Политиките на Бугарија кон Македонија

Член од
24 август 2017
Мислења
565
Поени од реакции
1.288
Каква жртва имаме дадено за ВМРО и Македонија ако дознаеш ќе сакаш да бидеш јас или некој од моите предци. Твоите дома пуштале ТВ Бранко да го гледаат додека татко ми го апсеше УДБА. Ама добро... Ај ти попаметен си, антички Македонец од северна Македонија
Автоматски споено мислење:

Стојанче Ангелов е поголем Македонец, тој плукаше крв, ти кршиш тастатура. Гледаш ли кои парадокси постојат во поимот држава, државност, патриотизам ;)

Моето семејство е познато под прекарот Кубурци. Тепани се од Југословенска полиција поради тоа што одбиваат да гласаат за Тито и национализираат имот. ВМРО фанатици, со овча кожа мачкани по телото од раните од пендраците. Осудени за Ванчомихајловизам, моето директно семејство исто апсено во 90' од УДБА. Да, нашата држава се вика Северна Македонија. Ти името брани го и не го давај до утре сабајле ако сакаш. Тоа нема да го смени фактот дека државата ти се вика Северна Македонија.
Tuka e razlikata tvojte se tepani radi nacionaliziran imot a mojte radi Obedineta Makedonija, tvojte apseni mojte pod zemja, od tuka gledam ti e taka lesno so severot sever da ve odnesit zaedno so "Severna" od nasata ni zemja

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.042
Поени од реакции
7.707
Еее другар другар, до мене да беше, татко ми работа ќе изгубеше за малку под закани од СДС 2018 год. Им рече дека нема да гласаме и ниту да форсира друг да гласа бидејќи Грците ги имате ебано и тепано бабите и дедовците мои, мајка му и татко му на татко ми. Јас па како будала пред школо запишував кој гласал ЗА или Против на ливче за во штабот да однесам. Не е до мене не другар верувај ми, на тој ден луѓе се костумисаа, напарфемисаа, облекоја ципела и сами тргнаа да си го менват името. И успеаја, а ние само се силевме ко некој петли. Заев со двајца педери и тројца наркомани успеа.. алал да му е! :)

Така да оваа држава се вика Северна Македонија ти сакал или не, прифатил или не прифатил, стоел на глава или на нозе... Тоа на никој не му е гајле...
Znaci vie ( cela familija) se prodadovte na SDSSM zatoa shto taticko tvoj odamna partiski vraboten nekade lapa dnevnici i se oddolzhuva so glasanje za niv!

Bravo, toa se patrioti i toa so madina.

Dojdi vo prilep i prosheraj na mogila po skalite koga ce odish nagore od leva strana ima spomenici i prashaj se koj se tie lujge i kako zavrshile.

Tie se patrioti a ne Kanta Maslo, dnevnica i sinceto ba rabota ako glasash za Gooolemiot Mafijash Mr. Zaev.

E pa sea bidi si severdjanski ligush i nemoj da prodavash muda za bubrezi.

Od takvi heroi sme na ova deredze edni nepisneni za 2 crveni da ne ebavaat kako sakaat.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.994
Поени од реакции
5.610
Моето семејство е познато под прекарот Кубурци. Тепани се од Југословенска полиција поради тоа што одбиваат да гласаат за Тито и национализираат имот. ВМРО фанатици, со овча кожа мачкани по телото од раните од пендраците. Осудени за Ванчомихајловизам, моето директно семејство исто апсено во 90' од УДБА. Да, нашата држава се вика Северна Македонија. Ти името брани го и не го давај до утре сабајле ако сакаш. Тоа нема да го смени фактот дека државата ти се вика Северна Македонија.
A на кои избори не гласале за Тито?

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.404
Поени од реакции
9.017
Сите бугарски деца знаат дека оваа Бугарија, која е основана на Дунав през 681 година, е микс меѓу пра-Бугари, Траки и Словени (не важи дали тие Словени се од Мизија, Тракија или Македонија). Целиот свет прави разлика меѓу Бугари и пра-Бугари, само вие во Северна Македонија им ставате знак на еднаквост. Бугарија била, е и ќе биде микс на народи кои ја населувале. И исто како САД ќе биде следниве 900-1000 години. Секој Бугарин под терминот 'етнички Бугарин' го дочекува тоа мешање на гени, добиено при смешувањето на пра-Бугарски, Словенски и Тракијски гени од пред повеќе од 1000 години. А за фактот што вие себеси се сметате за чист народ, сочуваните гени во текот на 2300 години... немам зборови. Само во периодот помеѓу 1965 и 1970, секој десети брак во Југословенска Македонија бил меѓу различни етнички групи. Ако се направи детално истражување за периодот од 1920 до 1990 година, ќе се открие дека околу 85 проценти од денешните етнички 'Македонци' имаат етничко потекло од Срби, Хрвати, Црногорци, Бошњаци, Албанци, Словени - како мајка, како татко, или баба/дедо, пра-баба/пра-дедо. Потоа ми пишете дека сте биле 'Македонци', кога сте толку добро промешани.
Немој, те молам, да зборуваш напамет
Ете како те лаже официјална Софија и те држи во заблуда и незнаење.

Еве ви ја генетиката по таткова линија (Y-DNA):

1696495127638.png

Eве ги хаплогрупите:

1696493218072.png

Eве ги вашите хаплогрупи:

C-M217 Mongolian
E1b1b1-M123 - Afro-Semitic
E1b1b1-V13 - Illyro-Albanian
G2a-P15 – Caucasian Farmer
H1-M82- Romani people
I1-M253 - Germanic
I2-M423, CTS10228 - Dinaro-Carpathian
J1-P58 - Arabo-Semitic
J2a (M410+) - Middle Eastern
J2b (M102+) - Graeco-Albanian
L (M20) - Indus Valley
N1 (LLY22g) (N-M231) - North Eurasian
Q-M25, L713 – Hun-Turkmen
Q-M346 - South Siberian
R1a1a1b (M417) East European-Steppe

R1a-M458: the West Slavic subgroup of R1a-M417
R1a-Z280: the North-EastEuropean subclade of R1a-M417, Balto-Slavic and Finno-Ugric
R1a-Z93: the Asian subgroup of R1a-M417, Indo-Iranian and Turkic
R1b-M269Indo-European
R1b-Z2103: this six thousand years old subgroup is called the Armenian Modal Haplotype
R1b-L11: this is the basic West Atlantic Modal Haplotype (WAMH). It is the most common haplogroup in Western and up to 80% among Irish, Welsh, Scottish and Basque peoples.
R1b-U106: this is the 4900-years old Germanic subgroup of WAMH, it is the most common haplotype in the Netherlands but also appear wherever Germanic peoples migrated.
R1b-P312: the 4400-years old Italo-Celtic subgroup of WAMH is very diverse, it likely shows an early Italo-Celtic population as well as settlement from Roman era Italy (legionaries), Alpine Celts (300-200 BC) or Swabian Germans (Middle Ages).
T1 (M70) - Mediterranean

За повеќе детали почни одовде:

Центроалнозазискиот генски басен по таткова линија ви е одвај 1,5%, вклучувајќи ги тука сите денешни централноазиски народи и сите доселеници на бреговите на Црно Море дојдени од зад Урал и зад Каспиското Езеро, како што биле Хуните, Аварите, Бугарите, Печенезите, Узите, Куманите, Црните Шубари итн.

P.S.: 1696496618891.png

1696496739113.png

Што правиме сега? Дали жителите на Хвар се многу поголеми Б'лгарчета од вас?

Последно уредено:
Член од
25 септември 2023
Мислења
111
Поени од реакции
123
Tuka e razlikata tvojte se tepani radi nacionaliziran imot a mojte radi Obedineta Makedonija, tvojte apseni mojte pod zemja, od tuka gledam ti e taka lesno so severot sever da ve odnesit zaedno so "Severna" od nasata ni zemja
Баба ми беше тепана во Немањици, види ти за кои идеи беше тепана таа. Имаш историја.

Najverojatni i vo 45ta glasale za bugarite i go krkale.Pa sega pouceni deka mozhi pak da go "krkaat" od Komunistite ( SDSSM) se odlzcile za niv a i im odgovara ova so bugarite.
Татко ми еден од основачите на ВМРО-ДПМНЕ никогаш не гласаше за северна туку се спротистави покрај сите закани кои траеја со денови. Сите дома бојкотиравме.

A на кои избори не гласале за Тито?
Прочитај за најголемиот бунт во село Немањици против Тито 1950'.

Да живее Република Македонија патриоти, одноно заради нашата пасивност Северна Македонија.

Najverojatni i vo 45ta glasale za bugarite i go krkale.Pa sega pouceni deka mozhi pak da go "krkaat" od Komunistite ( SDSSM) se odlzcile za niv a i im odgovara ova so bugarite.
Никаква врска немаме со СДС, а тебе ти одговарало или не ова со Б'лгарите, спремај се да седиш дома и плачеш и да бидеш македонски националист на кајгана. Исто како за името. Лол

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.994
Поени од реакции
5.610
Баба ми беше тепана во Немањици, види ти за кои идеи беше тепана таа. Имаш историја.
Секоја почит за бабати која верувала во идеали, и јадела ќотек за нив..За разлика од неа, нејзиниот внук, во мирнодопски услови тивко и мирно ја наведна главата, и и се предаде на реалноста, т.е. Северна...

Ако и АСНОМЦИТЕ еве пример така се предале, кога дошле Германците требаше да речат, океј е германци, вие ни сте сега реалност, дојдете ни по куќи и шо сакате прајте ни...

Член од
25 септември 2023
Мислења
111
Поени од реакции
123
Секоја почит за бабати која верувала во идеали, и јадела ќотек за нив..За разлика од неа, нејзиниот внук, во мирнодопски услови тивко и мирно ја наведна главата, и и се предаде на реалноста, т.е. Северна...

Ако и АСНОМЦИТЕ еве пример така се предале, кога дошле Германците требаше да речат, океј е германци, вие ни сте сега реалност, дојдете ни по куќи и шо сакате прајте ни...
Секоја чест на баба ми од на мајка ми страната и на баба ми од на татко ми страната двете настрадаа од Срби и Грци. Татко ми беше погоден со куршум во 2001 среќа немаше лоши последици во животот. Никогаш не се предадовме како идеолози за Македонија или ВМРО. Испаднавме пички кога ни го менуваа името, а ние не излеговме да го спречиме тоа. Немав муда да го спречам тоа. Пред кого повеќе да се правам херој? Пред женска ми? Да и расправам што патриот сум?

Или на кајгана форумот да пишувам НИКОГАШ СЕВЕРНА, или на утакмица? Како да бидам патриот за Македонија во Северна Македонија?

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.042
Поени од реакции
7.707
Секоја чест на баба ми од на мајка ми страната и на баба ми од на татко ми страната двете настрадаа од Срби и Грци. Татко ми беше погоден со куршум во 2001 среќа немаше лоши последици во животот. Никогаш не се предадовме како идеолози за Македонија или ВМРО. Испаднавме пички кога ни го менуваа името, а ние не излеговме да го спречиме тоа. Немав муда да го спречам тоа. Пред кого повеќе да се правам херој? Пред женска ми? Да и расправам што патриот сум?

Или на кајгана форумот да пишувам НИКОГАШ СЕВЕРНА, или на утакмица? Како да бидам патриот за Македонија во Северна Македонија?
Patriot si sekade i sekoj den!
Patriotizam ne e Marmelade zu porucek.

A i LjuBco besche predsedatel na VMRO pa sega znaeme so koi pobudi bil i kako ni kopal grobovi od zad grb.
Zatoa ostaj toa baba ti, tuku gledaj ti do kade si stasal i racinaj deka drzhavata ni e tamo kade shto e tokmz od toa shto 80% cekaat nekoj drug da im svrshi rabota.

Член од
25 септември 2023
Мислења
111
Поени од реакции
123
Patriot si sekade i sekoj den!
Patriotizam ne e Marmelade zu porucek.

A i LjuBco besche predsedatel na VMRO pa sega znaeme so koi pobudi bil i kako ni kopal grobovi od zad grb.
Zatoa ostaj toa baba ti, tuku gledaj ti do kade si stasal i racinaj deka drzhavata ni e tamo kade shto e tokmz od toa shto 80% cekaat nekoj drug da im svrshi rabota.
Ти не сфаќаш каде е проблемот, проблемот е во тоа што ниту ти не правиш нешто посебно освен што пишуваш на форум што патриот си. Заев вози АТВ по планини, што ти да не го чекаш некаде со калаш да му дотераш паметот оти ти го смени името? Тоа сакам да ти кажам цело време. Патриот ти можеш во својата глава до утре сабајле да си бидеш, ама шо кур...

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.042
Поени од реакции
7.707
Ти не сфаќаш каде е проблемот, проблемот е во тоа што ниту ти не правиш нешто посебно освен што пишуваш на форум што патриот си. Заев вози АТВ по планини, што ти да не го чекаш некаде со калаш да му дотераш паметот оти ти го смени името? Тоа сакам да ти кажам цело време. Патриот ти можеш во својата глава до утре сабајле да си бидеш, ама шо кур...
Jas ne odam da brojam koj glasal!
Jas ne glasam za predavnici ( SDSSM)
Jas odam na mitinzi protiv ovie pogore a i protiv site drugi shto probuvaat da go ebat narodot.
Jas odam i na koncerti kade shto se pokazhuva patriotizam ( https://vecer.mk/zabavna/tetovo-go-urna-rekordot-makedonijo-vo-srce-te-nosime/)
Nikogash nema da recam Severna.

Dovolno primeri koi TI ne gi pravish.

Член од
25 септември 2023
Мислења
111
Поени од реакции
123
Jas ne odam da brojam koj glasal!
Jas ne glasam za predavnici ( SDSSM)
Jas odam na mitinzi protiv ovie pogore a i protiv site drugi shto probuvaat da go ebat narodot.
Jas odam i na koncerti kade shto se pokazhuva patriotizam ( https://vecer.mk/zabavna/tetovo-go-urna-rekordot-makedonijo-vo-srce-te-nosime/)
Nikogash nema da recam Severna.

Dovolno primeri koi TI ne gi pravish.
После концертите на Некст Тајм, да не случајно тргнавте накај влада или сите по дома на кајгана?
Јас броев кој гласал за да ги имаме на листа сите предавници на името тоа време, за северна не сум гласал ниту пак за СДС. Ама брзаш многу, младо дете што мисли дека песна на Некст Тајм е патриотизам. Јас само посочувам дека што и да правиш и Александар Македонски да го тетовираш на грбот ти можеш да мислиш дека само нешто правиш, ништо исход нема од тоа бате.

Brzo trcaj po apcinata,
Абе фати некоја женска таму качи ја во црн голф и кажувај и што ќе му направиш на комунистите еден ден. Остај приказни за мали деца.

Brzo trcaj po apcinata, i nemoj kako zaev da mi lepish isecoci!
Абе Заев сега со Ципрас шкампи јади, а ти штракаш ли штракаш по тоа тастатурата. Патриоте

Член од
14 септември 2010
Мислења
221
Поени од реакции
251
Вие што се фурате за Северна Македонија, дали денешнава република е целосна Македонија или има делови анексирани од други држави? Ако сметате дека само овој дел на Македонија е цела Македонија, тогаш треба да протестираме за северна. НО, ако егејот и пиринот ги сметате за наши или Македонски, Северна Македонија е име кое ни одговара, алудирајќи дека Македонија не е во своите целосни граници. Ама неписмени слепи следбеници на мицко и апасиев не вклучуваат мозок и се палат со тоа северџани, а две книги не прочитале.

Kajgana Shop

На врв Bottom