Политиките на Бугарија кон Македонија

Член од
21 мај 2012
Мислења
330
Поени од реакции
104
Зошто сте глупи, досадни, никогаш не знаете како се води дискусиjа, така да подобро да ве нема.
Кажи ми Вие като сте толкова паметни, зашто сте на д'ното на Европа..?

Член од
12 март 2009
Мислења
20.570
Поени од реакции
16.764
Зошто Татарите не не примаат у ЕУ. :P
сега има и други зае*анции, нова врста Коронски Шенген... така да за некој работи не ти вреди ни ЕУ... ете Манасков бидејќи игра и престојува во Унгарија не може да оди во Швицарска... а ова ќе потрае, јас прогнозирам дека и лето 2021 ЊАМА Грција ни за нас ни за србчињата...

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Кажи ми Вие като сте толкова паметни, зашто сте на д'ното на Европа..?
Дозволени јазици на форумов се македонски и англиски.
Автоматски споено мислење:

Ги повикувам модераторите да ги избанират перманентно копуците од Бугариjа што побргу.
Без вреѓање на национална основа. Секој што ги почитува правилата на форумов добива ист третман.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.528
Поени од реакции
4.359
Чагатај Хан
:pos::pos::pos::pos::pos:

Даj не сери и ти. Им се обратив конкретно на Бугарите на форумов.
Нема бугари на форумов. Има само неколку збунети тролобви што јадат гомна.

Без вреѓање на национална основа. Секој што ги почитува правилата на форумов добива ист третман.
Тролањето и спамувањето не се почитување правила...

кој не признава етноси :icon_lol:
Тоа што нема уставна категорија малцинство не значи дека нема право секој да се самодекларира по народност како што сака. Б'лгарија признава индивидуални човекови права, а не колективни.

Сите граѓани на Б'лгарија имат истите права и обв'рзаности, без разлика от етнос, религија и т.н.
Еве ти признание за вина(на 7-8ма страна?)

Последно уредено:

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.515
Поени од реакции
9.363
1604748530260.png
1604748418911.png

кога бевме кај имиграцијата

1604748758719.png

Член од
28 март 2006
Мислења
17.825
Поени од реакции
12.317
Потеклото на Бугарите и Македонците, според светски докажаните податоци (не некоја митологија) е од земјите на Стара Велика Бугарија, земјата што ги родила Кан Кубер и Хан Аспарух (VI-VII век). Едниот ги води идните Македонци, а другиот современите Бугари. Општо земено.
Имаш некој доказ за ова или онака од ракав, како мали Џокица замишља Балкан

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.506
Поени од реакции
990
Зошто за ова организација во штип не се учи ништо https://bg.wikipedia.org/wiki/Скопски_студентски_процес кој осуден е подоцна преседател на про бугарското движњењ благој монев кој бил член дедото на груевски и госопдин михаил ,https://pogled.mk/dedoto-na-gruevski-i-mijalkov-chlen-na-b/ еве на груевски од кај му се има всадено идејата да биди вмроец . историски биле отсекогаш биле контра србите зато можи е мијалков јордан убиен во белград или несреќен случај не е разјаснето. све е измешано.и братму на ванцхо михајлов бил член на друштвото значи биле тие фашистите или со нив од 41 до 44

с'здаденијат исторически фактор от около 600 члена на ММТРО, все интелигентни-будни младежи, се наг'рби с апостолската мисија като нови паисиевци да крепјат националното с'знание, да обучават младежта на б'лгарски книжовен език, да ги снабдјават с б'лгарска револјуционна, а даже и с детска литература, а нјак'де и с тона на Паисиј да викат „О, неразумни.. зашто се срамуваш да се наречеш б'лгарин?

Последно уредено:
Член од
28 март 2006
Мислења
17.825
Поени од реакции
12.317
Зошто за ова организација во штип не се учи ништо https://bg.wikipedia.org/wiki/Скопски_студентски_процес кој осуден е подоцна преседател на про бугарското движњењ благој монев кој бил член дедото на груевски и госопдин михаил ,https://pogled.mk/dedoto-na-gruevski-i-mijalkov-chlen-na-b/ еве на груевски од кај му се има всадено идејата да биди вмроец . историски биле отсекогаш биле контра србите зато можи е мијалков јордан убиен во белград или несреќен случај не е разјаснето. све е измешано.и братму на ванцхо михајлов бил член на друштвото значи биле тие фашистите или со нив од 41 до 44

с'здаденијат исторически фактор от около 600 члена на ММТРО, все интелигентни-будни младежи, се наг'рби с апостолската мисија като нови паисиевци да крепјат националното с'знание, да обучават младежта на б'лгарски книжовен език, да ги снабдјават с б'лгарска револјуционна, а даже и с детска литература, а нјак'де и с тона на Паисиј да викат „О, неразумни.. зашто се срамуваш да се наречеш б'лгарин?
што имаат врска г-динот Груевски и г-динот Мијалков со бугарскиот сељачизам, национализам и фашизам? Тие за вас и вашите политичари се недостижна величина. Многу дилетантски ги постираш мислењата.
Меѓувреме да не знаеш кај сте ги сокриле 500 илјади македонци во Бугарија?

Јас сум Македонец! - Новинарот Михаил Михајлов со поддршка на македонците во Бугарија
МИХАИЛ МИХАЈЛОВ, уредник на „Гласот на Стара Загора“: Почитувани гледачи, со својата Резолуција Европскиот парламент го потврди она што го зборувам неколку години, имено дека во Бугарија нема законитост и судска правда, а човековите права тука не значат ништо, а институциите тука не ги почитуваат. Јас нема да навлегувам во деталите на Резолуцијата, таа е достапна на Интернет, сите зборуваат за оваа Резолуција одделно, само сакам да го кажам следново: Зборовите на бугарскиот премиер, овој рурален фашист и националист Бојко Борисов, кој тврди дека во Бугарија нема македонско малцинство. Напротив, најмалку половина милион македонци живеат во Бугарија. Вистина е дека некои од нив веќе се измиени со мозок и веруваат дека се бугари, но всушност никој не проучил колку од македонците што живеат во Бугарија сè уште се сметаат себеси за македонци - воопшто, тие не се малку. Врз основа на тоа, глупостите што ги тврди премиерот не се смешни, но тажни, особено што бугарската влада продолжува да одбива да спроведува 4 пресуди на Европскиот суд за човекови права и одбива да им даде права на македонското малцинство. Значи, Европскиот суд за човекови права пресуди дека има македонско малцинство, само бугарската влада го тврди спротивното. Ако ова не е фашизам, ова ако не е национализам во својата дива и варварска форма, што е неприфатливо за Европа, не знам што е тоа.
БОЈКО БОРИСОВ, премиер на Бугарија: Јас лично сум многу загрижен за вклучувањето на ОМО "Илинден" и македонското малцинство во Бугарија во политичката резолуција на Европскиот парламент, но тоа во никој случај не е корисно во овој момент кога бараме компромис и на историчарите и нашите политички партнери во Северна Македонија, во Скопје да најдат решение за прашањето ... Ова мислам дека не е од каде потекнува!
МИХАИЛ МИХАЈЛОВ, уредник на „Гласот на Стара Загора“: Почитувани гледачи, не случајно ја носам оваа маица со големиот македонски поет Никола Јонков Вапцаров, убиен од бугарските фашисти во 1942 година. Во средината на 20 век, американскиот претседател за време на кризата во Западен Берлин, Джон Кенеди рече: „Јас сум Берлинчанец!“ Сега, кога се повредени правата на македонците во Бугарија, jас ќе кажам „Јас сум Македонец!"

Kajgana Shop

На врв Bottom