе си добиеш следовање не се секирај, ме здоболе кур дали си од 2008ма член.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.119
Поени од реакции
5.767
Palestina multireligiozna...Ojjjjj sho ne kje procita covek deneska..... :)))))))))))))))))000

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.178
Поени од реакции
3.426
Palestina multireligiozna...Ojjjjj sho ne kje procita covek deneska..... :)))))))))))))))))000
Секако дека е, само шо не се сакат многу е друга работа, само Газа е така почиста со орки, во западниот брег имаш еден куп еврејски населби, оние ареите А, Бе, Це, Де... се почисти муслимани, во остатокот на палестина имаш доминантно еврејско население и дружиња, палестинци кој се муслимани и христијани.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.202
Поени од реакции
34.788

This is probably the most authoritative study to date on the number of violent deaths in Gaza in the period Oct 7th to June 30, 2024: https://thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(24)02678-3/fulltext

It's peer-reviewed, and conducted by academics at the University of Cambridge, the London School of Hygiene & Tropical Medicine, Yale University and other institutions.

They use a "three-list capture–recapture" method, meaning that they recoup death toll data from 3 independent sources: Gaza hospital lists, an online survey for Palestinians to report relatives’ deaths, and social media obituaries.

Their estimation - with 95% confidence - is that, up until the 30th of June 2024 (so more than 6 months ago), 64 260 Palestinians had been violently killed by Israel and that 59.1% of those were women, children and elderly (above 65 years old).

This number is 41% above that of the Palestinian Ministry of Health, which goes to show they significantly underestimated the death count.

And again, it's very important to keep in mind: these are *violent deaths* only so not people who died of diseases or starvation. And these are only people whose body made its way to the hospital so it *doesn't account* for the thousands buried under the rubble.

Which means that the actual total death count is probably several multiple higher (as an other Lancet study points out, the ratio of indirect deaths per direct death in conflicts such as these is at least 4X.

Kajgana Shop

На врв Bottom