Политиките на Бугарија кон Македонија

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.768
Поени од реакции
8.535
Bolen si bratche, da si ziv i zdrav.
Се вели: Побргу да ти помине! Оти колку е болен, жив и здрав скоро не бидува :D Ок жив не е проблем, ама нездрав и до крај на животот може да си остане;)

Член од
24 јануари 2021
Мислења
767
Поени од реакции
468
Се вели: Побргу да ти помине! Оти колку е болен, жив и здрав скоро не бидува :D Ок жив не е проблем, ама нездрав и до крај на животот може да си остане;)
Kolku i da mu vikash temava e za drugo, toj pak po staro, moze ne razbira nishto chudno. Saka nekoj da se vrze da pochne da mu vrakja i kje pochne referati pak Bolgari, Bulgari, Bugari, Kocho Gulev …. I taka bez kraj tele nevideno:tapp:

Член од
5 декември 2021
Мислења
89
Поени од реакции
67
Nikoj ne te pcue, kazi mi shto mislish za politikata na tvojata drzava kon mojata? Ne te prasha nikoj dali go opravduvash toa. Dali e ubavo toa
Краткорочно не баш

dali kje pomogni za stabilnost na regionot
Не баш

dali kje gi priblizi dvata narodi
Не

dali vo idnina ako se prodolzi taka kje ima tragi koi kje bidat nepremostlivi i jazot megju dvata narodi kje bide pogolem?
Зависи од понатамошниот правец, во кој ќе се одвиваат односите.

Член од
5 декември 2021
Мислења
89
Поени од реакции
67
Ово младо пиче го подготвуваат идните коалициски партнери во Софија за следниот министер за надворешни работи на Бугарија:

Павела Митова - Има Такъв Народ

Омажена за пратеник во италианскиот парламент. Претпоставувам барем Италија ќе заземе страната на Бугарија :D

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Ово младо пиче го подготвуваат идните коалициски партнери во Софија за следниот министер за надворешни работи на Бугарија:

Павела Митова - Има Так'в Народ

Омажена за пратеник во италианскиот парламент. Претпоставувам барем Италија ќе заземе страната на Бугарија :D
Ште ја пита, Иска един пашапорт,две бира, порција картофи и една свирка. Колко чрвени?

Член од
17 август 2011
Мислења
10.399
Поени од реакции
18.556
Тоа и ми е муабетот. Надвор од нашите држави или на седенки тука си живееме одлично, затоа и спомнав дека никогаш не сум имал проблеми со нив во живо и ми е криво што не сме поблиски како народ.
Не верувам дека и во ваква ситуација дружбите ќе пропаднат ама овој нивни колективен политички, медиумски, па и интернет (лол) шовинизам дефинитивно остава црна дамка на нашиот однос.

Убав ти е примерот со Србија и колку лесно всушност можат да не придобијат ако се потрудат бугарите. Може грешам ама имам впечаток дека на нив не им е дојдено до зближување и повеќе ги интересира да покажат мускули.
Всушност се надевам дека не грешам бидејќи ако планираат да се зближиме со тоа што ќе ни ја избришат историјата и ќе не натераат да се пишеме бугари со сила тогаш се дефинитивно ментало заостанти.
Ја имам живеено 2 месеци во софија, невозможно е да имаме добри односи со нив. Нема поголеми отоци за политика во ниедна околна земја. Горе доле со сите имаме некоја замерка али знаат кога да си ја затнат муцката. Као agree to disagree. Кај овие нема граница, на работа, на искачање, во продавница..
Они се нешто како психотична бивша која те демнее. Сега ова со ветото им е фазата кога ти ја кршат колата.

M

Macedon1um

Гостин

Павела Митова - Има Так'в Народ

Димитар Гардев гледам повеќе го пишуваат како министер за надворешни, од партијата на Слави Трифунов

Ја имам живеено 2 месеци во софија, невозможно е да имаме добри односи со нив. Нема поголеми отоци за политика во ниедна околна земја. Горе доле со сите имаме некоја замерка али знаат кога да си ја затнат муцката. Као agree to disagree. Кај овие нема граница, на работа, на искачање, во продавница..
Они се нешто како психотична бивша која те демнее. Сега ова со ветото им е фазата кога ти ја кршат колата.
Скроз си во право, досадни се замараат скроз и затоа ги избегнувам за одмор или било што. Дури и Грциве се измислени за нив во секоја смисла..

Член од
24 јануари 2021
Мислења
767
Поени од реакции
468
Ja se nadevam deka kje se najde kompromis nekakov so niv i da go reshime problemot nekako. Ama verojatnost za toa za zal e mnoooogu mala. Sega ima smena na vlast i kaj niv idat nekoj drugi proamerikanski shto se nasocheni. Duri se imaat shkoluvano na Harvard. Ako na MNR stavat od partija na Slavi, kje bide pozaebano po shto toj za prashanje za Mk e neshto ko Karakachanov. A za kompromis so niv edno od rabotite shto mozat da se napravat e da se stavat Bugarite vo nashiov ustav( znam deka se malu shto se deklariraat vo mk 10000 max) ama toa bi bilo pochetna tochka

Член од
5 декември 2021
Мислења
89
Поени од реакции
67
Димитар Гардев гледам повеќе го пишуваат како министер за надворешни, од партијата на Слави Трифунов
Да, он е другата опција за постот. Во секој случај МНР ќе биде дадено на партијата ИТН. Претстои да се објави јавно и коалицискиот договор, па ќе се види што точно се имат договорено во однос на Македонија.

Член од
24 јануари 2021
Мислења
767
Поени од реакции
468
Да, он е другата опција за постот. Во секој случај МНР ќе биде дадено на партијата ИТН. Претстои да се објави јавно и коалицискиот договор, па ќе се види што точно се имат договорено во однос на Македонија.
Ne znam brat Slavi, sekogash vo negovo shou jadel gomma za Mk. E sega kao politichar moze da ima nekakva promena ama se somnevam

Член од
5 декември 2021
Мислења
89
Поени од реакции
67
Слави Трифонов е популиста, кое што значи пред се несигурност што и кога ќе му текне као политички потег. Не мислам дека ќе има толку голема улога во тој процес, ми се чини повеќе БСП и Радев ќе имат влијание, одколку ИТН. Исто е битно и што ќе стои во коалицискиот договор.

Член од
24 јануари 2021
Мислења
767
Поени од реакции
468
Слави Трифонов е популиста, кое што значи пред се несигурност што и кога ќе му текне као политички потег. Не мислам дека ќе има толку голема улога во тој процес, ми се чини повеќе БСП и Радев ќе имат влијание, одколку ИТН. Исто е битно и што ќе стои во коалицискиот договор.
Abe tie izglasaa zaedno deka nema da popushtaat za Mk, ama nadez samo nadvoreshen faktor i nekoj medijator da ima ko so Grchka shto imashe. Inache narod tamu dobar procent 90% da recham i povishe, veruvaat deka sme si Bugari, uste se raduvaat za Bugarija na 3 morinja , deka Kiril i Metodij se Bugari duri vo parlament go izglasaa toa, shto mi dava pomalu nadez deka kje reshime sami neshto

Skylake

proseCUTE
Член од
7 јули 2016
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.712
Претстои да се објави јавно и коалицискиот договор, па ќе се види што точно се имат договорено во однос на Македонија.
Вето до дупка што би рекле они. Овие се бетер и од орките, единствена разлика е што зборат на јазик што горе доле го разбираме.

Kajgana Shop

На врв Bottom