Политички случувања во Авганистан

Z

zmej gorjanin

Гостин
Ѕидови не се никакво или се привремено решение. Крајно решение ќе биде да се пука на секој кој неќе да застане кога е опоменат дека не смее да ја помине границата без дозвола. Финтата е кога на Европјаните ќе им текне дека тоа е неопходност?

Член од
17 март 2011
Мислења
140
Поени од реакции
135
ОД АВГАНИСТАН ДОАЃААТ УШТЕ 200 АКТИВИСТИ НА НАЦИОНАЛНИОТ ДЕМОКРАТСКИ ИНСТИТУТ До владата е доставено барање за нивно прифаќање

Вчера владата информира дека е побарано од повеќе меѓународни организации во земјава да се прифатат 200 активисти и членови на нивните семејства од Авганистан.

Американскиот Национален демократски институт побарал во змејава да се сместат 200 негови активисти и членови на нивни семејства кои биле во Авганистан, информира денеска министерот за надворешни работи Бујар Осман.

Вчера владата информира дека е побарано од повеќе меѓународни организации, во земјава да се прифатат 200 активисти и членови на нивните семејства од Авганистан.

– Овие списоци ги третираат министерствата кои се задолжени за тоа и ќе се одговори согласно прописите на тоа. Оние што ќе бидат прифатени ќе бидат сместени во одредени сместувачки капацитети кои прифаќаат кај нив да бидат сместени овие луѓе а ќе ги определи владата. Трошоците ќе бидат покриени – рече Османи.

Тој рече дека не се знае кога тие ќе пристигнат во земјава, и под какви здравствени услови ќе се третираат, но изјави дека е можно дел од нив да одат и во карантин.

:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.752
Поени од реакции
35.626
Молиме како просјаци да ни дадат некоја вакцина.
Молиме соседни држави да ни го вакцинираат третина од населението.
Молиме да ни дојдат пожарникари од Словенија, Австрија да ни гаснат пожари.
Молиме да прибереме некоја СМС + за да оди некој на лекување.
Моли Владата, граѓаните доброволно да го донираат повратот од скенираните сметки.
Молиме 16 години на колена да почнеме преговори за влез во ЕУ

Сега веднаш оп спремни да примаме авганистанци.

Амааааа барем радиодифузна такса не плаќаме и екстерното тестирање го укинаа :vozbud:

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.137
Поени од реакции
9.587
Ѕидови не се никакво или се привремено решение. Крајно решение ќе биде да се пука на секој кој неќе да застане кога е опоменат дека не смее да ја помине границата без дозвола. Финтата е кога на Европјаните ќе им текне дека тоа е неопходност?
co/ - Comics & Cartoons » Thread #882151761160 × 420

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.029
Нека му каже некој дека вистински бегалци се жени и деца, сетете се кога имавме босански бегалци тоа беа исклучиво жени и деца а мажите останаа да си го бранат Сараево.

Мажи од 25 години не се бегалци
Прва и основна работа е зошто не би ги примил ваквите. Егејците сите знаеме како бегале, еден маж немало да избега туку останал да се бори а фактички можеле да бегаат во своја држава и да дигнат раце одма од борба. Овие ги гледам на аеродромот трчаат како дирекно во Лас Вегас да ќе слетаат, не ги интересира ни за мајки, ни за сестри, и сеа треба такви да ми се шетаат по Карпош и по Скопје.

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.801
Поени од реакции
8.554
neznam sto ne ti e jasno... prasanje na vreme e koga sharenolikite pedercinja sto ovde butkaa rezim so penkalo ke se svestat i ke glasaat za nekoja MKD opcija, seedno dali levica, vmro ili nekoj treti. trkata e do togas da ne simnat na 50% od naselenieto za da ne moze da se formira vlada bez malcinstvata. prilicno prosto e ama dzabe teski opinci ja gazat mkd.
Потценуваш катастрофално колку тие луѓе се болни во умот. Може не 100% али 60-70% од нив, по куќи да идат шиптaрите да сечат глави они ќе речат подобро ова одколку да дозволам небањатите да не водат.

Они активно не мразат сите зошто они мислат дека се на рамниште на Холандија, Данска, итн... и се чувствуваат како да се затворени тука со нас, баш поради нас и дека ние ги држиме назад од нивната "ветена земја". Другата работа е што голем дел од нив се и апсолутниот талог на општеството. Никаква интелигенција, никаква работна навика, а во голем дел и од случаите и физички непривлечни. Додади на тоа 20 години индоктринација и комплетна заштита од безбедносните служби и добиваш зомбија.

Да ти дадам чист пример. На гласачко ливче за претседател да бидат Таљат и Цуцуловски/Ристо Никовски, што мислиш за кој ќе отиде да гласа некоја подоба како Најчевска, Чомовски, Фрчковски? Дали имаш воопшто каков било сомнеж дека ќе отидат и ќе гласаат за Таљат?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.894
Поени од реакции
25.388
ВМРО ДПМНЕ не е македонска опција после Груевски и неговите дела. А Мицковски ама баш ништо не прави да поправи впечаток.
se dur taka se razmisluva ke go imame klovnot na vlast.

kolku i da bese los grujo i dpmne (a bea) vo golema mera oni odolevaa na sranjata sto sega ni se pravat. vo golema mera popustaa sitno mada bolno za da moze da se odrzi drzavata. eve ovie se popustija pa gledas kaj stignavme.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.704
Поени од реакции
88.721
Овие 200 души што доаѓаат од некој си национален демократски институт, се всушност афганистанските невладини крлежи платени од амерички пари за терање тамошна пропаганда... ај и на своја глава да си дочекаме, па вакви Васиљовци, Павлиња и БојанМаричиќовци да фатат рушвет од земјава, на ист начин...гомна смрдени

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.539
Поени од реакции
9.440
Прва и основна работа е зошто не би ги примил ваквите. Егејците сите знаеме како бегале, еден маж немало да избега туку останал да се бори а фактички можеле да бегаат во своја држава и да дигнат раце одма од борба. Овие ги гледам на аеродромот трчаат како дирекно во Лас Вегас да ќе слетаат, не ги интересира ни за мајки, ни за сестри, и сеа треба такви да ми се шетаат по Карпош и по Скопје.
Единствено нешто што ги интересира е да се доберат до социјално до одредената држава, после тоа ни работеле ни размислуваат да бараат работа, згора на све уште се арогантно агресивни како нешто државата да им е должна. Јас да имам моќ и право све сапун ќе напрам, еден нема да остане, ни маж ни жена ни деца.

Член од
17 март 2011
Мислења
140
Поени од реакции
135
Не верувам дека овие ќе ги пуштат да си се шеткаат низ Скопје па и некаде.Ќе поседат тука па нека се манат побрзо.
Може талибаниве нема да пуштат полетувања па нека гинат таму.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.036
Поени од реакции
51.328
Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.029
Единствено нешто што ги интересира е да се доберат до социјално до одредената држава, после тоа ни работеле ни размислуваат да бараат работа, згора на све уште се арогантно агресивни како нешто државата да им е должна. Јас да имам моќ и право све сапун ќе напрам, еден нема да остане, ни маж ни жена ни деца.
Македонија е премала и премногу исламизирана, не сакам да живеам во муслиманска земја и нема што понатаму да се дискутира, не сакам утре на Велигден или Божиќ да се плашам на литургија дали некој ќе ја каменува црквата, дали синот моj ќе биде нападнат ако носи крст околу вратот или ќерката нападната додека се движи сама на улица. Како што они имаат право на живот ете така и јас имам право на живот и нема либерал што може ова да го побие.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom