Покрај поскапувањето на струјата, укината е и дневната ефтина тарифа

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.878
земи готви на плин (пропан-бутан) побрзо е а и поекономично ;)
Поекономично но по невкусно, ај кафе, вода да згрееш ама јадењето ич не ми е убаво. :confused:
----------------------------------------------------------------------------------
ЕВН со овие новите саати секако не крадат не се за џабе дадени безпари, мислам дека немаше потреба од укинување на евтината дневна тарифа малку ли и ни земаа, па уште сакаат.
Без евтина дневна тарифа зимно време кој ќе се грее на струја го жалам има удар да добива од сметките. Ајде бојлер ќе вклучиш ноќеска и цел ден има топла вода сега е жешко, но јадење?
Ќе дојде време сите како на село да печеме во фурната и да грееме вода на ќумбет. :LOL:
Овие циганите кај не плаќаат струја јас да плаќам за нив, а цела ноќ им свети сијалицата во двор, зимно време на греалка и зошто не отидат на нив да им ја исклучат? Изјавија дека биле социјални случаеви дека ги жалиле, епа јас милионер ли сум?

Ништо тоа е ќе плаќаме и за некои што крадат и некои што се ослободени од плаќање.
Некој зимно време ќе се грее на греалка по 8 часа дневно и ќе плаќа 1800 ден месечно, а јас ќе ја чувам за украс и ќе платам 1600 ден. :tapp:
Овоа лето решив да не ја пуштам климата ај да заштедам и ми дојде 1600 ден, а на мојте комшии гледам 24/7 климата и работи исто и бојлерот и 2000 ден , каква е таа пресметка бе луѓе. :mad:

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Грујо на Шиттел води говор за хидроцентрала... која иронија! Направете му услуга на народот отрујте се.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Браво за досеткиве, се згазивме од смеење.
Не се досетки бре грев еден, сеа глеав вести на сител и копитото не спомна нишо за покачување на струја и парно. Жалосно колку само го дупат народот без вазелин.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Ал Каеда,фрли им бомбаш самоубиец и биди прецизна.
Бомбашот да се прогласи за народен херој и да му се направи споменик на коњ пред Евн.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.402
Поени од реакции
16.632
Не се досетки бре грев еден, сеа глеав вести на сител и копитото не спомна нишо за покачување на струја и парно. Жалосно колку само го дупат народот без вазелин.
Грев, не грев, модератор си. Ваљда треба да запазиш на речник малце, шо знам онака, според досегашна практика.

И ако спомне Грујо на Сител или било кој таму дека ја покачиле струјата и парното, тоа нас ќе ни е лична сатисфакција, со мирна глава ќе се помириме и со трчање ќе идеме по наплатни пунктови да ги плаќаме сметките.
Ваљда тоа ти е поентата на постовиве.

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
И ако спомне Грујо на Сител или било кој таму дека ја покачиле струјата и парното, тоа нас ќе ни е лична сатисфакција, со мирна глава ќе се помириме и со трчање ќе идеме по наплатни пунктови да ги плаќаме сметките.
Знаеш која е функцијата на вестите, нели? Да ИНФОРМИРА. Се уште чекам кога ќе кажат за поскапувањето, веројатно во склоп на метео.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Бомбашот да се прогласи за народен херој и да му се направи споменик на коњ пред Евн.
Ќе му дадеме 72 девици однапред+уште 72 откако ќе си ја заврши работата.

Ајде девојки,не туку седите со скрстени раце и почнете да си ги шиете химените.

I got a Taliban to call.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.402
Поени од реакции
16.632
Знаеш која е функцијата на вестите, нели? Да ИНФОРМИРА. Се уште чекам кога ќе кажат за поскапувањето, веројатно во склоп на метео.
У кој систем тоа, зашо овде ја од поодамна не сум видел комплетно независно информирање. Секој си известува како му е по ќејф.
Добро бе, ко од вчера да сте.

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
У кој систем тоа, зашо овде ја од поодамна не сум видел комплетно независно информирање. Секој си известува како му е по ќејф.
Добро бе, ко од вчера да сте.
Значи зборуваме за поскапување на струја, не за митингот на СДСМ во Батинци.

Згрозена сум, а мислев дека Латас веќе не може да ме изненади, еве и масажерките добија предност пред ЕВН.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.402
Поени од реакции
16.632
Значи зборуваме за поскапување на струја, не за митингот на СДСМ во Батинци.

Згрозена сум, а мислев дека Латас веќе не може да ме изненади, еве и масажерките добија предност пред ЕВН.
Добро, прв пат гледаш вести у Македонија?

Не треба Латас мене да ми каже шо е розево а шо црно, сама ќе видам. Целта на медиумите е да информираат, а не да манипулираат со човечкиот мозок по наредба од штаб. Не сакам Латас да ми пере мозок дека државава ни цвета, посебно кога тоа перење мозок удира директно по мојот џеб. Додека ја и ти рмбаме као вол за слама и се мислиме како да истераме од први до први, он остварува нечии наредби и за тоа зима пари, не на Гујо туку пак наши.
Ај и тебе ќе те прашам, прв пат гледаш вести у Македонија, на Сител?

Стварно, мене ми е небитно дали Латас ќе извести за тоа. Зашто он и да извести и да не го направи тоа, сметката пак јас ќе треба да ја платам на први нареден месец. Ништо не ми менува.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Грев, не грев, модератор си. Ваљда треба да запазиш на речник малце, шо знам онака, според досегашна практика.

Не треба Латас мене да ми каже шо е розево а шо црно, сама ќе видам. Целта на медиумите е да информираат, а не да манипулираат со човечкиот мозок по наредба од штаб. Не сакам Латас да ми пере мозок дека државава ни цвета, посебно кога тоа перење мозок удира директно по мојот џеб. Додека ја и ти рмбаме као вол за слама и се мислиме како да истераме од први до први, он остварува нечии наредби и за тоа зима пари, не на Гујо туку пак наши. Топ вест денес се покачувањата на струја/парно, укинување на ефтина струја, а на Сител топ вест е пуштање на хидроцентрала, масажерки и лекови во аптеки.
Околу речникот имаш копче пријави и чао пријатно. Тенкју

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Не знам зошто воопшто се силите сите? Со години наназад не крадат, со години цените растат и ние не мрдам со мало прсте. Ама воопшто, не мрдаме! Епа не може страв да им набиеш на тие од регулаторна и на лешинарите во Влада ако само виртуелно ги колнеш и им се закануваш. Нема ефект.
Баш сме мизерија.

Kajgana Shop

На врв Bottom