Покрај поскапувањето на струјата, укината е и дневната ефтина тарифа

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
И плус не заборавај да спомнеш дека на островото напонот 24/7 ти е на ниво, а не тука те ПЦ ќе ти се изгаси, те кафе праиш 5 саата затоа што има диво приклучени...
Ако имаш некаков проблем или не си задоволен, можеш да си смениш провајдер и тоа е тоа.Откако сум тука ниту еднаш не снемало струја.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Ако имаш некаков проблем или не си задоволен, можеш да си смениш провајдер и тоа е тоа.Откако сум тука ниту еднаш не снемало струја.
Нормално, срамота е таму во 21 век струја да снема. Глави ќе летаат. Тука недај Боже квар да имаш, треба со полиција да одиш и да ги однесеш до кај тебе дома.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Тактички не ебат бе маме им нивно. Коа се луѓе по одмори и коа све ќе им пројде :mad:

V1kTo.Or

Талкач
Член од
16 август 2011
Мислења
504
Поени од реакции
304
Самите си сме криви , кога беше под државна сопственост сите гледаа кој повеќе да искористи кој повеќе да краде .
Системов не ни функционира луѓето се отепаја и ќе се отепаат од крадење струја , а на друга страна се се сведува на врски и пријатели и крај му нема .
Е сега дојде обратно a и онака кон подобро не се очекува да оди работава ќе ги гласаме уште да ги продадат ЕЛЕМ и МЕПСО :D

?

..........

Гостин
Тие институции се заштитени од полиции, алфи, чуда. Нема шанси 10 луѓе да се соберат пред нив без да им пратат специјалци.

А дома не можат да ти забранат да вклучиш се' на максимум.
Значи како и да вртиш газот ни е гол, треба да излеземе многу луѓе, сите сме засегнати од криминалната мафија на власт, но бидејки овде лугето се глупави и неможат да сватат здрава логика, не ни заслужуват подобро, во оваа поранешна југословенска вукојебина....

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
"Што ќе ни е ефтинa струја, коа сите од семејството сме на работа тогаш." - рече НИКОЈ.

Kако што тргнало ова, во иднина на син ми ова ќе му кажувам - "Сине, у мое време гледавме телевизија пред 22 часот..."

Сеа е добро да измислиме тенџериња на катови, да правиме јадења во исто тенџере, во исто време, на иста рингла...

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
"Што ќе ни е ефтинa струја, коа сите од семејството сме на работа тогаш." - рече НИКОЈ.

Kако што тргнало ова, во иднина на син ми ова ќе му кажувам - "Сине, у мое време гледавме телевизија пред 22 часот..."

Сеа е добро да измислиме тенџериња на катови, да правиме јадења во исто тенџере, во исто време, на иста рингла...
Тоа исто како мудрото објаснување на премиерот за автопатите пред некој ден.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Ај у триста поарно дојдете ми дома силувајте ме убијте ме него вака полека да ми го земате здравјето додека не цркнам. Ќе ти се ... и у држава и у се.

Итар Пејо

Слободен Радикал
Член од
10 октомври 2011
Мислења
738
Поени од реакции
660
Дај бе да се организираме, да изразиме граѓанска непослушност.
Предлагам утре сите во 18:00 да ги вклучиме сите апарати дома (бојлери, решоа, рингли, клими, се' на максимум) и да им го срушиме енерго системот ко во Индија.
Добра идеја само што не држи вода жално. Одма преродбенициве ќе почнат со закани преку тетки стрини и трети братучеди. Да бил овој народ сложен немало 500 и кусур години турци да се шетале овде па бугари па срби па грци и на крај дпмнеовци. Првиве 4 не ебавале ама сме го преживеале тоа башка туѓи се тие инаетот не ни давал да потклекнеме. Ама овие "нашиве" патриоти што пропагираат македонштина, трето дете и милион мизерии и се удираат в гради како успешно ја воделе земјава не би сакал да ги колнам туку само им посакувам да се вратат на опинците и магарињата (без навреда кон селаните) и да живеат со 2 просечни плати ама од реалниве по 10-12000 денарчиња, да плаќаат сметки, да гледаат деца и да слушаат и гледаат секој ден на телевизија некој "новинар" како латас и патриот како томиЌ како им ја полни главата со приказни од рајската земја Македонија!

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Се шо побараа од ЕВН им дадоа.Барем ЕВН нека побарат да ја укинат Регулаторна, секако се дворски шут екипа.
и јас тоа се прашувам- Зошто секое барање на ЕВН МОРА да им се угоди а е врз грбот на народот, зарем неможе еднаш обратно да биде- ?!

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
и јас тоа се прашувам- Зошто секое барање на ЕВН МОРА да им се угоди а е врз грбот на народот, зарем неможе еднаш обратно да биде- ?!
Монопол брат.. Државата ги подржува и она вади пари од ЕВН.. кој го јаде на крај народот.. е жими такво овие избори се помалку и помалку гласачи ќе има.. кој дое си игра муда со парите..

S

Sagan

Гостин
Последнава недела:

- Поскапување на бензините
- Регулаторите одлучија сите да плакаат парно без разлика дали се вклучени или не
- Регулаторите одлучија поскапување на струјата
- Регулаторите одлучија укинување на ефтината тарифа

Се прашувам што ке биде следно...
Данок за емисија на јаглерод двооксид од белите дробови (народњачки речено: данок за водух).
Во духот на Кјото протоколот.

Пастирот во врска со неизградените автопати: “Па знаете, граѓаните ги користат автопатите 1, 2, 3 па и 10 пати во годината...“

Пастирот во врска со укинатата евтина дневна тарифа: “Па знаете, граѓаните во тој период од денот се на работа и не трошат струја во домаќинствата...“

Пуштена ХЕЦ Св. Петка!
Од денес само Шител и Курir ќе читам.

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
Mene ke mi ja poskapat 10%,,,ja na niv za 30% ke im ja poeftinam ;)

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Да стане државна пак ЕВН не е никакво решение.Туку треба да се направи заедно со ЕЛЕМ и МЕПСО да бидат распродадени на едно 10-20 конкуренти низ цела Македонија како што е за кабловска и мобилна телефонија па они меѓу себе да се јадат и да се тепаат кој повеќе да има користници.

Ако стане пак државна ќе вработи која и да е власт едно 1-3 000 нови работници ќе ги држи цените ниски али затоа ќе добиеме 21% ДДВ данок нов .

Додека не го сватиме ова не правиме ништо.Овде не е крива ЕВН крива е државата зошто спонзорира монопол.Кој знае колку лапаат во џеп за монополов што им го даваат на ЕВН и уште колку од ЕЛЕМ.Затоа и не сакаат да ги продадат термо и хидро централите.

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
Пастирот во врска со укинатата евтина дневна тарифа: “Па знаете, граѓаните во тој период од денот се на работа и не трошат струја во домаќинствата...“
Уште да имаа работа :))Ким Џонг Ил вода да му носи на 60 степена.

Kajgana Shop

На врв Bottom