Јас се надевам дека ќе дојде време кога Перо ќе мора да се пише дека е Паштун или Хазар за да си клати врата зимај плата во администрација ко што досега се пишуваа дека се автохтони.Море да ги вработат во државно и Перо и Дритан секое сабајле да се тресат дали Хамид од Кабул во торбата носи доручек или експлозив.
Ај честито, машко или женско?Една ноќва се породи на ГАК
Јас гласам да се крсти Зоќи.
Машко е и ако даде господ да си дочека влашка невеста:https://tribuna.mk/se-porodi-bremenata-avganistanka-koja-sinokja-prva-se-simna-od-avionot/Ај честито, машко или женско?
Ох бе бато , со политиките на заев ништо не се знае. Кој закон за странци, абе Заевци и устав сменија за да сменат име и воведат двојазичност , па некој си закон за странци хахха. Ќе го сменат ич око нема да им трепне. Ќе речат ова е закон кој важи за странци што идат како туристи и поради некоја причина, истекување на документи или некој прекршок се задржале овде. Ќе речат овој закон не важи за луѓе бегалци кои емигрираат поради воена состојба во нивната држава. И Ердоган не ѓи сака Сирициите заглавени во неговата држава, па секогаш кога дојде спор со ЕУ за некое билатерално прашање се заканува дека ќе ги отвори границите да можат да одат кон запад. Ама Турција доби 6 милијарди евра од ЕУ за да бегалците од Сирија одтанат во Турција.Се ми вика дека самите Авганистанци нема да сакаат тука да седат, туку ќе си бараат Америка и ЕУ да си одат. Последно што читав дека ќе седат повеќе од 3 месеци според некој си Закон на странци. Никој не им кажа дека ова ќе се деси и ајде сеа да бегаат, они директно беа тупнати тука. Никој од Африка и од блискиот исток не сака тука да седи.
Ќе бидат тука до Нова година после се надевам ќе ги нема додека не им средат визите и документите. Башка талибаниве ако почнат да пукаат таму и да стрелат на сите страни, нема шанси да се полетува таму.Има 7000 американски војници и они попрво ќе си заминат.